Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Douã zile pînã iesim cu hîrburile electronice în stradã

Pietrenii care vor sã scape de frigidere sau televizoare vechi, ori defecte pot face asta poimîine, fãrã sã mai ia ustensila în spinare s-o ducã pînã la depozitul de gunoi. Pe 3 noiembrie se deruleazã si la Piatra Neamt campania de colectare a deseurilor de echipamente electronice si electrocasnice, în oras fiind înfiintate 7 puncte de colectare: pe str. Prof. I. Antonescu (pentru Gara Veche si 1 Mai), la intersectia strãzilor Lãmîitei si Mãrãtei (pentru cartierul Mãrãtei), la intersectia bdului Republicii cu strãzile Durãu si Calistrat Hogas (pentru zona centralã), la Scoala nr. 10 (pentru cartierul Precista), pe strada Stefan cel Mare (colt cu str. Ion Creangã), pe str. Orhei (în zona Petrom, pentru blocurile de pe Orhei, Dacia, Viforului si Petru Rares) si în statia de troleu de la Tic-Tac (pentru Dãrmãnesti). Pietrenii care vor sã scape de aparatura veche sau defectã nu trebuie însã sã se miste pînã la centrul cel mai apropiat de locuinta lor, pentru cã altceva zice campania de strîns vechituri. Cei de la Primãrie explicã faptul cã orice persoanã care are de aruncat ustensile electrice, electronice sau electrocasnice trebuie sã dea un simplu telefon la dispeceratul de campanie, iar apelul sãu va fi înregistrat. În functie de cîte telefoane s-au primit pentru o anumitã zonã, se face un traseu pe care va purcede o masinã de la Brantner, ca sã adune echipamentele de aruncat. Comenzile telefonice pot fi fãcute la numerele de telefon 221.922, 219.642 sau mobil 0730/404.693. În categoria deseurilor intrã frigidere, calculatoare, monitoare de calculator, masini de spãlat, televizoare, radiouri, radiocasetofoane, DVD-uri, video-uri, ustensile electronice folosite în bucãtãrie, cuptoare cu microunde, etc.
Actiunea, initiatã de cãtre Ministerul Mediului, urmãreste colectarea acestor tipuri de deseuri, dar si de atingere a tintelor de colectare pe cap de locuitor - douã kilograme de persoanã. La acest eveniment vor participa toate orasele din România, cu peste 20.000 de locuitori, firmele de salubritate si cetãtenii.
Ziua de 3 noiembrie se doreste a fi, pe lîngã o zi de mobilizare la scarã nationalã, si un început al colectãrii lunare sau trimestriale a deseurilor electrice si electronice. În Piatra Neamt existã unul din cele 182 de centre de colectare functionale care se gãsesc în întreaga tarã.

Articol afisat de 1391 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective