Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Premierul si conducerea PNL vor trebui sã decidã în interesul stabilitãtii guvernamentale“

„Premierul si conducerea PNL vor trebui sã decidã în interesul stabilitãtii guvernamentale“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã

Reporter: E prohodul Aliantei? Cum de s-a ajuns aici?
Serban Strãtilã:
ÃŽn cursul zilei de astãzi (26 martie n.r.), evenimentele politice la nivel central s-au precipitat, culminînd cu declaratia premierului Cãlin Popescu Tãriceanu despre „decesul Aliantei“. ÃŽn calitate de liberal, nu sînt deloc bucuros de cele întîmplate, dar cred cã s-a ajuns aici atît din cauza atacurilor permanente ale presedintelui la adresa primului-ministru, dar mai ales datoritã atitudinii unor ministri PD care si-au permis dezacorduri publice cu deciziile premierului, cît si critici si ironii nejustificate.
Am mai afirmat si în alte rînduri, opinia - exprimatã si de alti colegi si de analisti politici - cã nu te poti afla simultan la putere si în opozitie. România are nevoie de o guvernare stabilã si coerentã si, dacã altã solutie nu este, va trebui sã fie asumatã de cãtre liberali. Repet, nu mi-am dorit o astfel de variantã si stiu cã nici conducerea PNL nu si-a dorit o guvernare minoritarã, dar refuzul colegilor democrati de a se conforma unor reguli elementare de cooperare politicã ne poate aduce în aceastã posturã. La aceastã orã nu stiu încã ce se va întîmpla, dar premierul si conducerea PNL vor trebui sã decidã în interesul stabilitãtii guvernamentale, chiar dacã efectele electorale ar putea fi mai putin benefice pentru PNL.
Rep.: O s-avem anticipate în loc de alegeri pentru parlamentul European?
S.S.:
În contextul politic actual, orice este posibil. Personal, cred cã Parlamentul va opta pentru sustinerea unui guvern minoritar, atît din motive obiective, cît si subiective. Obiectiv vorbind, lunile care urmeazã sînt decisive pentru procesul de absorbtie a fondurilor europene si nici o fortã politicã responsabilã nu va risca sã-l compromitã declansînd o campanie electoralã prematurã. Pe de altã parte, nici o formatiune nu îsi doreste cu adevãrat intrarea într-o astfel de campanie prelungitã. Practic, ar însemna ca timp de un an sã ne ocupãm doar de procesul electoral, ceea ce nu ar duce decît la decredibilizarea si mai mare a clasei politice si chiar la compromiterea sistemului democratic din tara noastrã.
Rep.: PNL i-a retras sprijinul politic sefei inspectoratului scolar. Practic ce înseamnã acest lucru?
S.S.:
Este o mãsurã statutarã prin care organizatia PNL Neamt se delimiteazã, din momentul adoptãrii ei, de actiunile publice si de atitudinile politice ale doamnei inspector general. Asa dupã cum cunoasteti, organizatia noastrã a fãcut o evaluare, atît în plan profesional, cît si politic, a celor propusi de PNL pentru ocuparea unor functii de conducere în serviciile deconcentrate. Personal apreciez determinarea si eforturile depuse de doamna Dorina Drexler în exercitarea functiei pe care o ocupã. De asemenea, tin sã-i multumesc personal pentru sprijinul acordat într-un proiect derulat împreunã cu centrul „Educatia 2000“ pe tema educatiei cetãtenesti. Din pãcate, în anumite situatii care ar fi reclamat mai multã diplomatie si o mai mare disponibilitate spre dialog, domnia-sa si-a creat o imagine publicã ce afecteazã în final si formatiunea politicã din care face parte. ÃŽn acest sens, protestul oficial al Mitropoliei Moldovei cu privire la împrejurãrile în care s-a discutat cadrul de functionare a Seminarului teologic din incinta colegiului „G. Cartianu“ a fost decisiv în privinta luãrii deciziei de retragere a sprijinului politic. Mai vreau sã precizez cã nu a fost decizia personalã a domnului Vlad Marcoci, presedintele CJ, ci a Biroului Politic Teritorial Neamt al PNL.
În privinta evaluãrii profesionale, M.Ed.C. este institutia care va trebui sã se pronunte si sã gãseascã mijloacele pentru ca proiectele în derulare din învãtãmîntul nemtean sã fie duse la bun sfîrsit într-un cadru legal si în bunã întelegere între toti factorii implicati.

Articol afisat de 1544 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective