Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Evaluarea directorilor ºi inspectorilor, posibile demisii sau demiteri

• activitatea directorilor ºi inspectorilor ºcolari va fi evaluatã de Inspectoratul ªcolar Neamþ

Momentul adevãrului pentru directori ºi inspectorii ºcolari se apropie, astãzi fiind programatã ºedinþa Consiliului de Administraþie al Inspectoratului ªcolar. Ei vor ºti, sãptãmîna viitoare, cum a fost evaluatã activitatea în anul ºcolar 2004-2005. ªi unii ºi alþii au depus deja fiºele de autoevaluare la Inspectoratul ªcolar Neamþ, urmînd ca, pînã la 26 septembrie evaluãrile sã fie finalizate la nivelul ISJ. Pînã la începutul lunii viitoare, conducerea Inspectoratului ªcolar este obligatã sã comunice Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii rezultatele evaluãrii pentru directorii numiþi prin ordin al ministrului. Ce va fi urmeazã a se ºti într-un viitor nu prea îndepãrtat, fiind posibile demisii dau demiteri. Campania de schimbare a directorilor de ºcoli s-a mai domolit, dupã o primã etapã în care directorii instalaþi în vechea guvernare erau demiºi sau îºi dãdeau demisia pe bandã rulantã. Primele demisii au venit din partea conducerilor Liceului de Artã Piatra Neamþ ºi Colegiului Tehnic Ion Creangã, dar ºi a Liceului Pedagogic Piatra Neamþ. Demiterile nu au fost la fel de eficiente din cauza unor vicii de procedurã, iar conducerea Inspectoratului ªcolar a fost nevoitã sã dea înapoi ºi sã revinã asupra deciziilor emise pentru directorii Palatului Copiiilor, ai Colegiului Tehnic „Miron Costin“ Roman ºi a Colegiului „ªtefan cel Mare“ Tîrgu Neamþ.
Evaluarea inspectorilor ºcolari va þine cont ºi de activitatea acestora în unitãþile de învãþãmînt, pe baza unui ordin al ministrului educaþiei, datînd din 1999. Inspectoratul ªcolar Neamþ a solicitat directorilor informaþii despre acþiunile inspectorilor în teren, pe baza Ordinului Ministrului Educaþiei Naþionale emis de fostul ministru Andrei Marga în urmã cu ºase ani. Schimbarea conducerii inspectoratului a atras ºi o schimbare treptatã a echipei de inspectori, fiind înlocuiþi deja inspectorii de la învãþãmînt primar, limba ºi literatura românã ºi programe cu finanþare europeanã. Prima demisie a venit din partea învãþãtorului Mihai Pavãl, inspector pentru învãþãmîntul primar, acesta fiind urmat, apoi, de profesorul Constantin Spiridonescu, fost inspector pentru programe europene. Locul Lucreþiei Cãrpuºor, fost inspector pentru învãþãmîntul preºcolari a fost luat de Codruþa Sava, fost director al grãdiniþei „Veronica Filip“, iar profesoara Cristina Coºerea a fost propusã pentru postul de inspector de matematicã în locul profesoarei Elena Genoveva Irimia, aflatã în concediu de maternitate. Profesorul Gheorghe Brînzei a fost nevoit sã renunþe la postul de inspector de limba ºi literatura românã date fiind noile cerinþe ale postului.

Articol afisat de 1682 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective