Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 4 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tãriceanu nu demisioneazã nici dupã telefonul cãtre Botoº

Tãriceanu nu demisioneazã nici dupã telefonul cãtre Botoº

Premierul Cãlin Popescu Tãriceanu a declarat cã nu intenþioneazã sã demisioneze în urma scandalului creat ca urmare a telefonului pe care i l-a dat procurorului general în cazul Patriciu, considerînd cã are dreptul sã se informeze la orice instituþie în legãturã cu probleme privind securitatea.
ÃŽntrebat, joi, dacã intenþioneazã sã recurgã la un astfel de gest ca urmare a scandalului creat de apelul telefonic cãtre Ilie Botoº, premierul a rãspuns negativ. „Nu am nici cea mai micã intenþie, pentru cã acest lucru ar trebui sã-l fac în cazul în care aº fi considerat cã este o greºealã. Am dreptul sã comunic la nivel instituþional cu orice instituþie din România ºi este un drept pe care mi-l voi exercita“, a spus Tãriceanu.
El a specificat, de altfel, cã subiectele discuþiei pe care a avut-o joi dimineaþa cu preºedintele Traian Bãsescu - parte a întîlnirilor regulate cu ºeful statului - au fost integrarea europeanã a României ºi relaþiile cu Fondul Monetar Internaþional, ºi nu o eventualã demisie a sa, problemã „care nu intrã în atribuþiile prezidenþiale“.
ÃŽntrebat în continuare cum va proceda în cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii va ajunge la concluzia cã apelul telefonic cãtre procurorul general - efectuat în dimineaþa zilei în care a sosit în Suedia pentru o vizitã oficialã - a reprezentat o imixtiune politicã, premierul a rãspuns cã o astfel de concluzie ar trebui doveditã. „O imixtiune trebuie doveditã ºi eu reafirm cã am dreptul sã mã infrmez la nivelul oricãrei instituþii din România. Aceasta este o practicã curentã - nu numai eu mã informez, instituþiile mã sunã ºi mã informeazã, cãci sînt primul-ministru al þãrii. Eu nu mã pot informa pe cãi neoficiale în legãturã cu problemele care þin de securitatea naþionalã“, a afirmat ºeful Guvernului.

Geoanã cere demisia ºefului statului ºi a premierului
Preºedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoanã, a cerut, joi, prin intermediul unei scrisori deschise, demisia preºedintelui Traian Bãsescu ºi a premierului Cãlin Popescu-Tãriceanu, pe care îi acuzã cã ar fi înºelat aºteptãrile românilor ºi ar fi promovat o guvernare a „minciunii“ ºi a „grupurilor de interese oculte“. „Domnule preºedinte Traian Bãsescu, domnule prim-ministru Cãlin Popescu-Tãriceanu, fiþi consecvenþi cu angajamentele luate în campania electoralã cînd spuneaþi cã cei care au transformat justiþia într-o unealtã de luptã politicã trebuie aruncaþi peste bord fãrã drept de apel! Luaþi-vã de mînã ºi aruncaþi-vã, în tandem, peste bord!“, spune preºedintele PSD.
Pe un ton dur, Geoanã afirmã cã Alianþa D.A. nu ºi-a respectat promisiunile, românii primind „haos, sãrãcie, nelegiuiri ºi minciunã“. „Pentru toate acestea sînteþi responsabili în faþa întregii þãri. (...) Singura soluþie pe care o mai aveþi este demisia“, afirmã liderul social-democraþilor.
ÃŽn opinia lui Geoanã, criza politicã a devenit unica marcã a „guvernãrii falimentare“ din ultimele zece luni, în condiþiile în care România avea nevoie, mai mult ca niciodatã, de liniºte ºi de seriozitate politicã pentru a-ºi îndeplini obligaþiile de integrare în Uniunea Europeanã ºi pentru a asigura cetãþenilor o viaþã mai bunã.
„Aþi reuºit sã readuceþi conflictele în societate. Disoluþia autoritãþii statului, nerespectarea angajamentelor, presiunile asupra instituþiilor ºi minciuna politicã au rãmas singurele repere ale vieþii politice“, considerã Mircea Geoanã. El declarã cã primul-ministru „calcã în picioare“ independenþa procurorilor, iar ºeful statului aprobã tacit asemenea presiuni.
„ÃŽn data de 22 iunie 2005, la întrebarea reporterului unui cunoscut cotidian aþi declarat senin cã premierul Tãriceanu nu l-a sunat pe procurorul general Ilie Botoº. Aceasta nu este o declaraþie incorectã domnule preºedinte, ci este o minciunã“, se mai aratã în scrisoarea preºedintelui PSD intitulatã „Minciuna Portocalie“.
Geoanã avertizeazã cã, în cazul în care România nu se va integra în UE la 1 ianuarie 2007, de acest lucru nu vor fi vinovaþi procurorii sau judecãtorii, ci preºedintele României ºi primul-ministru.

Articol afisat de 1414 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective