Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 13 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fiscul, dezinteresat de captura de alcool fãcutã de Poliþie

• „nu mã intereseazã acest caz“, a declarat Stefan Rusu, directorul adjunct al Direcþiei de Finanþe Neamþ

Una dintre cele mai spectaculoase capturi de alcool (se pare de contrabandã) fãcute la sfîrºitul sãptãmînii trecute de cãtre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliþiei Neamþ nu a reuºit sã impresioneze finanþiºtii care au declarat cã nu sînt interesaþi de caz. Unul dintre directorii adjuncþi ai Direcþiei de Finanþe Neamþ a declarat cã nu se va autosesiza ºi nu va dispune o inspecþie fiscalã pînã cînd Poliþia nu va cere oficial acest lucru ºi nu va trimite documente în acest sens. „Pe mine nu mã intereseazã acest caz. Nu ºtiu nimic mai mult decît dumneavoastrã ºi aºtept ca organele competente, precum Poliþia, sã-ºi facã treabã. Ei trebuie întîi sã inventarieze produsele reþinute ºi apoi sã ne trimitã documentele, iar noi abia dupã aceea vom dispune o inspecþie fiscalã“, a precizat ªtefan Rusu, director adjunct al Fiscului, dar ºi ºeful Compartimentului control ºi combatere a evaziunii fiscale din cadrul acestei instituþii. Atitudinea acestuia este de neînþeles mai ales cã departamentul pe care îl conduce se ocupã, cel puþin teoretic, de combaterea actelor de evaziune fiscalã. ÃŽn condiþiile în care finanþiºtii nu sînt deloc interesaþi de reþinerea a 16 tone de alcool suspectate cã ar fi de contrabandã ºi aºteaptã primirea unor documente de la Poliþie, ne întrebãm care mai este scopul departamentului de combatere a evaziunii fiscale? Cel de a depista fraudele „colosale“ la AF-urile ce vînd chiloþi fãrã bon fiscal sau de la cîrciumile sãteºti ce dau bãuturã la pahar? Pe de altã parte, dacã se începe inspecþia fiscalã la o sãptãmînã sau o lunã dupã constatarea faptei, ce ºanse mai sînt ca documentele fiscale sã mai fie gãsite? Asta dacã cumva nu ia foc „accidental“ vreo maºinã cu acte contabile.
Se pare cã acele 33.600 de sticle cu bãuturi spirtoase ce au fost reþinute, în noaptea de vineri spre sîmbãtã, de poliþiºti, la Roznov vor fi depozitate într-un antrepozit fiscal, urmînd ca, dupã aflarea rezultatului expertizei Imprimeriei Naþionale, sã se ia o mãsurã cu mãrfurile confiscate. Dacã se va dovedi cã banderolele sînt false, alcoolul va fi vîndut sau distrus de cãtre stat, în caz contrar fiind returnat proprietarului. Reamintim cã, în noaptea menþionatã, poliþiºtii au oprit în trafic un camion ce era condus de un angajat al societãþii Trans Company Amigo Albiº Roznov. În autovehicul se aflau 33.600 de sticle cu bãuturi spirtoase ºi, potrivit documentelor prezentate poliþiºtilor, produsele veneau de la o firmã din Bacãu. În urma examinãrii cu lãmpile florescente s-a stabilit cã banderolele de marcare de pe sticle sînt diferite de cele tipãrite de Imprimeria Naþionalã. Fiind aproape siguri cã aceste timbre sînt false, poliþiºtii au dispus reþinerea mãrfii ºi au trimis cîteva banderole pentru expertizã la Bucureºti, la Imprimerie.

Articol afisat de 1553 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective