Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jilþul de preºedinte al CJ „i-a bãgat în ceaþã“ pe politicieni

• ieri, din ultima discuþie purtatã de liderii politici din CJ Neamþ, a rezultat cã, fãrã o decizie clarã în cazul menþionat, conducerea CJ nu va propune organizarea de alegeri • cu toate acestea, consilierii Alianþei vor iniþia acest proiect •

Ultima planificare a ºedinþei Consiliului Judeþean de la finele sãptãmînii viitoare a avut loc, ieri, între liderii grupurilor politice din Neamþ. Rezultatul acestor dezbateri a fost cã, în cazul în care la termenul de pe data de 28 martie, de la Curtea de Apel Bacãu, nu se va emite o sentinþã în cazul Dan Vasile Constantin vs prefect, Dumitru Badea, vicepreºedintele CJ, nu va propune organizarea de alegeri în proxima ºedinþã. „Eu nu voi propune organizarea de alegeri în cazul în care nu se dã o sentinþã în procesul de pe data de 28 martie, dar sînt sigur cã membrii Alianþei din CJ Neamþ vor propune un astfel de punct pe ordinea de zi“, a declarat Dumitru Badea. Acest aspect a fost confirmat ºi de candidatul Alianþei pentru ºefia CJ, Vlad Marcoci. „Fãrã o decizie fermã, CJ nu va propune organizarea de alegeri, în schimb, noi vom propune discutarea acestui proiect în ºedinþa de la finele lunii“, a spus Vlad Marcoci.
ÃŽn fostul cabinet al vicepreºedintelui Valericã Frãþilã, s-au adunat pentru a „n“-a oarã Vlad Marcoci, reprezentantul Alianþei PNL - PD, Dan Vasile Constantin, cel al PSD, ºi vicepreºedintele Dumitru Badea, care este ºi liderul PRM din Neamþ. ÃŽnainte de începerea discuþiilor private despre ºedinþa de pe data de 31 martie, cei prezenþi au fãcut cîteva declaraþii referitoare la proiectul de hotãrîre prin care se va spune la vot alegerea unui nou preºedinte ºi unuia din vicepreºedinþi, în fruntea acestui for. „Mi se pare corect sã se organizeze alegeri pentru vicepreºedinte dupã pronunþarea recusului pe care l-a fãcut domnul Frãþilã“, a declarat Dan Vasile Constantin. Vlad Marcoci a declarat, încã o datã, cã el vrea alegeri pe data de 31 martie ºi a reamintit cã este candidatul pentru funcþia de preºedinte din partea Alianþei PNL-PD. Valericã Frãþilã a susþinut pãrerea lui Dan Vasile Constantin. Astfel, dupã ce presa a pãrãsit încãperea, cei patru s-au apucat de treabã ºi au stat închiºi vreo trei ore, timp în care au pus la punct detaliile legate de ºedinþa de la finele lunii.
Este posibil ca, înainte cu doar 3 zile de ºedinþa în care se va propune alegerea unui nou lider pentru CJ, Dan Vasile Constantin sã afle dacã mai are rost sã candideze pentru aceastã funcþie. ÃŽn cazul în care va avea cîºtig de cauzã, iar actul administrativ va fi suspendat, el îºi va relua funcþia imediat ºi, astfel, nu va mai fi nevoie de un nou „scrutin“, pentru desemnarea celui care va urca în fruntea judeþului. Cealaltã variantã este pierderea recursului, ceea ce va însemna cã, pe 31 martie, va avea loc bãtãlia pentru preºedinþia CJ, Dan Vasile Constantin, reprezentantul PSD, candidînd alãturi de Vlad Marcoci, din partea Alianþei PNL-PD.
De menþionat este ºi faptul cã, în timp ce ex-preºedintele CJ a gãsit un avocat care sã-i pledeze cauza, iar acesta este Antonie Iorgovan, prefectul de Neamþ a anunþat cã apãrarea instituþiei pe care o conduce va fi asiguratã tot de cãtre cunoscutul avocat Valeriu Stoica.
Acum, nu mai rãmîne de vãzut decît cum se vor împãrþi voturile pentru candidaþii celor douã partide, dar tot la fel de interesant este ºi care vor fi contracandidaþii lui Valericã Frãþilã, pentru funcþia de vicepreºedinte.

Articol afisat de 1765 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective