Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ªi cinematografelor le vine rîndul la privatizare

ªi cinematografelor le vine rîndul la privatizare

• cel mai probabil, privatizarea cinematografelor va fi încredinþatã AVAS, crede pietreanul Ioan Onisei, secretar de stat în Ministerul Culturii ºi Cultelor

Privatizarea cinematografelor va fi încredinþatã cel mai probabil Autoritãþii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ºi se sperã ca, în circa douã-trei luni, sã se transmitã acestei autoritãþi întreg cadrul legal ºi tehnicul administrativ pregãtit pentru începerea privatizãrii, a declarat secretarul de stat în Ministerul Culturii ºi Cultelor (MCC) Ioan Onisei.
Potrivit secretarului de stat, în douã-trei sãptãmîni, va fi adoptatã hotãrîrea de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare în domeniul cinematografiei, proiectul de HG urmînd sã intre în circuitul de avizare în cursul acestei sãptãmîni.
Pînã acum s-a fãcut o analizã a solicitãrilor autoritãþilor administraþiei publice locale care doresc sã utilizeze cinematografe, fie pentru activitate de cinema, fie pentru alte activitãþi culturale, iar colegiul de conducere al MCC a stabilit care imobile vor fi transferate în proprietatea publicã a comunitãþilor locale. Ioan Onisei a dat exemplu, în acest sens, municipiile Cluj, Timiºoara ºi Braºov, aici urmînd sã fie preluate cinematografe pentru a fi transformate ºi pentru a gãzdui orchestrele filarmonice existente în aceste oraºe, orchestre care nu au sediu.
Ioan Onisei a precizat cã, între timp, la nivelul Regiei Autonome a Distribuþiei ºi Exploatãrii Filmelor (RADEF) „Româniafilm“, s-au fãcut analizele contractelor de închiriere privind închirierea de pînã acum a unor sãli ºi felul în care chiriaºii au respectat clauzele. „Sîntem, de asemenea, în proceduri pentru includerea în capitalul social subscris a unor terenuri pe care se aflã cinematografe ºi în proceduri de evaluare“, a spus Ioan Onisei.

Vînzãri ºi etape
Prin proiectul de HG, în scopul privatizãrii în domeniu, s-a prevãzut, într-o primã etapã, transformarea RADEF „Româniafilm“ în societate pe acþiuni, iar ca etapã finalã, privatizarea acesteia, fie prin aport de capital, fie prin bursã.
Vînzarea sãlilor deja închiriate se va face prin negociere directã, plecînd de la un preþ stabilit prin evaluare de cãtre un expert autorizat, în cazul în care deþinãtorii actuali au efectuat toate lucrãrile de modernizare stabilite prin contract, nu au datorii cãtre regie, au achitat sumele datorate acesteia fãrã întîrzieri, nu au datorii la bugetul de stat, la bugetul asigurãrilor de sãnãtate, precum ºi la bugetul local.
Sãlile ºi grãdinile de spectacol cinematografic închise sau ale cãror contracte au fost reziliate pentru neîndeplinirea obligaþiilor asumate de cãtre utilizatori se vor vinde prin licitaþie publicã cu strigare. Tot la licitaþie publicã cu strigare se vor vinde ºi sãlile, grãdinile de spectacol cinematografic închiriate, în cazul în care utilizatorii nu ºi-au respectat obligaþiile asumate prin contract timp de 3 sau 6 luni consecutiv.
La ora actualã, în administrarea RADEF „Româniafilm“ se aflã un numãr total de 317 sãli ºi grãdini de spectacol cinematografic, proprietate privatã a statului, dintre care 160 sînt închiriate cãtre diverse persoane juridice, 118 sînt închise, iar 39 sînt utilizate de cãtre regie pentru difuzare film.

Articol afisat de 1786 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective