Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ucis ºi mutilat cu bolþarul

Ucis ºi mutilat cu bolþarul

• un bãrbat de 50 de ani a fost gãsit cu capul zdrobit • autorul nu a fost încã identificat • pînã la descoperirea cadavrului, acesta a fost mîncat de animale •

Criminaliºtii nemþeni sînt în alertã dupã ce un bãrbat de 50 de ani din Secuieni a fost ucis, autorul nefiind încã identificat. ÃŽn cauzã existã un suspect, însã datele de anchetã strînse pînã asearã nu puteau demonstra cu certitudine cã el ar fi autorul omorului. Anchetatorii au fost sesizaþi, ieri dimineaþã, cã lîngã ºoseaua europeanã E85, în localitatea Secuieni, se aflã cadavrul unei persoane neidentificate. La cercetarea la faþa locului s-a stabilit cã este vorba de Costicã Agachi, de 50 de ani. Cel mai probabil a fost ucis în cursul nopþii, dar era de nerecunoscut din cauza loviturilor administrate în zona capului ºi a faptului cã faþa îi fusese mîncatã de animale, se pare ºobolani. „Necropsia a stabilit faptul cã moartea victimei a fost violentã ºi s-a datorat multiplelor traumatisme la nivelul capului. Alãturi de cadavru, care era de nerecunoscut, fiind mîncat de animale, a fost gãsitã o bucatã de BCA, plinã de sînge ºi un par, rupt, de asemenea plin de sînge ºi rupt în mai multe bucãþi“, a declarat Paul Tablan, inspector principal în cadrul Inspectoratului Judeþean de Poliþie Neamþ. Dupã cîteva ore de cercetãri, s-a concluzionat cã, duminicã, 23 octombrie 2005, victima a mers la un bar din sat unde a bãut. ÃŽn local era ºi cel bãnuit de crimã, cu care Agachi era în stare de duºmãnie de cîteva sãptãmîni. Se pare cã victima i-ar fi provocat consãteanului o leziune pe obraz cu secera. Acesta s-a tratat la spital, dar de cînd a venit în sat a ameninþat cã-i va face felul lui Agachi ºi cã îl va executa. Medicii legiºti au descoperit cã victima prezintã la nivelul capului trei plãgi profunde, din care douã sînt provocate de parul gãsit lîngã cadavru, iar cealaltã de bolþarul din BCA.
Constantin Agache era cunoscut în sat ca un împãtimit consumator de bãuturi alcoolice, ca de altfel ºi soþia acestuia. Lucrãtorii Postului de Poliþie Secuieni au precizat cã decedatul a fost sancþionat, de mai multe ori, pentru tulburarea liniºtii publice. Cristi Agache, fiul victimei, a declarat cã nu se afla în relaþii prea bune cu tatãl sãu. „Nu eram în relaþii prea bune cu tatãl meu. Bea mult ºi mai fãcea scandal, însã nu ºtiu sã fi avut duºmani. Mai scãpa ºi el la bãuturã cîte o vorbã ºi mai ieºea scandal. ÃŽnsã, pentru mine este curios ce cautã bolþarul lîngã corpul lui, mai ales cã este plin de sînge“, a precizat Cristi Agache. Rudele susþin cã nu au fost îngrijoraþi de lipsa lui Constantin, acesta obiºnuind sã mai întîrzie, deseori, pe la cîrciume. O notã aparte era prezenþa unui localnic în zonã, care a susþinut cã este vecin cu Constantin Agache ºi cã ar fi fost bãtut, de acesta, acum douã sãptãmîni. „ªtiu cã toatã lumea mã considerã pe mine vinovat de moartea vecinului meu. Acum douã sãptãmîni, m-a lovit cu un cosor în cap. ÃŽnsã nu-i purtam duºmãnie“, a declarat Benone Stanciu. Poliþiºtii veniþi sã cerceteze cazul l-au reþinut pentru declaraþii pe bãrbat, în condiþiile în care acesta era îmbrãcat cu o pereche de blugi, decoloraþi, pe care se vedeau cîþiva stropi de sînge.
Urmeazã ca anchetatorii criminaliºti sã stabilieascã cine este autorul faptei.
O altã moarte suspectã a pus pe drumuri criminaliºtii nemþeni tot ieri, de acestã datã în localitatea Bahna. Duminicã 23 octombrie a fost descoperit cadavrul unui bãrbat care prezenta numeroase leziuni la nivelul capului. Corpul era pe un drum comunal ºi a fost gãsit de un ºofer care trecea întîmplãtor prin zonã. Anchetatorii au stabilit cã este vorba de Gheorghe Banu, de 63 de ani, din localitate. Necropsia efectuatã ieri a concluzionat cã victima a fost cãlcatã, în regiunea capului, de un vehicul uºor, se pare o cãruþã. În scurt timp a fost gãsit ºi atelajul suspect cã ar fi zdrobit capul bãtrînului, dar cele douã persoane care erau în cãruþã afirmã cã nu ºtiu sã fi sãvîrºit vreun accident. Cercetãrile în aceastã cauzã au fost preluate de Poliþia Rutierã.

Articol afisat de 1763 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective