Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cocoasele de cãmilã“ au umplut orasul

• la toate trecerile de pietoni din oras au fost montate „cocoase“ din asfalt • mãsura luatã de Politia Rutierã si Primãria Piatra Neamt, a fost salutatã de pietreni • mai sînt soferi care nu le agreeazã, pe motiv cã le stricã masinile •

ÃŽn ultimele sãptãmîni, în apropierea principalelor treceri pentru pietoni din orasul Piatra Neamt, au apãrut noi limitatoare de vitezã sau, asa cum sînt cunoscute în popor, „cocoase de cãmilã“. Dacã decizia a fost salutatã de majoritatea participantilor la trafic, existã si soferi care nu agreeazã ideea. Acestia spun cã limitatoarele de vitezã (n.r. - niste ridicãturi din asfalt), le afecteazã autoturismele. „Dacã nu cunosti zona si ai vitezã mai mare, poti sã-ti rupi masina în aceste „cocoase“. Cred cã probleme vor avea cei care nu sînt din Piatra Neamt, pentru cã ei nu stiu unde sînt sau nu aceste limitatoare. Chiar dacã existã indicatoare, acestea sînt greu vizibile. Nu stiu ce o sã se întîmple la iarnã cînd o sã aparã gheata pe carosabil. Existã riscul sã zbori peste cocoase ca la trambulinã. Astea din asfalt sînt mult mai rigide si afecteazã suspensiile. Nu cred cã te despãgubeste cineva dacã îti rupi vreo planetarã. Mai mult, circulatia este serios îngreunatã din cauza lor“, a declarat un taximetrist pietrean.
Politistii afirmã cã solutia este una bunã, mai ales cã s-a constatat cã numãrul accidentelor grave a scãzut simtitor în zona trecerilor de pietoni cu probleme. „Hotãrîrea pentru amplasarea acestor limitatoare de vitezã se ia în Comisia Rutierã a Primãriei Piatra Neamt. Motivul pentru care ele au fost amplasate este clar, si anume reducerea vitezei în zona trecrerilor pentru pietoni si, implicit, reducerea numãrului de accidente rutiere. Au fost amplasate limitatoare de vitezã atît în zonele în care s-au înregistrat accidente rutiere, dar si în locuri în care cetãtenii au reclamat cã se circulã cu vitezã foarte mare. Cît priveste înlocuirea „cocoaselor“ din material plastic cu cele din asfalt, explicatia este cã primele nu rezistã foarte mult, în comparatie cu cele din asfalt“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
„Cocoase“ din asfalt au fost montate în ultimul timp pe strãzile 9 Mai, 1 Decembrie si G-ral Dãscãlescu. Politistii mai afirmã cã ideea, mai veche de altfel, de a monta cocoase la trecerile de pietoni din Piatra Neamt a dat roade, nemaiînregistrîndu-se accidente. Timp de luni bune, la cele sase „zebre“ din oras unde au fost montate „cocoase“, nu s-a mai înregistrat nici un accident rutier.

Articol afisat de 1926 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective