Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Arnautu si-a bagat amenda în buget

• seful executivului tîrgnemtean a fost obligat la daune morale de 86 milioane de lei vechi

O rectificare de buget pentru anul 2007 a tulburat apele în Consiliul Local Tîrgu Neamt, desi astfel de proiecte de hotarîre trec, de regula, fara probleme deosebite la votul final al legislativului.
Executivul cerea aprobarea consilierilor pentru cheltuirea a doua sume, respectiv 86 milioane de lei vechi si 3,7 miliarde de lei vechi, proiectul fiind aprobat la limita, cu 9 voturi pentru si 4 abtineri, majoritatea liberale.
Daca pentru cele 3,7 miliarde de lei nu s-a facut o dezbatere aprinsa, banii venind prin Hotarîre de Guvern pentru extinderea canalizarii menajere si a retelei de apa potabila în Humulesti si Blebea, marul discordiei a fost cealalta suma, de 86 milioane de lei, care va fi utilizata pentru plata daunelor morale si materiale într-un proces pierdut de primarul Decebal Arnautu în fata unei tîrgnemtence, Eugenia Bocicai.
Femeia venise la o sedinta de consiliu anterioara si declarase ca banii trebuiau platiti de primar din buzunarul propriu, ca asa ar fi stipulat, în opinia sa, hotarîrea judecatoreasca.
La subiectul rectificarii de buget, obiectii au aparut din partea consilierului Neculai Andone: „La comisie, am fost de acord cu suma de 370.00 ron, cu conditia sa am expunerea de motive. Cum nu am primit-o, nu mai sînt de acord cu aceasta suma, nici cu cealalta de 8.600 ron. ÃŽn Consiliul Local nu ar fi trebuit sa fie introdus proiectul înfiintarii strazii Livezi, pentru ca terenul era în litigiu. Conflictul dintre familiile Bocicai si Loghin s-ar fi putut rezolva pe cale amiabila, dar a fost amplificat de un proiect de hotarîre“, a spus Neculai Andoni, consilier PNL.
Consilierul Gheorghe Pupazan a avut o interventie din care a reiesit ca executivul trebuie sa hotarasca, singur, destinatia banilor si consilierii ar avea doar datoria de a aproba rectificarea de buget, fara sa puna prea multe întrebari despre modul de cheltuire a banilor publici: „O rectificare de buget se leaga de o anume ipotetica cheltuiala. Noi, în Consiliul Local, sa fim foarte bine întelesi, votam aceasta modificare de buget, deci eu nu votez o suma pe care executivul o duce într-o parte sau alta. Este treaba executivului si va raspunde daca gestioneaza bine banii. La noi în proiectul de hotarîre era o suma care a trecut de la un capital la alt capital. Nu trebuie sa legam aceasta suma de cazul discutat aici. Datoria mea, în calitate de consilier, este sa aprob o rectificare de buget, o trecere a unei sume de la un capital la altul. ÃŽn comisie nu s-a spus nimic despre aceasta suma, unde va fi destinata“, a spus Gheorghe Pupazan, consilier PSD.

Strada blocata cu stupina

Cele 86 de milioane de lei vechi ce urmeaza sa fie platiti Eugeniei Bocicai drept daune morale si materiale au fost luate de la un alt capital bugetar, respectiv de la manifestarile dedicate zilelor Ion Creanga, din decembrie, în ideea ca banii vor fi recompletati la o viitoare rectificare de buget.
Decebal Arnautu, primarul orasului Tîrgu Neamt, a fost obligat de o instanta judecatoreasca sa plateasca Eugeniei Bocicai, din Tîrgu Neamt, suma de 86 milioane de lei vechi, reprezentînd daune morale si materiale. Femeia a atacat, la Sectia Contencios a Tribunalului Neamt, o dispozitie a primarului si a obtinut anularea acesteia, prin hotarîre definitiva si executorie, dupa ce Primaria a pierdut recursul la Curtea de Apel Bacau. Eugenia Bocicai s-a adresat consilierilor la o sedinta anterioara, de la sfîrsitul lunii iulie, prezentînd sentinta civila care, în opinia sa, l-ar obliga pe Decebal Arnautu sa plateasca bani din propriul buzunar. Femeia afirmase ca se va adresa instantei judecatoresti daca daunele vor fi platite din banii publici.
Primarul din Tîrgu Neamt declarase, referitor la aceasta situatie: „Nu sînt dispus sa platesc din buzunarul meu pentru ca este o treaba care tine de Primarie. S-a judecat Institutia Primarului, nu Decebal Arnautu, deci banii trebuie dati din bugetul local“.
Totul a pornit de la faptul ca femeii nu i s-a permis sa închida o ulicioara, strada Livezi, care era folosita de doua familii vecine, Bocicai si Loghin. Eugenia Bocicai a sustinut ca este parte din pamîntul familiei sale si a blocat accesul cu un gard si un vagon apicol care au fost, ulterior, ridicate prin dispozitia primarului, anulata de instanta.

Articol afisat de 1764 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de olteanu la data 17.08.2007 20:04
Primarul Arnautu si-a bagat amenda în buget
Mi s-ar parea normal ca primarul s-o plateasca din buzunarul lui si nu locuitorii orasului pentru daunele pricinuite d-nei Bucicoi.Cand e vorba sa platesca se ascunde in spatele institutiei primarului.Dar in cazul doctorului Pandrea Vasile Eugen care a castigat recent la Tribunalulu Neamt in Contencios Administrativ dreptul de a se respecta legea vanzarii cabinetelor medicale ,respectiv cel din Dispensarul de la Humulesti cine va platii daunele cominatorii de 200 lei stabilite pe fiecare zi de intarziere stabilite de instanta? Sau daunele din litigiile funciare?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective