Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scolile nemtene, pregatite in parte pentru inceperea cursurilor

• aproape jumatate nu au autorizatie sanitara • in unitati de invatamint sint adevarate santiere • prefectul sustine ca, pina la finele anului, multe din deficientele unitatilor de invatamint din mediul rural se vor remedia •


Multe scoli din judetul Neamt sint veritabile santiere, in ciuda faptului ca, astazi, aceste institutii ar fi trebuit sa fie curate ca lacrima. Prefectul Toader Mocanu pune aceste intirzieri pe seama faptului ca banii pentru lucrarile care se efectueaza cu mare spor in scoli au venit „cam tirziu“. „Din aproximativ 420 de unitati de invatamint, cite sint in Neamt, circa jumatate nu au autorizatie sanitara de functionare. Cele mai multe dintre acestea sint in mediul rural si nu au primit avizul Directiei de Sanatate Publica, datorita lipsei sursei de apa in scoli si a grupurilor sociale din incinta acestora. Recent, s-au dat foarte multi bani pentru asigurarea surselor de apa. Pentru realizarea acestor obiective, sint necesare forari, care se pot executa indiferent de perioada anului si de starea solului - ca este inghetat sau nu. Sper ca, pina la sfirsitul anului in curs, banii care au fost dati pentru modernizari sa fie utilizati, sa nu fie reportati pentru 2007“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Exista primari in judetul Neamt care s-au dovedit a fi buni gospodari si care, acum, se pot mindri cu felul in care se prezinta scolile din comunele pe care le conduc. Nu este o noutate nici faptul ca multe unitati „de centru“ au fost reabilitate, in vreme ce scolile din satele marginase ale comunelor au fost doar spoite, date cu o mina de var si cu citeva kilograme de vopsea, si asta este tot pentru inceperea cursurilor. Nici unitatile de invatamint din municipiul resedinta de judet nu sint straine, in momentul de fata, de gramezile de moloz de pe holuri. La Scoala nr. 5 au aparut fondurile din care, acum, se pun geamuri termopan. La Scoala nr. 4, la mijlocul acestei saptamini, s-a terminat de pus noua timplarie PVC si acum se fac retusurile. Pe holurile scolii erau gramezi de moloz, iar timplaria veche astepta sa fie transportata din unitate. La Gradinita cu program prelungit nr. 5, de pe strada Darmanesti, in incinta careia functionaza si cresa, geamurile termopan se pun tot in aceasta perioada. Pentru ca se produce foarte mult zgomot in timpul executiei unor asemenea lucrari, inceperea cresei a fost aminata de pe data de 4 septembrie, pentru cea de 15, intrucit copiii nu ar fi rezistat in astfel de conditii.

Presedintele Camerei Deputatilor, la Scoala 3

Nu la fel stau lucrurile in cazul Scolii 3 din Piatra Neamt care, de citeva saptamini, a devenit o emblema a orasului datorita aspectului nou pe care l-a capatat. Dovada ca este mindrie a edililor locali, astazi, la deschiderea festiva a anului scolar, la aceasta unitate, cadrele didactice, elevii si parintii acestora vor avea in mijlocul lor conducerea Inspectoratului Scolar Judetean si pe primarul Gheorghe Stefan, pe prefectul Toader Mocanu si pe Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor.
Conducerea Inspectoratului Scolar al judetului Neamt sustine ca lucrarile care se efectueaza acum in scoli, chiar daca in intirziere, sint in avantajul elevilor, considerati a fi primii benficiari ai „schimbarii la fata“ a unitatilor de invatamint pe care le frecventeaza. „Ziua de 15 septembrie este si trebuie sa ramina rezervata emotiilor de inceput de an scolar. In judetul Neamt, cadrele didactice vor fi alaturi de elevi in aceasta zi importanta. Toate doleantele si sugestiile dascalilor vor fi duse la Bucuresti de circa o suta de cadre nedidactice, care vor reprezenta judetul la mitingul de solidaritate. Practic, elevii nu vor avea de suferit ca urmare a nerezolvarii problemelor salariale ale dascalilor. Anul 2006-2007 va incepe frumos si ii va gasi pe dascali la datorie si pe elevi in scoli. Daca in unele scoli elevii vor gasi si schele sau santiere, acestea sint semne ca unitatile de invatamint vor fi modernizate, iar ei vor fi primii beneficiari ai schimbarii la fata a scolilor lor“, a declarat Luminita Drexler, inspector scolar general al ISJ Neamt.

Articol afisat de 1906 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective