Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dosarul gemenilor

• cazul în care gemenii Anton sînt cercetati pentru înselãciune, a fost declinat la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu • politistii nemteni au luat aceastã decizie dupã ce au identificat elemente care aratã cã în toatã afacerea ar putea fi implicat si un notar • fratii gemeni Maricel Anton si Stelian Nãstasã sînt suspectati cã au înselat douã bãtrîne din Piatra Neamt, pe care le-ar fi determinat sã-si vîndã locuintele • „Sîntem nevinovati. Autoritãtile sã-si facã treaba si sã demonstreze cã noi am comis infractiuni“, spune Maricel Anton •

Dosarul penal în care sînt cercetati pentru înselãciune fratii gemeni Maricel Anton si Stelian Nãstasã, a fost trimis la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Politistii au luat aceastã decizie dupã ce au constatat cã existã suspiciuni în ceea ce priveste un document întocmit de Maricel Anton la un notar nemtean. Cum politistii nu au competentã în a efectua cercetãri împotriva unui notar, dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Se pare cã actul cu „schepsis“ este chiar cel care a stat la baza vînzãrii apartamentului Mariei Anton, sotia decedatã a lui Maricel Anton. Biroul de Presã al IJP Neamt, prin intermediul inspectorului principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al institutiei, a confirmat informatia conform cãreia dosarul a luat calea Bacãului. Cercetãrile au debutat la începutul anului trecut, iar împotriva celor doi frati a fost dispusã începerea urmãririi penale pentru înselãciune. Ei sînt suspectati cã au escrocat douã bãtrîne pe care le-au convins sã-si vîndã locuintele. Acest lucru ar fi fost fãcut dupã ce Maricel Anton a reusit sã obtinã de la cele douã femei procuri notariale care îi dãdea dreptul sã le reprezinte. Anchetatorii au identificat si modul de operare al celor doi si urmeazã administrarea de probe, care sã sustinã eventuale infractiuni. Astfel, oamenii legii spun cã cei doi ar cãuta femei bãtrîne, singure, pe care le conving sã-si vîndã casele, promitîndu-le se pare altele mai bune. Acest lucru nu se întîmpla, iar banii obtinuti din vînzarea apartamentelor îi luau cei doi. Revenind la cele douã cazuri anchetate de politisti, într-unul este vorba de tranzactia privind vînzarea apartamentului Mariei Anton, iar în celãlalt este vorba de tranzactia unui imobil care se aflã în Cartierul Precista si a apartinut unei bãtrîne. De altfel, cea din urmã a si depus plîngere penalã împotriva lui Maricel. ÃŽn primul caz, politistii au dubii cu privire la modul în care un notar pietrean a analizat documentele ce au stat la baza tranzactiei apartamentului Mariei Anton. ÃŽn cazul imobilului din Precista, politistii încearcã sã afle cum a primit procura Maricel Anton si cum a reusit acesta sã vîndã un imobil din buricul tîrgului cu suma de 65.000 de euro.

„Sîntem nevinovati! Autoritãtile sã-si facã treaba si sã demonstreze cã noi am comis infractiuni“

Contactat telefonic, Maricel Anton a declarat cã atît el, cît si fratele sãu Stelian, sînt victimele politistilor si nu au comis nici o infractiune. „Nu stiam cã dosarul a plecat la Bacãu, însã poate este mai bine asa. Sîntem nevinovati! Autoritãtile sã-si facã treaba si sã demonstreze cã noi am comis infractiuni. Cred cã este o rãzbunare din partea cuiva sau chiar a autoritãtilor. Le-am spus de atîtea ori sã aducã persoanele care mã acuzã si sã ne punã fatã în fatã sã vedem cine are dreptate. ÃŽn plus, nici nu stiu de ce l-au bãgat si pe fratele meu. Doar cã sîntem gemeni? Ne confundã si nu stiu care este Maricel si care este Stelicã si de aia ne-au bãgat pe amîndoi? Fac cercetãri (n.n. politistii) împotriva noastrã pentru înselãciune, iar într-un an, ne-au chemat doar o singurã datã. Au fost si la mine acasã si au fãcut perchezitie. Politistii au ridicat mai multe documente, agenda, scrisori, documentele sotiei. Au fost studiate de procurori, dupã care au ajuns din nou la politisti. Toate astea pentru cã as fi vîndut apartamentele unor femei bãtrîne. Dacã ei zic cã le-am vîndut si am fãcut infractiuni sã probeze. Cei de la primãrie spuneau cã am înselat opt babe, pe care le-am drogat si le-am luat casele. Pãi, eu nici nu stiu cum aratã drogurile, dapãi sã le folosesc. Este clar, nu am vîndut nici un fel de imobil si cu toate acestea sînt calomniat“, a declarat Maricel Anton.

„Eu sînt o victimã“

Acesta a mai spus cã în cazul femeii care îl acuzã cã i-a vîndut casa, lucrurile sînt clare: el este o victimã. „Doamna S. mi-a fãcut o procurã si am vîndut împreunã casa pe care o avea. Tranzactia s-a fãcut cu ea de fatã. A luat banii, 65.000 de euro, dupã care a vrut sã mai vîndã casa o datã. Atunci eu i-am zis cã nu e corect si nu i-a convenit. A luat banii cu mîna ei, i-a numãrat, iar mie mi-a oferit 1.000 de euro pentru cã am ajutat-o. N-am fost de acord cu ce dorea ea, adicã sã vîndã imobilul a doua oarã. M-a reclamat, însã instanta mi-a dat dreptate. A recunoscut în fata judecãtorilor cã a vrut sã vîndã casa de douã ori, asa cã este clar. Am cîstigat procesul cu ea la toate instantele de judecatã“, a completat Anton.
Cît priveste vînzarea apartamentului fostei sale sotii, Maria Anton, care avea 75 de ani cînd a decedat, în februarie 2009, Maricel a fost la fel de clar. „Ea m-a contactat pe mine la bisericã si m-a rugat sã o ajut, pentru cã nu mai scãpa de bãiatul ei care o bãtea. Sotia mea s-a oferit sã vîndã apartamentul ca sã ne achitãm datoriile, pe ale ei de 100 de milioane la întretinere dar si unele ale mele. Dupã cãsãtorie, si-a vîndut din proprie initiativã apartamentul cu 18.000 de euro, si-a plãtit datoriile la întretinere, mi-a dat mie restul, sã-mi plãtesc datoriile si s-a mutat la mine“, a conchis Anton.
Maria Anton a murit la putin timp dupã ce a fost externatã din spital. În decembrie 2008, Primãria Piatra Neamt, prin Serviciul Protectie Socialã, a sesizat Politia cã Maria Anton este maltratatã psihic, drept pentru care s-a luat mãsura internãrii femeii la Psihiatrie în vederea efectuãrii unei expertize pshiatrice. Pe 13 februarie, Maria Anton a fost externatã si a murit cîteva ore mai tîrziu. Initial, Maricel Anton i-a acuzat pe medici cã nu i-au tratat corespunzãtor sotia însã, ulterior, a renuntat la acuzatii. Cadavrul femeii a zãcut la morga spitalului pînã în acest an, în luna februarie.

Articol afisat de 2212 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective