Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Traditie pãstratã în Cupa României

• Ceahlãul a pierdut meciul de debut în a doua competitie valoricã a fotbalului românesc, 0-1, la Cetatea Suceava • a marcat Celpan, în minutul 81 •

Asteptãrile nu au fost niciodatã mari de la Ceahlãul pentru un parcurs foarte bun în Cupa României - Timisoreana. Nu au fost nici atunci cînd echipa a fost în Liga I, dar nici cînd s-a jucat în divizia secundã. Editia 2008-2009 s-a încheiat deja pentru galben-negri în cupã, desi s-a jucat numai un meci, pe terenul unei echipe mai slab cotate, Cetatea Suceava. Bucovinenii au învins cu 1-0, prin golul marcat de Celpan, în minutul 81, sutul puternic al acestuia fortîndu-l pe Savu sã respingã mingea în propria poartã, jenat si de lumina soarelui care i-a venit în ochi.
Meciul a fost controlat în primele sale 25 de minute de gazde. Cetatea a alergat mai eficient, a tinut de minge si a mutat cît a putut de mult jocul de pe o parte pe cealaltã a terenului. Defensiva pietreanã are de partea sa atuul unui plus de experientã, însã mijlocul a fost dominat de suceveni, lipsa de experientã a nemtenilor vãzîndu-se foarte clar în multe momente. Aceasta, desi Ceahlãul a arãtat cã are jucãtori de calitate în zona medianã. Cu Miron, 17 ani, cu Tudosã, 20 ani, cu Achim, 19 ani, si cu Bãdescu, 30 de ani, dar evoluînd în banda dreaptã, linia de mijloc a Ceahlãului a început meciul mai greu. A echilibrat apoi situatia, cam dupã minutul 25, pînã la finalul primului mitan, pentru ca startul reprizei secunde sã fie din nou dificil. Dacã în defensivã jocul a mai functionat, posesia mingii a fost, ca si la Tulcea, un capitol la care se poate trece semnul minus.
Dominarea Sucevei s-a concretizat cu cîteva suturi de la distantã, dar pe lîngã poarta lui Savu, si cu cîteva centrãri precise pentru fruntea lui Guritã, experimentatul atacant ratînd însã tinta. Primul sut pe poartã al gazdelor s-a consemnat în minutul 18, autor Martin, în timp ce al oaspetilor a fost al lui Miron (‘25), dupã ce Savu mai fusese încercat de Onciu. Gafita a fost aproape de gol în minutul 35, la centrarea lui Bãdescu, dar a trimis cu capul pe lîngã vinclu, iar în minutul 41 ambele formatii putea înscrie din situatii foarte favorabile. Negru l-a uitat pe drum pe Floricel si a centrat pe jos, iar Cojenel, urcat în careu, a sutat din 10 metri. Savu a atins mingea, dar nu a oprit-o din drumul spre poartã, iar Forminte a salvat de pe linia portii. La faza imediat urmãtoare, Gafita si portarul Viorel au avut un duel aerian mult în afara careului, pietreanul a cîstigat si apoi a încercat cu un lob sã deschidã scorul, dar mingea a aterizat în spatele portii.
ÃŽn repriza secundã s-au consemnat ocazii din trasoare de la distantã. Mai întîi Gafita (‘55) a scãpat spre poarta sucevenilor, dar a fost blocat în momentului sutului de Nicolau, pentru ca Vitelaru (‘65) sã nimereascã transversala din loviturã liberã. Streinu (‘74) a sutat si el periculos de la distantã, însã balonul a olocit de putin vinclul lui Savu, pentru ca douã minute mai tîrziu Floricel sã vadã al doilea galben si sã plece la vestiare. Celpan, intrat în repriza a doua în teren, a înscris golul victoriei în minutul 81. Mijlocasul lui Marian Panã a sutat din afara careului pietrean, pe centrul portii, iar Savu a reactionat tîrziu si nu a mai putut stopa balonul din drumul spre plasã.
Pentru Ceahlãul urmeazã meciul de campionat cu Concordia Chiajna, mîine de la ora 11, iar printre jucãtorii ce vor prinde lotul se va numãra si moldoveanul Eugen Cebotaru. Acesta a revenit ieri dupã amiazã la Piatra Neamt si a intrat în programul echipei de club, dupã ce la nationalã nu a bifat nici un minut în partidele din calificãrile CM 2010, din Africa de Sud.

Articol afisat de 1479 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective