Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Hidrocentrale Bistrita da curent electric la toata Romania

Hidrocentrale Bistrita da curent electric la toata Romania

• pina pe 10 octombrie, centrala nucleara de la Cernavoda va fi in revizii • se vor produce cresteri de debit pe vechea albie a riului Bistrita •



Hidroelectrica SA, sucursala Hidrocentrale Bistrita, va lucra la capacitate maxima pina pe data de 10 octombrie, pentru a asigura necesarul de electricitate pentru toti consumatorii din tara, mai putin pentru cei care consuma curent electric produs pe baza de carbune. Aceasta situatie a aparut datorita intrarii in reparatii, pina spre jumatatea lunii viitoare, a centralei nucleare de la Cernavoda. Pentru ca Hidrocentrale Bistrita sa lucreze la capacitate maxima, autoritatile judetene nemtene si conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta s-au reunit si au pus la punct un plan de actiune, astfel incit sa nu apara fenomene nedorite datorita cresterii nivelului deversarilor. „Printr-o adresa a sucursalei Hidrocentrale Bistrita, trimisa la Prefectura, se comunica faptul ca, in perioada 15 septembrie-10 octombrie, Centrala hidroelectrica Stejaru va lucra in regim de exploatare cu hidrogeneratoarele la putere activa maxima, 24 de ore din 24, pentru acoperirea necesarului de energie determinat de intrarea in revizie a unitatii nr. 1 a centralei nucleare Cernavoda, fapt ce duce la deversarea unui debit de 80 de metri cubi pe secunda in aval de municipiul Piatra Neamt, pentru producerea a 350-400 de MW. Pentru asigurarea, cu cit mai putine intreruperi, a circulatiei cetatenilor peste riul Bistrita, mai ales in contextul inceperii noului an scolar, am stabilit un plan de masuri pentru perioada urmatoare“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Una dintre aceste masuri se refera la instiintarea autoritatilor locale situate in aval de barajul Izvoru Muntelui despre cresterile de debit pe vechea albie a riului Bistrita, in scopul prevenirii producerii unor situatii de urgenta, prin surprinderea cetatenilor, ori a animalelor in albie.
Incepind din aceasta dimineata, de la ora 5, a inceput cresterea treptata a debitului deversat in aval de municipiul Piatra Neamt cu 20 de metri cubi, a doua transa a cresterii debitului, tot cu 20 de metri cubi, va avea loc la ora 12, iar ultima - simbata dimineata, la 5, cu acelasi volum. Societatea Socin, care asigura lucrarile de reparatii la podul mare de la Roznov, va realiza un dig din balast pe malul sting, pentru protectia podului de pontoane. Colonelul Ioan Nitica, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, raspunde de pregatirea actiunilor de interventie pentru salvarea, la nevoie, a persoanelor surprinse de debitele suplimentare de apa. Salariatii de la Socin si soldatii de la UM 01294 Braila, care supravegheaza podul de pontoane, vor pregati actiunea de calibrare a podului de pontoane si executarea acesteia cu operativitate, in functie de cresterile de debit, pentru a nu perturba foarte mult timp circulatia peste riul Bistrita. „Am stabilit atributiile fiecarei institutii implicate in aceasta problema pentru a nu se mai intimpla ca pina acum, cind se anuntau deversarile cu doua ore inainte de a fi puse in practica si nu mai stia nimeni cum sa reactioneze intr-o asemenea situatie“, a mai spus prefectul Toader Mocanu.

Articol afisat de 17155 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective