Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Frate, cu mîna mea te omor!

Frate, cu mîna mea te omor!

• un bãrbat din Dulcesti si-a înjunghiat fratele • viata victimei a fost salvatã de medicii romascani • autorul a fost retinut • alti doi frati din Pipirig s-au mãcelãrit între ei • victima a fost internatã în stare gravã în spital, iar autorului i s-a întocmit dosar penal •

Toader Cajban, de 49 de ani, din Dulcesti, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Judetean Neamt, în sarcina sa fiind retinutã infractiunea de tentativã de omor calificat. Bãrbatul este acuzat cã a pus în pericol viata fratelui sãu, Mihai, de 55 de ani. ÃŽntre cei doi exista o stare conflictualã mai veche, legatã de împãrtirea casei pãrintesti. Acolo stãtea de regulã autorul, dar pe timpul iernii venea si fratele mai mic. Pe fondul consumului de alcool între cei doi a avut loc un conflict în noaptea de 7 spre 8 martie 2010. ÃŽn urma altercatiei dintre frati, cel mai mare a fost atacat cu un cutit de bucãtãrie si a ajuns în stare gravã la Spitalul Roman. ÃŽn urma interventiei medicilor viata victimei a fost salvatã, iar Toader a fost retinut de anchetatori si urmeazã a fi prezentat în fata judecãtorilor de la Tribunalul Neamt cu propunere de arestare preventivã. ÃŽn imobilul din localitatea Dulcesti stã de regulã fratele mai mic, în timp ce Mihai Cajban lucra la un service din Horia. Totusi, pe timpul iernii, cînd nu prea mai avea de lucru se retrãgea în Dulcesti si împãrtea casa cu fratele. Asa s-a întîmplat si în aceastã iarnã, dar desi confortul era comun, se pare cã cheltuielile erau suportate numai de Toader. Acesta i-a cerut în mod reptat fratelui sã mai punã si el bani pentru mîncare si lemne de foc, dar acesta nu s-a sinchisit. De aici plecau de regulã si certurile, totul întîmplîndu-se pe fondul consumului de bãuturi alcoolice. Pe 7 martie 2010 ambii frati au bãut, fiecare separat de celãlalt, si s-au întîlnit acasã, pe searã. Au început din nou discutiile contradictorii, si cum fiecare din cei doi avea argumente solide, ce nu puteau fi rãsturnate de adversar Toader, impulsionat de un litru de tãrie, a trecut la mãsuri radicale si a transat conflictul cu un cutit. Fãrã nici un avertisment a luat arma albã de pe plitã si l-a înjunghiat pe Mihai, o singurã datã, dupã cum a declarat el în fata anchetatorilor. Totusi, medicii au numãrat mai multe leziuni, produse de aceeasi armã. Cînd victima nu s-a mai ridicat de la pãmînt au fost anuntati oamenii legii prin numãrul unic de urgentã 112. „Victima a fost diagnosticatã cu o plagã toracicã stîngã, cu interesare pleuralã si pneumotorax. A fost transportatã la Spitalul Roman unde a si fost operatã. Prin natura leziunii viata victimei a fost pusã în periocol, iar autorul a fost retinut sub aspectul comiterii infractiunii de tentativã de omor calificat. Urmeazã a fi prezentat instantei de judecatã cu propunere de arestare preventivã“, a declarat Dorin Cautis, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judetean Neamt. Cu mentiunea cã a aplicat o singurã loviturã, Toader Cajban si-a recunoscut fapta. El are la activ trei condamnãri din perioada 2004-2008, pentru fapte de violentã, în special loviri. Dacã va fi gãsit vinovat riscã închisoarea între sapte ani si sase luni si cel mult 12 ani si jumãtate.

Alt scandal

Un bãrbat, în vîrstã de 48 de ani, din comuna Pipirig, a ajuns la spital în dimineata de 8 martie, dupã ce a fost înjunghiat de fratele sãu, mai tînãr cu doi ani. Incidentul a avut loc luni searã, la casa mostenitã de cei doi de la pãrinti. Grozãvia a fost descoperitã de Dorin G., de 42 de ani, fratele celor doi. Dorin G. a reclamat la Postul de Politie Pipirig faptul cã fratele sãu, Vasile G., de 48 de ani, a fost înjunghiat de celãlalt frate, Niculai G., de 46 de ani.
Oamenii legii s-au deplasat la fata locului si cu constatat cã sesizarea se confirmã. Din cercetãri a reiesit cã victima si agresorul locuiesc în aceeasi casã, mostenitã de la pãrinti. ÃŽn seara de 7 martie, cei doi au consumat împreunã bãuturi alcoolice. ÃŽn jurul orei 2, pe fondul unui conflict spontan, fratii s-au luat la ceartã, iar de aici pînã la bãtaie nu a mai fost decît un pas. Neculai G. s-a înarmat cu un cutit si i-a aplicat lui Vasile mai multe lovituri în zona toracicã. ÃŽn plus, agresorul i-a aplicat fratelui sãu si cîteva lovituri cu pumnii. Cînd a vãzut cã Vasile nu mai miscã, agresorul s-a culcat ca si cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Victima a fost gãsitã a doua zi de dimineatã într-o baltã de sînge. Vasile G. a fost transportat de urgentã la spital, unde a fost internat cu diagnosticul „plagã înjunghiatã hemitorace stîng, plagã înjunghiatã hemitorace drept cu emfizem subcutanat torace stîng, contuzie abdominalã si soc traumatic“. Politistii au întocmit un dosar penal, cutitarul fiind cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de vãtãmare corporalã gravã. Este posibil ca, în urma concluziilor medico-legale, anchetatorii sã schimbe încadrarea în tentativã de omor.
END

Articol afisat de 2237 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU, A. MARCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective