Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Masina zob sub nuc

Masina zob sub nuc

• un nuc din curtea Spitalului Judetean a zdrobit o masina • autoturismul fusese achizionat de trei zile • codul galben acordat pentru judetul Neamt nu a fost atît de dezastruos pe cît s-a anuntat • pe muntele Ceahlau, temperatura aerului a coborît, ieri dimineata, pîna la doua grade Celsius • de saptamîna viitoare, vor fi zile caniculare •

Vîntul, care a batut cu putere în dimineata zilei de ieri, a doborît un nuc care a distrus un autoturism Dacia Solenza parcat în curtea Spitalului Judetean Neamt. ÃŽn jurul orei 8 dimineata, imediat ce asistenta medicala care era proprietara masinii a ajuns la serviciu, copacul a fost doborît peste autoturism. „Am auzit un zgomot deosebit de puternic, amplificat parca de vîntul care batea foarte tare. Parca era cutremur. Apoi, am vazut ca oamenii se îndreapta catre curtea dintre spital si morga si am observat masina peste care cazuse copacul. Este distrusa, cred eu, cam 50%, dar e bine ca nu era nimeni înauntru, altfel nu cred ca mai scapa cu viata“, a declarat unul din pacientii aflati prin curtea spitalului. De mentionat este faptul ca proprietara ajunse de putin timp la serviciu, iar imediat ce a intrat în spital, s-a întîmplat evenimentul. Ea a achizitionat autoturismul de trei zile si înca nu a întocmit actele, astfel încît nici asigurare nu are, dar este posibil ca asigurarea vînzatorului sa fie înca valabila. Tot vîntul de la primele ore ale diminetii a doborît mai multi salcîmi din curtea spitalului.

Vîntul a atins 120km/ h

Dupa zilele caniculare, în care oamenii nu mai stiau ce sa faca pentru putina racoare, în judet temperaturile au ajuns sa semene cu cele de toamna. Vineri dimineata, pietrenii au avut parte de un început de zi racoros pentru data de 6 iulie. „Intensitatea vîntului, care a batut în special în zona Piatra Neamt, începînd de vineri dimineata, de la ora 5, a ajuns la o viteza de 60 km/ h, la rafala. Vîntul a batut dintre vest. ÃŽn masivul Ceahlau, viteza maxima a ajuns la 120 km/ ora. Ne aflam în spatele frontului de precipitatii care a trecut joi prin zona noastra. Presiunea atmosferica este în crestere spre limita normala. Avem parte de aer curat, împrospatat, nu de unul clocit, cum era înainte de ploi. Vremea este în continua încalzire“, a declarat Ioan Rancea, seful Centrului Meteo Piatra Neamt. Astazi, vremea va fi calda cu maxime între 24 si 30 de grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorari si numai în zona montana înalta vîntul va atinge pîna la 90 km/ ora. Duminica, temperatura maxima va fi cuprinsa între 26 si 32 de grade. ÃŽn prima zi a saptamînii viitoare, vremea va fi deosebit de calda, cu maxime cuprinse între 27 si 33 de grade, la fel si în urmatoarele doua zile, cînd vremea va deveni caniculara. Desi nu s-a raportat ca ar fi cazut copaci peste retelele electrice, producînd pagube majore, cu certitudine avarii au fost, dar, ca de fiecare daca, reprezentantii E. On nu se obosesc sa le faca publice. Asa cum au precizat în mai multe rînduri, conducerea companiei îsi asuma riscul ca presa sa faca E. On-ului o imagine proasta, decît sa fie dispusi sa colaboreze. Pîna si prefectul Toader Mocanu s-a plîns de proasta colaborare cu acest distribuitor de electricitate, solicitînd în mai multe rînduri sa înfiinteze un post de purtator de cuvînt pe plan local.

La Cabana Dochia, astazi sînt asteptati 40 de turisti

Pe muntele Ceahlau, vineri dimineata, temperatura aerului a coborît pîna la 2 grade Celsius. Meteorologul Ioan Rancea a declarat ca aceste temperaturi nu sînt o exceptie pentru judet, ele mai întîlnindu-se si în alti ani, în aceeasi perioada. Sfîrsiturile de saptamîna înseamna aglomeratie destul de mare la Cabana Dochia din masivul Ceahlau. Desi vineri erau doar doi turisti, pentru astazi sînt asteptati 40, conform programarilor, dupa cum a declarat cabanierul Ioan Tiganici. Ieri, la prînz, ploaia abia se oprise, iar frigul pisca la obraz. „E frig-frig aici, la noi. Abia s-a oprit ploaia, iar vîntul sufla cu putere. Este si ceata si nu rezisti prea multa vreme în aer liber. E umezeala, dar vîntul usuca repede cararile. Au sunat destul de multi turisti care si-au facut rezervare la noi pentru week-end, ca sa se intereseze cum stau lucrurile aici, daca pot veni sau nu. Vremea se anunta a fi în încalzire si atunci nu sînt motive ca turistii sa renunte la planurile lor“, a declarat cabanierul Ioan Tiganici.

Ploi nu prea însemnate

Avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie si pentru judetul Neamt nu s-a confirmat în zona noastra. Dupa cum a precizat Stelian Mihaila, inginer sef în cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt, în ultimele doua zile, desi a plouat în tot judetul, spre norocul oamenilor, nu s-au înregistrat fenomene meteorologice periculoase. Cel mai mult a plouat la Dumbrava Timisesti - 24,7 litri pe metru patrat (cumulat pe doua zile, de miercuri si pîna vineri dimineata), 19 litri pe metru patrat la Pastraveni, 12,9 litri pe metru patrat la Tupilati, 11,8 litri pe metru patrat la Ceahlau. În celelalte localitati, cantitatea de precipitatii a fost mai mica, în unele ajungînd la sub un litru pe metru patrat - Bistricioara, Borlesti etc. Pe cursurile de apa s-au înregistrat cresteri usoare, cu o singura exceptie, pe Bistrita la Frumosu, unde cresterea niveului a fost cu 19 centimetri. Debitul actual al rîului depaseste debitul mediu multianual.

Articol afisat de 1885 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective