Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doi primari contestã amenzi de 600 milioane de lei

Doi primari contestã amenzi de 600 milioane de lei

• alesii locali din Costisa si Stefan cel Mare au primit cîte 300 milioane de lei vechi amendã de la Autoritatea de Restituire a Proprietãtii

Aurel Ciocãnel si Victor Andrei, primarii comunelor Costisa si Stefan cel Mare, au contestat în instantã amenzile de cîte 30.000 de lei (300 milioane de lei vechi) primite de fiecare, în sume egale, în urmã cu cîteva luni, de la consilierii Autoritãtii Nationale de Restituire a Proprietãtii. Considerînd cã pedepsele pecuniare le-au fost date pe nedrept, cei doi alesi locali au plãtit din buzunarul propriu cîte un avocat care sã îi reprezinte în fata judecãtorilor. „Primul termen l-am avut în februarie si am primit un altul, pentru luna martie. Am angajat un avocat, pe care îl plãtesc din banii proprii. Dar mai bine plãtesc avocatul, decît sã mã vãd nevoit sã achit 300 de milioane de lei vechi. Ca sã dau banii ãstia, ar trebui sã dorm la poartã, sã vînd tot ce am. E o sumã care depãseste posibilitãtile mele financiare. E greu de crezut cã as putea sã plãtesc vreodatã o asemenea sumã“, a declarat Aurel Ciocãnel, primarul comunei Costisa.
Nici Victor Andrei, primarul de Stefan cel Mare, nu a stat cu mîinile încrucisate cînd a auzit cã ar trebui sã strîngã indemnizatia de primar cîtiva ani la rînd ca sã lichideze sanctiunea datã de consilierii Autoritãtii Nationale de Restituire a Proprietãtii. „Am avut termen de judecatã si mi-a fost acceptatã plîngerea. Amenda asta a picat ca o belea pe capul meu si este nemeritatã. Am fost sanctionat pentru neaplicarea a douã hotãrîri judecãtoresti, care au fost emise în 1993 si 1997, pe vremea cînd eu nu eram primar. Cînd instanta a dat cele douã solutii, nu a consultat si Primãria Stefan cel Mare, sã vadã dacã se face restituirea proprietãtii sau nu. Pînã cel tîrziu pe 20 martie trebuie sã primesc sentinta, apoi mai am de asteptat 15 zile, cît este perioada de contestatie, dupã care sper sã ies cu bine din aceastã situatie cumplitã“, a precizat primarul de Stefan cel Mare, Victor Andrei. Cele douã amenzi fabuloase le-au fost aplicate primarilor în timpul unor controale care au durat 20, respectiv 40 de minute.

Amenzi cu conotatie politicã

ÃŽntîmplãtor sau nu, cei doi primari amendati sînt membri ai Partidului Social Democrat. Din acest motiv, imediat dupã aplicarea sanctiunilor, Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt, sustinea cã actiunea a fost una organizatã, „chititã“ în a-i pune la punct de primarii care au rãmas fideli partidului care i-a propulsat în aceste functii. „Situatia în care sînt cei doi primari o consider ca fiind extraordinar de gravã. Ei ar trebui sã adune leu cu leu din salarii, timp de doi ani si jumãtate, ca sã plãteascã amenzile. Singurul argument pentru care cei doi primari, în calitate de presedinti ai comisiilor locale de fond funciar, au fost sanctionati este cã sînt ai Partidului Social Democrat si au refuzat sã treacã la partidele portocalii, atunci cînd s-a încercat racolarea lor. ÃŽn ambele cazuri s-au comis abuzuri, pentru cã primarii nu erau presedinti ai comisiilor locale de fond funciar în perioada în care s-au dat sentintele. Iatã rãsplata Aliantei Dreptate si Adevãr pentru primarii care n-au plecat din PSD“, a declarat presedintele Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1406 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective