Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul Archip s-a „conversat“ cu premierul

• reprezentantul Guvernului în teritoriu a primit mai multe termene de finalizare a unor proiecte si atentionãri ca Pastele sã fie sãrbãtorit în liniste n

Reprezentantii Prefecturii au foarte multe sarcini de dus la îndeplinit în scurtã vreme, ele fiind primite cu ocazia videoconferintei organizatã de premier si ministrii sãi, sîmbãtã, 27 martie. La videoconferintã, alãturi de sefii Prefecturii au participat si conducerile serviciilor deconcentrate din judet. În cadrul întîlnirii, primul ministrul a prezentat prefectilor prioritãtile si politicile guvernamentale si le-a solicitat sã urmãreascã si sã se implice în aplicarea eficientã a acestora. Premierul a fãcut cîteva precizãri referitoare la aplicarea Legii unice de salarizare în sistemul bugetar, precum si în ceea ce priveste proiectul legii pensiilor.
Aflîndu-se la sfîrsitul unei sãptãmîni bogatã în proteste din partea profesorilor si a pensionarilor, primul ministru s-a referit la cazurile salarizãrii cadrelor didactice, arãtînd cã în acest domeniu se aplicã majorãri salariale diferite, respectiv cu 17% pentru profesorii care nu au obtinut sentinte judecãtoresti favorabile si cu 33% în plus pentru cadrele didactice care au obtinut sentinte favorabile. Premierul a apreciat cã discrepantele legate de cresterile salariale sînt determinate atît de hotãrîrile care acordã angajatilor din învãtãmînt majorarea salarialã de 50%, desi Guvernul a acceptat pentru profesori, în 2008, o crestere de 17% si a abrogat deja prin acte normative diferenta de 33%, cît si de includerea în contractele colective de muncã a unor sporuri nerecunoscute de legislatia în vigoare. În legãturã cu proiectul Legii pensiilor, aflat în dezbatere în Parlament, primul ministru a precizat cã acest act normativ va elimina pensiile speciale si va asigura o crestere sustenabilã a acestor drepturi, în perioada urmãtoare, iar punctul de pensie va fi majorat începînd de anul viitor, astfel încît valoarea acestuia sã fie mentinutã la minim 40% din salariul mediu brut pe economie. Seful Executivului a mai subliniat cã una dintre cele mai importante obligatii pe care le au prefectii vizeazã mentinerea dialogului social cu sindicatele si patronatele mentionînd cã prin discutii cu partenerii sociali pot fi identificate solutii punctuale, uneori fãrã a fi nevoie de alocãri financiare.
Dupã încheierea videoconferintei, prefectul Mihai Archip a punctat cele mai importante aspecte enuntate, atît de premier, cît si de ministri si a solicitat reprezentantilor Politiei, Jandarmeriei si ISU, sã ia toate mãsurile necesare pentru ca Pastele sã se desfãsoare fãrã incidente, iar toate actiunile „sã fie în sensul fluidizãrii circulatiei, asigurãrii linistei si a protejãrii populatiei care în aceste zile de sãrbãtoare trãieste momente speciale“.

Articol afisat de 1547 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective