Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Striviti în Postul Politiei

Striviti în Postul Politiei

„Blestemul“ vitezei pe E85

• un onestean si fratii sãi din Oradea s-au zdrobit cu masina de zidul Postului de Control Horia • autoturismul Volkswagen Passat al acestora a ajuns un morman de fiare, soferul fiind scos de echipa de descarcerare • acesta s-a ales cu politraumatisme si un picior zdrobit, fiind internat de urgentã la Spitalul Roman • ceilalti doi pasageri s-au ales cu leziuni usoare, salvarea lor fiind cã s-au deschis airbag-urile • în urmã cu douã luni, într-un accident similar produs la Postul de Control Horia, un tînãr a murit, iar altii trei s-au ales cu traumatisme grave •

Trei frati, cu vîrste cuprinse între 26 si 34 de ani, au fost rãniti serios, miercuri dimineatã, 31 octombrie, dupã ce masina în care se aflau, un Volkswagen Passat, s-a zdrobit de zidul Postului de Control al traficului rutier, de lîngã sensul giratoriu din Horia, loc parcã predestinat producerii unor asemenea tragedii. La volan era cel mai mare dintre tineri, onesteanul Marius B., care, în toiul noptii, a cãlcat prea tare pedala de acceleratie în conditiile unei vizibilitãti reduse, din cauza cetii dense. Acesta conducea pe DN2-E85, dinspre Bacãu cãtre Roman, masina tip break, înmatriculatã BC 05 FGV, iar, la intersectia cu DN 15D, unde a fost amenajat sensul giratoriu, a fost „suprins“ de aparitia biutei care delimiteazã carosabilul si s-a izbit mai întîi de bordurã. „Cauza producerii acestui accident a fost neadaptarea vitezei la conditiile cetei dese. Volkswagenul Passat a fost scãpat de sub control dupã primul impact, dupã care s-a izbit, frontal, de clãdirea Postului de control. Accidentul s-a soldat cu rãnirea tuturor pasagerilor din masinã“, a declarat subcomisarul Dragos Bãlãu, comandantul Politiei Municipiului Roman. Impactul a fost foarte puternic, dar pasagerii si soferul au fost protejati de airbag-urile care, din fericire, s-au deschis. „Eram în apropiere cînd s-a produs accidentul. Cel mai grav rãnit era soferul, iar ceilalti doi erau loviti mai usor. Au intrat din plin în «borcan». Unul nu putea iesi din masinã, iar un scaun din fatã era întors aproape invers, astfel încît au venit pompierii si Salvarea sã-i ajute. Pînã la urmã, au fost toti transportati la spital“, a declarat Mihai C., din Roman. Militarii Detasamentului de Pompieri Roman au fost nevoiti sã taie portierele si stîlpul din partea lateralã stînga a masinii. Marius B. a ajuns de urgentã la Spitalul Municipal de Urgentã Roman, cu diagnosticul politraumatism si fracturã cu traiect multiplu cu decalare de rotulã. La cererea familiei, acesta ar urma sã fie transferat la o clinicã din Bacãu.
Ovidiu B., în vîrstã de 26 de ani, si Adrian B., în vîrstã de 28 de ani, ambii din Oradea, au suferit traumatisme de coloanã cervicalã sau craniene, cu escoriatii, aflîndu-se în afara oricãrui pericol. „Valoarea pagubelor materiale înregistate în acest caz a fost de 30.000 ron. Au fost recoltate probe biologice de la conducãtorul auto si a fost întocmit un dosar penal, aflat în lucru la Postul de Politie Horia“, a mai mentionat subcomisarul Dragos Bãlãu.

Loc „blestemat“

Nu este singurul accident grav de circulatie produs în aceastã zonã. ÃŽn ultimii ani, mai multi soferi au sters sau chiar au intrat în plin în zidul Postului de Control Horia, pentru cã se pare cã E85 „îndeamnã“ la vitezã. Mai mult decît atît, sectorul de drum european din comuna alipitã de Roman este drept pe o portiune foarte lungã si, mai ales pe timp de noapte, în ciuda presemnalizãrilor, giratoriul este vãzut adesea prea tîrziu de multi soferi. Atît masini luxoase, dar chiar si TIR-uri au „luat contact“ cu bordurile biutei, cel mai dramatic caz avînd loc în vara acestui an. Reamintim cã un grup de cinci tineri din satul Buruienesti, comuna Doljesti, dintre care trei erau recent reveniti din Italia, au fost, în noaptea de 7 spre 8 august, protagonistii unui grav accident rutier, unul decedînd, iar altii trei alegîndu-se cu multiple traumatisme grave. Vinovatul, soferul Felix N., un tînãr în vîrstã de 21 de ani, a scãpat nevãtãmat. Acesta a condus bãut si cu vitezã excesivã, zdrobind autoturismul Ford Focus, înmatriculat în Italia, BK-892ZE, care nici mãcar nu-i apatinea, de clãdirea Postului de Control Horia. Tragedia s-a înregistrat în jurul orei 2.15, pe cînd grupul de prieteni se întorcea de la distractie, dintr-o localitate de la limita Neamtului cu Bacãul, scenele care au urmat socînd persoanele de fatã. Din pãcate, pentru Emanuel D., în vîrstã de 27 de ani, pasager pe bancheta din dreapta spate, nu s-a mai putut face nimic.

Articol afisat de 2163 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective