Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SCLAVE SEXUALE

• trei tineri nemteni au fost arestati sub acuzatia de trafic de persoane • acestia exploatau fete atît în tarã, cît si în strãinãtate • parte dintre victime au fost vîndute • „tranzactia“ ajungea la 2.000 de euro • unul dintre autori a fost prins în flagrant, la Satu Mare, pe cînd efectua o astfel de vînzare • la reusita anchetei a pus umãrul si serviciul de informatii al Politiei Neamt •

Dupã luni bune de cercetãri, filaje si interceptãri telefonice s-a reusit întreruperea activitãtii unui grup infractional care se ocupa cu traficul de carne vie spre Spania. La capturarea membrilor retelei, care lucrau atît în judetul Neamt, cît si în Satu Mare, au participat importante forte de politie si procurori de la Crimã Organizatã, lucrãtori din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Internã Neamt si Jandarmeria. De altfel, reteaua a primit lovitura finalã în urma unei actiuni ce a avut ca loc de desfãsurare municipiile Piatra Neamt si Satu Mare. În urma celor douã actiuni simultane, puse la cale pe data de 24 februarie, Corneliu Ionut Juncu, de 33 de ani, Vasile Preutu, de 32 de ani, ambii din Piatra Neamt, si Cãtãlin Florin Corduneanu, de 29 de ani, din localitatea Stefan cel Mare, au fost arestati preventiv pentru o perioadã de 29 de zile, de magistratii Tribunalului Judetean Neamt, în sarcina acestora fiind retinutã infractiunea de trafic de persoane.
Doi dintre autori au fost prinsi la Piatra Neamt, încã de sîmbãtã, 24 februarie 2007, în timp ce Preutu a fost retinut duminicã, la Satu Mare, pe cînd vindea douã tinere care urmau a fi exploatate sexual în Spania. Intermediara era o tînãrã, B.E., de 33 de ani, din Satu Mare. Preutu încasase deja 400 de euro, iar diferenta pînã la 2.000 de euro urma sã fie achitatã dupã ce pãrtile vãtãmate ajungeau la destinatie. Fetele erau transportate în Spania unde intrau pe mîna unui alt proxenet nemtean, S.G., de 40 de ani, care urma sã le exploateze sexual.
Pînã în acest moment, ancheta a stabilit faptul cã, pe parcursul anului trecut, Juncu, împreunã cu Corduneanu, au racolat mai multe tinere din orasul resedintã de judet, dar si din comunele limitrofe. Proxenetii nu au tinut cont de vîrsta fetelor, printre acestea aflîndu-se si persoane care nu au împlinit vîrsta de 18 ani. Initial, indivizii promiteau victimelor locuri de muncã ca barmanite sau ospãtãrite în Spania, pentru salarii lunare care ar fi trebuit sã ajungã între 1.300 si 2.000 de euro. Imediat ce au cãzut în mîna traficantilor, tinerele au fost bãtute si au fost obligate sã se prostitueze. Preutu a fost „sãltat“ la Satu Mare, fiind prins în flagrant în timp ce preda victimele intermediarului sãtmãrean. ÃŽn timpul anchetei care a avut loc pe toatã durata zilei de duminicã, 25 februarie 2006, s-a stabilit cã, în perioada 2006-2007, Preutu, împreunã cu alte persoane, a racolat trei tinere, din care una minorã, cãrora le-a promis cã le duce la muncã în Spania. ÃŽn realitate, intentiona sã le vîndã, avînd promisiuni cã poate obtine pentru fiecare suma de 2.000 de euro. Cei care cumpãrau tinerele nemtence urmau sã le ducã în Spania, pentru ca ulterior sã fie exploatate sexual. Inculpatii le-au transportat pe douã dintre acestea la Satu Mare. Dintre cei trei, numai Preutu are un loc de muncã stabil, ca muncitor la o societate comercialã. Juncu a declarat în fata judecãtorilor cã este student, iar Corduneanu nu are nici o ocupatie. Numai unul dintrei ei are o sanctiune la infractiuni privind circulatia pe drumurile publice, dar a fost reabilitat. Dacã vor fi gãsiti vinovati de sãvîrsirea infractiunii de trafic de persoane, riscã pedepse cu închisoarea de la 5 la 20 de ani.

Articol afisat de 2807 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ZuZulina la data 17.01.2010 09:46
Vorbe-n vant
In acest articol sunt multe eronari, dar mai important este faptul ca se pune la indoiala credibilitattea si adevarul "relatat" in textul de mai sus. In primul rand domnul Juncu Corneliu Ionut avea in data de 27 februarie 2007 varsta de 23 de ani. Apoi, poate ca si din cauza "gurilor rele" si a acuzatiilor fara nici o dovada care sa le sustina, domnii G. Munteanu si D. Muraru au inceput in a scrie articole pe baza unor probe nefondate. Sper ca acest comentariu sa fie postat si lumii sa-i fie aratat adevarul.

P.S.
Iar daca tot sunteti in cunostinta de cauza, relatati tot "adevarul", si nu numai despre adevarata viata a lui Juncu Corneliu Ionut, Vasile Preutu si Cãtãlin Florin Corduneanu.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective