Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 3 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cupa Mondialã, afacere europeanã

Cupa Mondialã, afacere europeanã

• Germania, Italia, Portugalia ºi Franþa vor juca în semifinalele CM Germania 2006 • din cele patru echipe rãmase în cursã, doar Portugalia nu are în plamares un titlu mondial

Europa a cîºtigat duelul cu America de Sud în privinþa titlului mondial din aceastã varã. Venite ca primele douã favorite ale Cupei Mondiale la Fotbal din Germania, Brazilia ºi Argentina au capotat în sferturile de finalã. Dacã urmaºii lui Maradona au mai arãtat ceva fotbal la aces turneu final, brazilienii s-au fãcut de rîs. Campionii mondiali din 2002 au jucat fotbalul spectaculos aºteptat de o lume întreagã numai în cele 30 de minute în care au îngenunchiat Japonia ºi în care Ronaldo a devenit cel mai bun marcator al turneelor finale din toate timpurile. În rest, Brazilia nu a arãtat nimic. Semifinalele CM Germania 2006 au devenit astfel o afacere strict europeanã. Germania a trecut greu, dupã penalty-uri, de Argentina. Aceasta numai dupã ce sud-americanii au condus pe tabela de marcaj ºi s-au vãzut egalaþi de golgheterul Miroslav Klose, care are acum 5 goluri marcate pentru Germania la acest mondial. Ayala a fost omul pierdut de Klose în careul lui Lehmann ºi a deschis scorul imediat dupã pauzã, pentru ca în finalul partidei atacantul Germaniei sã puncteze prin procedeul prin care s-a fãcut remarcat: lovitura de cap. 1-1 dupã 90 ºi 120 de minute de fotbal plãcut, în vitezã ºi cu cîteva ocazii de gol, iar la loviturile de departajare Lehmann i-a blocat pe Ayala ºi Cambiasso pentru a califica echipa sa în semifinale.
Italia nu a cîºtigat jocul din sferturi contra Ucrainei atît de clar pe cît o aratã scorul. A fost 3-0 pentru italieni, însã jocul Ucrainei a fost unul bun, deschis ºi cu ocazii clare de a marca. Italia a deschis scorul repede, Zambrotta ºutînd puternic de la distanþã în minutul 6. Ucraina nu a cedat iniþiativa, iar în repriza secundã a avut trei ºanse mari în numai un minut. Buffon ºi Zambrotta s-au opus egalãrii, iar, dupã numai cîteva secunde, Italia a marcat pentru 2-0 prin Toni, în minutul 59. Acelaºi vîrf al Fiorentinei a punctat încã o datã, Zambrotta reuºind o acþiune în vitezã în minutul 69 ºi o centrare perfectã pentru coechipierul sãu. Germania ºi Italia vor juca prima semifinalã a CM, marþi de la ora 22.
Portugalia a cîºtigat un nou duel cu Anglia. Dupã ce România a învins Anglia la CM 1998 ºi la Euro 2000, a venit rîndul Portugaliei sã fie „naºa“ englezilor. Naþionala lui Luis Felipe Scolari a trecut de echipa Albionului dupã 0-0 la finalul celor 120 de minute de joc ºi 3-1 la lovituri de departajare. Acelaºi scenariu s-a petrecut ºi la Euro 2004, cînd englezii au fost trimiºi acasã de aceeaºi portughezi. Eroul a fost ºi acum portarul Ricardo, care a stabilit un nou record în lumea fotbalului: este primul portar din lume care pareazã trei lovituri de la 11 metri într-o serie de departajare. Luis Felipe Scolari se aflã ºi el la a III-a victorie personalã împotriva Angliei: prima în 2002, cînd antrena Brazilia, la CM din Coreea ºi Japonia, a II-a, la Euro 2004, cînd antrena Portugalia, ºi a III-a a fost sîmbãtã. De menþionat ºi faptul cã douã dintre penalty-urile Angliei au fost ratate de doi dintre cei mai buni mijlocaºi din lume: Lampard ºi Gerrard.
Franþa a fãcut spectacol contra Brazilei. Incredibil avînd în vedere ce staruri s-au aflat în teren pentru naþionala sud-americanã: Ronaldinho, Ronaldo, Ze Roberto, Kaka sau Adriano. Pur ºi simplu Brazilia nu a miºcat în faþa naþionalei „cocoºului galic“. Cu Vieira ºi Makelele excelenþi la mijlocul terenului, cu Sagnol ºi Ribery blocîndu-i pe Ronaldinho ºi Roberto Carlos, Franþa a zburdat pe teren. Raymond Domenech a fost hulit în Franþa pînã sîmbãtã, de atunci însã toþi francezii îl aplaudã. Pentru a demonstra „valoarea“ jocului campioanei mondiale din 2002 trebuie spus cã Barthez a avut de apãrat un singur ºut pe spaþiul porþii, venit în minutele de prelungire ale jocului la o fazã realizatã de grãsuþul Ronaldo.
Peste toþi a fost Zinedine Zidane. Decarul de vis al Franþei s-a trezit în jocul din optimi cu Spania ºi a jucat sîmbãtã seara excepþional. Driblinguri ameþitoare, pase de efect, vitezã în joc ºi execuþii ºi multã muncã la recuperare ºi o centrare perfectã la golul lui Henry din minutul 57. Este primul gol marcat de vîrful francez pentru naþionala sa la o pasã venitã de la „Zizou“.
Franþa ºi Portugalia se vor duela în a II-a semifinalã a CM Germania 2006, pe 5 iulie, de la ora 22.

Articol afisat de 1522 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective