Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 6 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O nouã manevrã electoralã

Presedintele Traian Bãsescu a trimis, luni, 28 iulie 2008, o scrisoare presedintilor celor douã Camere ale Parlamentului prin care solicitã convocarea unei sesiuni extraordinare pentru avizarea urmãririi penale a unor fosti si actuali ministri. E o a doua epistolã de acest gen expediatã de la Cotroceni dupã cea din 26 iunie 2008. Noua scrisoare se întemeiazã pe criticile aduse României în Raportul de monitorizare a Comisiei Europene privind politizarea unor dosare de mare coruptie. Naivilor gestul prezidential li s-ar pãrea drept expresia unei îngrijorãri privind imaginea României la Bruxelles.
Pentru cunoscãtori, el nu poate trece decît un truc electoral. Unul pus la cale împreunã cu tulusii de la DNA. ÃŽn debutul campaniei electorale pentru alegerile locale, Traian Bãsescu se referea, într-un interviu dat Radio România Actualitãti, la decizia DNA de a trimite la Parlament dosarele fostilor si actualilor ministri: „Cred cã si parchetele au intrat în acest joc si ele confirmã ceea ce spuneam la bilantul Parchetului General cînd atentionam cã, fiind an electoral, ar trebui sã-si demonstreze soliditatea lucrînd în continuare dosarele. Au preferat o solutie exact în spiritul a ceea ce spuneam, sã nu se întîmple: las’ cã le trimitem noi la Parlament. Ei trebuiau sã trimitã dosarele în instantã, pentru cã aveau avizul presedintelui României, iar Constitutia spune cã trebuie ori avizul Camerei, ori al Senatului, ori al presedintelui“. S-ar putea presupune, din aceastã declaratie, cã Traian Bãsescu a înregistrat o premierã în acest mandat: i-a criticat pe cei pînã acum lãudati, alintati, rîzgîiati, pentru zelul lor de tulusi: procurorii DNA. E doar un truc. ÃŽntr-adevãr, procurorii DNA au trimis dosarele, pentru cã e un an electoral.
Procurorii DNA n-au trimis dosarele la Parlament, pentru cã s-ar fi temut de rezultatele alegerilor din acest an. Ei stiu cã indiferent de aceste rezultate, Stãpînul lor rãmîne tot Traian Bãsescu.
Daniel Morar, tulusul DNA, si Laura Kovesi, tulusa Parchetului General, au comis o splendidã inutilitate. Anchetele erau finalizate. Nu rãmînea decît sã fie expediate instantei de judecatã. Punîndu-i la dispozitia Parlamentului, ei au reusit sã arunce pisica în Curtea Parlamentului. Din continutul dosarelor, cei doi stiau de riscul ca ele sã cadã în instantã. Pentru DNA si Parchetul General ar fi fost o loviturã grea. O loviturã grea ar fi fost si pentru Traian Bãsescu. Si atunci, pipãind realitãtile din Parlament, au trimis dosarele pentru a fi trecute prin filtrul institutiei. Prin aceasta, Daniel Morar si Laura Kovesi si-au asigurat amînarea confruntãrii dosarelor cu instanta. În acelasi timp, cum dosarele sînt niste fãcãturi, cei doi au socotit - si-au socotit bine - cã Parlamentul le va respinge. Fericit prilej pentru DNA si Parchetul General pentru a se spãla pe mîini, aruncînd responsabilitatea esecului pe umerii Parlamentului. Iar pentru Traian Bãsescu si partidul sãu, un nesperat pretext de a mai face niticã agitatie electoralã pe seama Parlamentului.

Articol afisat de 1616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective