Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

16 cursuri de calificare pentru un loc de munca

• aproape toate stagiile de pregatire se finalizeaza cu oferirea unui loc de munca • predomina meserii din industria alimentara •

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt organizeaza, pe parcursul lunii iulie 2007, prin Centrul de Formare Profesionala, 16 de cursuri de calificare. Deja se fac înscrieri atît la Piatra Neamt, cît si la Roman si Tîrgu Neamt. De aceasta data, nu sînt stagii de pregatire la punctul de lucru din Poiana Teiului. Numai în municipiul resedinta de judet vor fi deschise 6 cursuri de calificare pentru patiser, barman, instalator gaze, zidar, operator calculatoare si inspector resurse umane. La Roman, cei interesati se pot scoli pentru a deveni barmani, dulgheri, mozaicari, patiseri agenti de paza, operator calculator, bucatar si inspector resurse umane, în total 8 cursuri de calificare, din care mai mult de jumatate au fost si pe parcursul lunii iunie. În aceeasi perioada de timp, la Tîrgu Neamt vor fi numai doua stagii, pentru zidar si operator calculator. În afara de categoriile de persoane care beneficiaza de gratuitate, exista si cursanti care au un alt loc de munca sau nu mai sînt someri, care doresc sa mai capete o competenta în cîmpul muncii. Pentru acest lucru trebuie sa achite contravaloarea pregatirii. Scolarizarea începe cînd se completeaza toate locurile. În medie, la fiecare din acestea sînt cîte 25 de locuri, dar la unele, unde cererea este mai mare, sînt si cîte 28 de locuri. Centrul de Formare Profesionala, din cadrul AJOFM Neamt, desfasoara activitati de organizare si formare atît pe baza autorizatiilor proprii, cît si prin alti furnizori de formare profesionala. Durata medie de scolarizare la un astfel de curs este de la trei, pîna la cinci luni, adica 432 sau 720 de ore. În principiu, la finalizarea studiilor se ofera si locuri de munca. Pentru participare, solicitantul trebuie sa depuna un dosar care sa cuprinda o recomandare de la Centrul de consiliere în cariera al AJOFM, precum si copii dupa cartea sau buletinul de identitate, cartea de munca, certificatul de casatorie (numai în cazul femeilor). Mai sînt necesare o copie dupa diploma de studii (solicitantul trebuie sa aiba cel putin opt clase), una dupa carnetul de somer si o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este sanatos tun.

Articol afisat de 2850 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 09.07.2007 13:27
Ce se intimpla dupa stagii?
Tot auzimdespre stagiide pregatire. ce se intimpla dupa aceste stagii, citi dintre participanti sint angajati, pe ce salarii,poate toate aceste lucruri ar trebui sa le sciti in ziar. Poate asa Ajofm ar intelege sa-si faca cu adevarat datoria si sa nu toace banul public.
Ad�ugat de cicero la data 09.07.2007 13:27
Ce se intimpla dupa stagii?
Tot auzimdespre stagiide pregatire. ce se intimpla dupa aceste stagii, citi dintre participanti sint angajati, pe ce salarii,poate toate aceste lucruri ar trebui sa le sciti in ziar. Poate asa Ajofm ar intelege sa-si faca cu adevarat datoria si sa nu toace banul public.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective