Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mama de ocazie, mai bunã decît cea care i-a dat viatã

• un copil de 12 ani cules de pe drumuri de o familie din Oniceni a fost luat acasã de mama naturalã • tînjind dupã afectiunea cu care a fost primit de familia învãtãtoarei Mihaela Iacob, bãiatul s-a întors sã îsi caute binefãcãtoarea • aceasta a rãmas impresionatã de soarta copilului care, pînã la acea vîrstã, nici nu fusese dat la scoalã •

Florin B., bãietelul de numai 12 ani, care a fost „strîns de pe drumuri“ în urmã cu o lunã de o învãtãtoare de la Scoala Oniceni, a fost luat acasã de mama sa. Potrivit asistentilor sociali, acesta nu a fost nici pe departe un motiv de bucurie pentru copil, care tînjeste dupã femeia care i-a oferit adãpost. El a stat mai multe zile la Mihaela Iacob, care a fost impresionatã de soarta sa si de faptul cã nu fusese dat la scoalã. ÃŽnvãtãtoarea a declarat cã mama bãiatului, originarã din localitatea vasluianã Racova, a tinut mortis sã-si ia copilul acasã, desi era convinsã cã, odatã întors în acel mediu, copilul va fi din nou chinuit de sãrãcie. „Am fost impresionati foarte mult de drama acestui bãiat. Atunci cînd l-a adus acasã sotul meu, Florin nici nu stia mãcar cum îl cheamã. Noi l-am luat în ideea de a nu dormi în drum. Ceea ce m-a impresionat, însã, cel mai mult, a fost faptul cã, la vîrsta asta, copilul nu a fost niciodatã la scoalã si mi-am dat seama din discutiile cu dînsul cã îsi dorea foarte mult acest lucru. E o adevãratã dramã ce s-a întîmplat cu el. Mama bãiatului a venit dupã dînsul dupã ce asistentul social de la primãrie i-a pus în vedere cã, dacã nu are grijã de dînsul, riscã sã i se întocmeascã dosar penal“, a declarat Mihaela Iacob.
Tînjind dupã cãldura sufleteascã cu care fusese primit în familia învãtãtoarei, copilul a cãutat-o, în urmã cu o sãptãmînã, la scoalã. „ÃŽn urmã cu o sãptãmînã, femeia de serviciu mi-a spus cã Florin a venit de dimineatã la scoalã si m-a cãutat. Mi se rupe inima de acest bãiat, însã, din pãcate, nu pot sã fac nimic. Nu am stat de vorbã cu mama sa, însã acesta este subnutrit si, mai mult de atît, m-a socat sã vãd cã, dupã o operatie pe care a suferit-o la o mînã, nu avea firele scoase. Se observa clar acest lucru, îi crescuse carne peste firele respective. A stat un timp la o rudã din Solca, mai bine zis într-o casã unde erau nailoane în loc de geamuri“, a mai precizat Mihaela Iacob.
Cazul se aflã în atentia Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Neamt, care a efectuat o anchetã socialã, cu sprijinul autoritãtilor locale. „Copilul provine dintr-o relatie de concubinaj, mama sa locuieste în localitatea Racova, judetul Vaslui, iar tatãl sãu este din comuna Oniceni, însã acesta nu si-a recunoscut copilul. Copilul a fost luat de mama sa, reprezentantii Primãriei Oniceni monitorizînd în continuare acest caz. Pînã la vîrsta de 14 ani, cel putin, copilul va avea acelasi domiciliu cu cel al mamei“, a declarat Alina Chiriac, asistent social din cadrul DGASPC Neamt.

Articol afisat de 1561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective