Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PDL ar vrea dezgroparea Aliantei DA

Democrat-liberalii au început sã cocheteze iar cu national-liberalii. De cîteva zile PDL tot curteazã intens PNL, doar-doar s-or întelege sã resusciteze demult decedata si adînc îngropata Aliantã DA. Primul care a pomenit de ea, ba chiar a cerut-o imediat dupã alegerile de acum doi ani, a fost Emil Boc. Iar anul trecut, dupã prezidentiale, oferta a fost reiteratã. De fiecare datã pedelistii au fost refuzati, dar încã mai sperã cã liberalilor le-a venit „mintea cea de pe urmã“, dupã cum a spus Boc. De cîteva zile problema e repusã pe tapet, dupã ce lideri marcanti ai PDL au început sã propovãduiascã potrivirea ideologicã si doctrinarã cu PNL. De la cele spuse de Boc, Videanu, Preda, Berceanu&Comp. la centru pînã la discutiile de la Piatra Neamt n-a fost decît cale scurtã. „ÃŽn politicã este normal sã aibã loc discutii între partide si între liderii acestora“, spune Vasile Pruteanu, prim-vicepresedintele PDL Neamt. „Fiecare partid va veni probabil cu un set de propuneri pentru colaborare. PDL nu exclude întîlnirile si discutiile preliminare, dar acestea pot avea loc doar la nivelul conducerii centrale, unde se poate lua si o decizie asupra unei eventuale colaborãri. Ulterior, decizia urmeazã a fi transmisã si în teritoriu. Nici la nivel judetean nu excludem discutiile, dar trebuie sã avem o bazã corespunzãtoare creatã la nivel central. Viziunea asupra întregului sistem o pot avea doar cei de la centru, pentru cã situatiile pot fi diferite în judete diferite. Discutii însã vor fi, pentru cã orice discutie are o sãmîntã de progres“, sustine acesta.
Liberalii nu sînt de acord. Deloc. Deja PNL a anuntat cã respinge categoric orice formã de asociere cu PDL, atît ca parte implicatã în actul guvernãrii, cît si în ce priveste formarea unei majoritãti parlamentare. Iar fermitatea de la centru este mai vehementã în teritoriu. Dorinel Ursãrescu, presedintele PNL Neamt, spune cã organizatia sa nu mai poate colabora cu PDL. „Nu poti colabora cu cineva care nu are altã intentie decît sã te omoare. De aceea a fost creat PDL. Au încercat tot felul de inovatii si asta fac ei. Acum simt cã se prãbusesc, cã românii nu mai înghit gogosile pe care le spun ei si de aceea se agitã. Considerã cã PNL ar fi un colac de salvare. Pe noi însã nu ne mai poate prosti acest partid. Si pe nimeni, de altfel, cã toti s-au convins ce e cu acest partid“, a spus liderul PNL Neamt. Dorinel Ursãrescu exclude posibilitatea ca de la centru sã vinã dispozitii contrare celor afirmate de el. Omul e sigur cã si colegii sãi gîndesc la fel ca el. „Nu mai sînt nici naivi, nici interesati în PNL pentru a face o aliantã cu PDL. Cred cã pînã în ultimul cãtun s-a aflat cã PDL nu e partid, ci o gascã adunatã de Bãsescu pentru jefuirea banului public. Asta îi tine laolaltã, nu au nici o treabã nici cu democratia, nici cu statul de drept“, a adãugat Ursãrescu.

Articol afisat de 1304 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective