Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 28 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Încã o lunã de provizorat în sãnãtatea nemþeanã

• Contractul Cadru pe 2005 va fi prelungit pînã la sfîrºitul acestui an • contractele dintre CAS Neamþ ºi furnizorii de servicii medicale ºi farmaceutice vor fi încã provizorii în aprilie, dar vor deveni definitive din mai •

Activitatea din sectorul sanitar nemþean, ca, de altfel, în întreaga þarã, se va desfãºura anul acesta în conformitate cu normele Contractului-Cadru privind condiþiile acordãrii asistenþei medicale în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate pentru 2005, dat fiind faptul cã acesta a fost prelungit pînã la data de 31 decembrie 2006. Asupra acestuia vor fi operate modificãri, odatã cu intrarea în vigoare a pachetului legislativ privind reforma sanitarã.
Astfel, Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate (CNAS) este abilitatã sã utilizeze fondurile alocate cu aceastã destinaþie în baza actelor adiþionale la contractele derulate în anul 2005. Mãsura se aplicã ºi în cazul contractelor încheiate de casele de asigurãri de sãnãtate ºi unitãþile sanitare prin care se deruleazã programe de sãnãtate pentru care nu se organizeazã licitaþie la nivel naþional.
Necesitatea prelungirii contractului-cadru este impusã de faptul cã unitãþile sanitare trebuie sã cunoascã bugetul pe întreg anul 2006 în vederea stabilirii unui plan de management, respectiv a unui plan de achiziþii pentru care trebuie respectate procedurile legale.
Prin contractul-cadru privind condiþiile acordãrii asistenþei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate se stabilesc, anual, condiþiile contractãrii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente ºi dispozitive medicale.
În baza contractului-cadru, MS ºi CNAS vor efectua cîteva modificãri în ceea ce priveºte tariful pe caz ponderat, astfel încît spitalele sã fie finanþate la nivelul costurilor de anul acesta. Vor mai fi operate schimbãri în legãturã cu introducerea unui sistem de interesare a farmaciºtilor, aºa încît sã nu mai depãºeascã bugetele alocate cu scopul de a creºte volumul fizic de desfacere la preþuri mai mici. De asemenea, se vor lua mãsuri pentru ca farmaciºtii sã nu mai fie tentaþi sã elibereze medicamente în exces, facilitînd consumul de astfel de produse. În baza aceluiaºi act normativ va demara organizarea licitaþiilor naþionale în vederea achiziþionãrii medicamentelor.
„Pentru luna aprilie vom semna cu furnizorii de servicii medicale ºi farmaceutice alte acte adiþionale la contractul cadru din 2005,
iar finanþarea se va face tot în funcþie de media sumelor lunare alocate anul trecut. ÃŽn luna mai se vor semna contracte definitive, care vor fi valabile pînã la sfîrºitul anului. Consider cã este de bun augur ºi cã este un semn de stabilitate faptul cã se vor semna contracte în aceleaºi condiþii legislative ºi conform normelor de anul trecut. ÃŽn ceea ce ne priveºte pe noi, vom semna contracte pe anul acesta cu majoritatea furnizorilor de anul trecut, iar, dacã se va dovedi cumva cã necesarul de servicii pe 2006 este mai mare decît cel de anul trecut, este posibil sã mai încheiem contract ºi cu alþi furnizori. Aºa cum am spus mai demult, între noi ºi furnizori vor avea loc prenegocieri, prilej cu care îi aºteptãm pe furnizori sã vinã cu propuneri viabile de îmbunãþire a activitãþii lor, aºa încît primii care sã aibã de cîºtigat sã fie asiguraþii“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, ºefa CAS Neamþ.

Articol afisat de 1409 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective