Bune si mai putin bune la Spitalul Judetean
• analiza indicatorilor medico-financiari realizati in primele opt luni arata ca unitatea a avut economii de 6,6 miliarde de lei • o alta constatare a fost aceea ca numarul sectiilor ineficiente a scazut •
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Neamt s-a intilnit, ieri, cu medicii sefi ai sectiilor unitatii, pentru a analiza activitatea desfasurata in primele opt luni ale anului in curs, pe baza indicatorilor medico-financiari realizati. Conform datelor raportate de fiecare dintre sectii, concluzia desprinsa a fost aceea ca, in ansamblu, cea mai mare unitate sanitara din judet a desfasurat, in acest interval o activitate eficienta, per total inregistrindu-se mai multe realizari decit cheltuieli.
Potrivit precizarilor facute de catre doctorul Stelian Ghita, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, in afara de faptul ca au fost internati si tratati mai multi pacienti decit s-a estimat in momentul incheierii contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, depasindu-se cu 3 miliarde de lei suma contractata, au mai fost facute si economii de 3,6 miliarde de lei. Astfel, conform datelor rezultate din balanta economica pe opt luni a celei mai mari unitati sanitare din judet, Spitalul Judetean are acum, in plus, in cont 6,6 miliarde de lei.
Din analiza indicatorilor medico-financiari realizati de fiecare sectie in parte, reiese ca Oncologia, Pediatria, Endocrinologia, Chirugia Plastica si Reparatorie, Chirurgia si Ortopedia Infantila au avut o activitate foarte eficienta, rezolvind multe cazuri cu indice mare de coplexitate. La antipod se afla sectiile Obstetrica, Ginecologie, Contagioase, Medicala, Chirurgie Generala, unde cheltuielile facute pentru rezolvarea cazurilor au fost foarte mari, chiar daca, din punct de vedere al dificultatii, cel putin teoretic, acestea nu s-ar fi justificat.
„Ma bucura faptul ca, in ansamblu, activitatea spitalului este eficienta, ma bucur ca mai multe sectii ale unitatii au reusit sa isi sporeasca rentabilitatea si apreciez in mod deosebit sectiile unde realizarile s-au facut cu cheltuieli mai mici. Am constatat cu mare satisfactie faptul ca, la nivelul celor mai multe dintre sectii, durata medie de spitalizare, indicator important, este comparabila cu aceea inregistrata la nivel de tara. Un alt indicator, pe care l-am analizat si se aliniaza cu cel de la nivel national, este mortalitatea generala. Ciudat este faptul ca mortalitatea inregistrata la nivelul Reanimarii din sectia Cardiologie este mai mare decit ar fi normal. Dar, aceasta situatie va fi analizata foarte serios de indata ce seful sectiei va reveni din concediu“, a declarat doctorul Stelian Ghita (foto), managerul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt.
|