Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bacalaureat cu 623 de contestatii

• cele mai multe contestatii s-au depus la tezele la limba si literatura românã • sefa ISJ explicã acest lucru prin faptul cã toti candidatii au avut de sustinut tezã la aceastã disciplinã • comisia de contestatii trebuie sã solutioneze, astãzi si mîine, toate „jalbele“ depuse, pentru ca joi sã fie afisate rezultatele finale •

Notele la prima sesiune de Bacalaureat nu au fost multumitoare pentru toti candidatii. 623 de teze, în unele cazuri mai multe apartinînd aceluiasi autor, au fost contestate dupã ce s-au anuntat notele care le-au fost acordate la evaluare. „Am înregistrat 623 de contestatii. Consider cã nu este un numãr foarte mare, dar sînt oarecum dezamãgitã, ca profesor de românã, pentru cã cele mai multe contestatii sînt la acest obiect. Ca presedintã a Comisiei judetene de contestatii cred cã este firesc sã fie mai multe nemultumiri la aceastã disciplinã, pentru cã toti candidatii au fost testati la românã. Sînt peste 250 de contestatii la acest obiect, dar rãmîn la ideea cã este o explicatie fireascã. Vreau sã precizez cã nu toate dintre tezele contestate au fost notate sub 5. Unii dintre elevi nu au fost multumiti de nota primitã la evaluare si este dreptul lor sã solicite recorectarea“, a declarat inspectorul scolar general Luminita Georgeta Vîrlan. Pe locul II, dupã românã, ca numãr de contestatii depuse, se situeazã matematica - proba D. Restul contestatiilor, pe discipline, variazã de la una-douã si pînã la zece. Conducerea Inspectoratului Scolar sustine cã 623 de contestatii de la cei peste 4.600 de candidati nu reliefeazã o stare de nemultumire a candidatilor la BAC în judetul nostru. Desi a fost numitã în fruntea învãtãmîntului nemtean de mai bine de douã luni, profesoara Luminita Georgeta Vîrlan nu a renuntat la orele de românã pe care le-a sustinut în fata elevilor de la o clasã terminalã. „Am considerat cã nu este moral sã renunt la copiii din clasa a XII-a, pe ultima sutã de metri. Am avut o singurã clasã terminalã la care mi-am pãstrat orele si care, spre satisfactia mea, a terminat foarte bine bacalaureatul. Dintre toti elevii, unul a primit la românã oral nota 9, unul 9,5, iar restul 10. Mã bucur nespus pentru reusita lor; proba oralã verificã si tinuta exprimãrii, a persoanei, capacitatea de a comunica, de a lucra pe un text. Teza verificã competentele de exprimare în scris“, a mai spus sefa Inspectoratului Scolar.

Reguli la contestatii

Conform metodologiei, în situatia în care se constatã diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea initialã si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrãrilor respective de cãtre o a treia comisie. Aceastã comisie este formatã din profesori cu experientã, altii decît cei care au evaluat initial lucrãrile în centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupã o nouã secretizare a lucrãrilor, respectînd cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordatã de a treia comisie este nota care va fi acordatã de comisia de contestatii. Hotãrîrile comisiei judetene de contestatii se consemneazã într-un proces-verbal care se semneazã de cãtre membrii comisiei si de cãtre presedinte. Pentru lucrãrile care au primit initial note cuprinse între 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, nota definitivã este cea acordatã de cãtre comisia de contestatii. Pentru lucrãrile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decît cele mentionate, nota definitivã este cea acordatã de comisia judeteanã de contestatii, dacã între nota initialã si nota acordatã la contestatii se constatã o diferentã de cel putin 0,50 puncte. Dacã diferenta dintre cele douã note este mai micã de 0,50 puncte, nota definitivã este cea initialã, acordatã de comisia din centrul zonal de evaluare.
Se considerã promovat la examenul de Bacalaureat candidatul care a obtinut cel putin nota 5 sau calificativul „admis“ la fiecare probã oralã, a obtinut cel putin nota 5 la fiecare probã scrisã sau practicã de examen si are media generalã minimum 6. ÃŽn acest caz, candidatul este declarat „reusit“. Pentru candidatii care obtin media generalã 5,99, media generalã se rotunjeste la 6. Afisarea rezultatelor finale are ca termen limitã data de 9 iulie.

Articol afisat de 1334 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective