Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ilegalitãtile electorale, majoritatea fumigene

• politistii au investigat 13 asa zise ilegalitãti electorale, însã putine s-au confirmat • reclamatii privind turismul electoral nu s-au confirmat • un nemtean a întrebat la 112 la ce sectie e arondat •

Alegerile de duminicã, pentru alegerea presedintelui României s-au desfãsurat în judetul Neamt, fãrã a se înregistra probleme deosebite. În total, politistii au contabilizat 13 reclamatii, însã majoritatea dintre ele nu s-a confirmat. Pe de altã parte, trebuie spus cã au existat persoane care au apelat abuziv la 112, cerînd informatii despre sectia de votare la care erau arondati. Un alt nemtean a sunat la 112 sã reclame cã la sectia de votare la care se prezentase, urnele nu aveau lipite afise. În total au fost 25 de apeluri la 112, însã mai putin de jumãtate dintre ele au fost serioase.
• Reprezentantii unui partid au reclamat faptul cã 5 autoturisme ar transporta alegãtori la sectiile de votare din comuna Alexandru cel Bun. ÃŽn urma verificãrilor efectuate, sesizarea nu s-a confirmat.
• O altã formatiune politicã s-a plîns cã pe raza comunei Borlesti a fost semnalatã prezenta unui autoturism, dotat cu statie de amplificare voce, prin care se lansau mesaje audio, de îndemn pentru a se vota cu un anumit candidat. Autoturismul nu a fost identificat.
• Reprezentantul unui partid a sesizat cã în imediata vecinãtate a sectiilor de votare speciale 76 Piatra Neamt si 133 din Bicaz se aflã un autoturism care ar transporta persoane la vot. Masina nu a fost identificatã de politisti în trafic.
• Postul de Politie Sãbãoani a fost sesizat cã la Sectia de
votare nr. 473, amplasatã în incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“, corp A, a dispãrut, în împrejurãri necunoscute, o stampilã de vot. Politistii nu au gãsit stampila si nici nu au resit sã afle în ce conditii a dispãrut.
• Postul de Politie Trifesti a fost sesizat cã la Sectia de votare
nr. 527, din satul Miron Costin, comuna Trifesti, Cornel B, de 48 de ani, din localitate, a provocat scandal în interiorul sectiei de votare si a rupt un buletin de vot. Bãrbatul a fost amendat cu 500 de lei.
• Reprezentantii unui partid au reclamat cã au semnalat un autoturism care efectueazã transport de persoane la toate sectiile de votare din Roman si Sãbãoani. Verificãrile efectuate nu au dus la identificarea autovehiculului indicat.
• O altã formatiune politicã a sesizat faptul cã douã persoane, care ar fi plecate în Italia, figureazã cã si-ar fi exprimat dreptul la vot, la Sectia 135 Roznov. Cele douã femei, ambele din Roznov, erau acasã.

Si primarii-s reclamati

• Politistii din Borca au primit o reclamatie din partea unui partid politic în care se arãta cã un membru al acestei formatiuni a fost insultat si amenintat de primar. Presupusa victimã a depus plîngere penalã împotriva primarului, pentru amenintare. Bãrbatul le-a spus politistilor cã în timp ce se afla în fata Sectiei votare nr. 222, a fost amenintat de primar cã-l va reclama pentru unele ilegalitãti pe care le-ar fi comis cu ocazia activitãtii de votare privind verificarea unor coduri numerice personale de la sectia de votare.
• ÃŽntr-o altã plîngere se arãta cã primarul comunei Stefan cel Mare, împreunã cu sotia, ar fi transportat persoane la vot, sugerîndu-le acestora sã voteze cu un anumit candidat. Sesizarea nu s-a confirmat.
• Politia Piatra Neamt a fost sesizatã de un bãrbat, în vîrstã de 45 de ani, din localitate, despre faptul cã s-a deplasat la Sectia 49, amplasatã în cadrul Liceului de Informaticã si a constatat cã în listele permanente în care este înscris, se aflã o altã semnãturã în dreptul numelui sãu. Presedintele sectiei a luat legãtura cu reprezentantii BEJ care au dispus ca reclamantul sã semneze în locul indicat pe lista respectivã, permitîndu-i sã voteze.
• Politistii pietreni au fost sezizati, prin 112, de o femeie în
vîrstã de 71 de ani, despre faptul cã într-o bisericã din localitate, se gãsesc mai multe pliante cu caracter electoral. La fata locului, oamenii legii au gãsit pe masa unde se scriau pomelnice, 17 pliante format A5, cu un continut religios.
• Reprezentantii unei formatiuni politice au reclamat cã
viceprimarul orasului Roznov ar fi solicitat presedintilor si membrilor
sectiilor de votare ca înainte de a se deplasa la BEJ sã se prezinte cu procesele verbale de consemnare a rezultatului votului la primãrie, pentru a verifica legalitatea întocmirii acestora si cã a solicitat presedintilor sectiilor de votare sã completeze procesele aceste procese verbale, solicitînd semnãtura în alb a membrilor acestor sectii de votare. Cercetãrile au arãtat cã sesizarea nu se confirmã.
• Reprezentantul unui partid politic a reclamat cã a fost
semnalatã prezenta viceprimarului comunei Rãzboieni în perimetrele
sectiei de votare din satele Borseni si Rãzboieni, si cã transmitea cãtre alegãtori mesaje cu carcater electoral. În urma verificãrilor efectuate, s-a stabilit cã aspectele sesizate nu se confirmã.

Articol afisat de 1489 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective