Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ex-primarul Rotaru, somer si fãrã partid

Ex-primarul Rotaru, somer si fãrã partid

• fostul primar a demisionat, ieri, de la „Apa Serv“ si din PSD • automat, a pierdut si functia de consilier local • Ion Rotaru spune cã are multe oferte, atît profesionale, cît si politice si nu va rãmîne mult timp somer • „am fost contactat de mai multe persoane, dar pînã nu primesc mesaj de sus nu voi lua nici o hotãrîre“, declarã proaspãtul demisionar •

Ion Rotaru a rãmas fãrã loc de muncã si fãrã partid în care sã activeze. Fostul primar a demisionat, ieri, de la Compania „Apa Serv“, unde era seful Biroului Productie, dar si din Partidul Social Democrat. Cu aceastã ultimã renuntare, Rotaru a pierdut si functia de consilier local în legislativul pietrean. Nu îsi face, însã, probleme pentru cã, spune el, ofertele curg pe bandã rulantã, atît profesional, cît si politic. Ion Rotaru nu regretã leafa de zece milioane de la „Apa Serv“, pentru cã i-au venit propuneri de angajare de la companii strãine, precum Biwater (englezii care se ocupã de ISPA la „Apa Serv“) sau Strabag. Nu a precizat, însã, pe care o va accepta. Cam la fel este si situatia din punct de vedere politic. Ion Rotaru spune de mai bine de un an cã va pãrãsi PSD si tot de pe atunci s-au vehiculat niste variante. Fostul primar a fost contactat de PNG-ul lui Becali (prin presedintele de la Neamt, Cristian Liciu), de PD, de Partidul Conservator, pînã si de PIN-ul lui Cosmin Gusã sau Ioan Talpes cu Uniunea sa Popularã Crestin Socialã. „Nu stiu unde mã voi duce. Am fost contactat de mai multe persoane, dar pînã nu primesc mesaj de sus, de la Dumnezeu, nu voi lua o hotãrîre“, a spus Ion Rotaru.

Raportul primarului a declansat totul

Neîntelegerile cu fosta si actuala conducere a partidului l-au fãcut sã renunte la PSD. „Plecarea din PSD se datoreazã si faptului cã miercurea trecutã, în Biroul Municipal, am ridicat o problemã foarte gravã. A avut loc prezentarea raportului primarului, în care s-au prezentat realizãri fãcute în mandatul meu, iar PSD n-a iesit cu nici un protest la asta. Depozitul ecologic, deseurile solide, reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, strandul, parcarea... Toate sînt începute de mine. Am fost supãrat cã nu au luat pozitie fatã de administratia localã actualã. Si am ales sã pãrãsesc acest partid. Mã despart cu regret de unii colegi, de altii cu mare bucurie. Demisia mea este mesajul pentru cetãteni, cã poate voi candida în 2008. Vreau sã mã dedic politicii“, a declarat Ion Rotaru.
Demisia din PSD si-a anuntat-o la PSD acasã, la sediul partidului. Voios si cu chef de bancuri, Ion Rotaru si-a citit demisia înainte de a o înmîna presedintelui PSD Neamt. Motivul oficial invocat de fostul primar este cã partidul nu are nevoie de contributia lui activã, „marginalizîndu-mã si chiar sicanîndu-mã cu ajutorul unor asa-zisi membri de partid, dupã pãrerea unora dorindu-se discreditarea mea“. „Regret acest demers, tinînd cont cã am muncit foarte mult pentru aceastã organizatie, reusind performante la alegerile locale, scotînd 10 consilieri locali la Piatra Neamt, performantã ce nu a mai fost atinsã de cînd existã aceastã organizatie. Mi s-a reprosat cã am pierdut Primãria Piatra Neamt, dar am pierdut-o datoritã «Cooperativei» si «ajutorului» acordat de cãtre membri marcanti ai PSD Neamt“, a mai spus Ion Rotaru. Si-a adus aminte de toate sicanele pe care i le-a fãcut partidul, încã din '98, cînd era PDSR. L-a pomenit, pret de vreo zece minute, pe Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor în guvernarea PSD, vorbind despre tot sprijinul acordat de acesta administratiei Rotaru. A adus în atentie si presupusa incompatibilitate care l-ar fi plasat, în cele din urmã, în ipostaza de a pierde mandatul de consilier local. „Odatã cu demisia din partid, pierd si functia de consilier local. Incompatibilitatea este o poveste. La Parking sînt actionar nesemnificativ, am cinci actiuni de toate, cinci sute de mii de lei... Dacã acesta este motivul, atunci sînt 21 de consilieri locali care trebuie sã îsi dea demisia din acelasi motiv. Cînd a fost chestiunea cu incompatibilitatea lui Dan Constantin nu s-a venit cu asta în ce mã priveste. Acum, dupã un an si jumãtate... dar nu are nici o importantã, pentru cã oricum plecam din Consiliul Local. O sã mai discutãm mai tîrziu despre PSD si anumiti oameni din partid“, a mai spus proaspãtul demisionar.
Seful PSD Neamt i-a aprobat demisia, dar nu este de acord cu motivele invocate. Deputatul Ioan Munteanu a spus cã Rotaru ar fi putut sã ia pozitie fatã de raportul primarului, pentru cã era vicepresedinte la PSD municipal. A declarat cã stie cã acesta este nemultumit, dar a spus cã demisia este o gresealã pe care nu trebuia sã o facã. „Nu cred cã gãseste astãzi o altã formatiune politicã de nivelul PSD care sã-l crediteze ca si candidat la Primãria Piatra Neamt. S-a pripit cu plecarea. Este o pierdere pentru noi, deoarece, trebuie sã recunoastem, Ion Rotaru are un bazin de cel putin cîteva mii de voturi, care i-au rãmas credincioase“, a subliniat Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt.

Articol afisat de 2074 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective