Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Chinurile cãlugãritei muscate de cîinele vecinului

Chinurile cãlugãritei muscate de cîinele vecinului

• „vreau ca animalul sã fie împuscat, sã nu mai aparã victime - eu sau aproapele meu“, este dorinta mãicutei Melania, fosta staretã a schitului Sfîntul Mina din Borlesti

Mãicuta Melania, fosta staretã a Schitului Sfîntul Mina din Borlesti, a ajuns de cîteva zile acasã, în bordeiul ei din Mastacãn, dupã ce a stat în spital pentru a fi tratatã, fiind sfîsitatã de cîinele unui vecin. Cãlugãrita va împlini 70 de ani în luna mai a acestui an. Vîrsta si viata de piosenie pe care a dus-o pînã acum o fac sã nu cearã ca vecinul sãu, care tine în curte un animal feroce, sã aibã de suferit. Vrea doar ca acel cîine, a cãrui victimã a fost si anul trecut, sã fie lichidat, pentru a nu mai produce si alte suferinte. „Vreau ca animalul sã fie împuscat, sã nu mai aparã victime - eu sau aproapele meu. Cînd l-am vãzut asupra mea, numai atît puteam zice - «Doamne Maica Domnului, scapa-mã de asta!». Si Maica Domnului mi-a dat puterea sã trec peste cumpãnã“, a spus mãicuta Melania, pe numele oficial Maria Cojoc.
Bãtrîna a povestit cum anul trecut a fost muscatã de cap de acelasi cîine si i-a propus vecinul sãu un tîrg - sã renunte la animal si sã îi aducã ea altul, care sã nu fie atît de periculos. Din pãcate, Vasile Baghiu nu a acceptat ideea. De fricã sã nu mai ajungã în coltii cîinelui, mãicuta Melania a renuntat sã mai ia apã din fîntîna vecinului, mergînd la altã sursã, la o distantã apreciabilã. Ceasul rãu s-a abãtut din nou asupra cãlugãritei, chiar în ziua de Sîmbãtã Mortilor. Femeia trãieste în smerenie si sãrãcie într-un bordei pe care l-a ridicat ea în urmã cu cîtiva ani. O vecinã, stiindu-i traiul greu, a chemat-o în Sîmbãta Mortilor sã-i dea de pomanã. I-a pus într-o sacosã ceea ce a crezut de cuviintã, maica i-a multumit si a plecat spre chilioara ei. Numai cã, în drum, i-a apãrut animalul feroce, care s-a repezit la ea. „Nu latrã cînd se repede la om. M-a prins de mîna stîngã si mi-a forfecat carnea cu dintii. M-a rupt si de spate, iar mîna dreaptã (antebratul - n.r.) mi-a fost ruptã. M-am rugat la Maica Domnului si iatã cã mi-a dat puterea sã trec peste acest pãcat. Mi-am acoperit capul cu mîinile, pentru cã, anul trecut, cînd m-a atacat, m-a muscat de cap. ÃŽi aruncasem în fatã sacosa cu pomanã, dar s-a dus la ea dupã ce m-a rupt pe mine. Plinã de sînge, m-am dus înapoi la vecina care îmi dãduse pomanã. Apoi, s-au pus de acord vecinii si m-au adus la spital“, a mai povestit maica Melania.
La spital, bãtrîna a stat cîteva zile, timp în care a fãcut tratamentul antirabic si cu antibiotice, pentru a nu i se suprainfecta rãnile, iar mîna dreaptã i-a fost pusã în ghips. Mai are de stat asa încã vreo douã sãptãmîni. Dar, e multumitã cã de trei zile poate misca mîna stîngã, poate bea singurã apã si sã ducã lingura la gurã. O perioadã n-a putut face nimic si a fost dependentã de fratele venit tocmai de la Hunedoara, ca s-o ajute. Acum e din nou singurã, dar cu credinta în Dumnezeu si cu speranta cã animalul vecinului va dispãrea si ea se va putea misca linistitã pe lîngã propriul bordei. Vasile Baghiu ar trebui sã se aleagã cu dosar penal. Cercetãrile sînt în desfãsurare.

Articol afisat de 2023 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective