Fasole cu ciolan, vaci rumenite, m�ncare traditional�, vin, tuic�...
• un festival culinar cum n-a mai fost le va fi oferit romascanilor pe 1 decembrie • s�nt puse la b�taie 8.000 de portii de fasole cu ciolan • pot fi degustate specialit�ti din buc�t�ria traditional� rom�neasc�, ciob�nesc�, v�n�toreasc�, ungureasc� sau militar� • pe gr�tarul Goliath pot fi puse simultan 70 kg de carne, iar la protapul Taurus vor fi rumenite dou� vaci •
Ziua National� a Rom�niei 2016 va dura... dou� zile, timp �n care pe locuitorii �i asteapt� numeroase evenimente puse la cale de c�tre organizatori: Asociatia Cultural� Euro Est Alternativ Bucuresti, Agrana Rom�nia si Prim�ria Roman. Conform traditiei, va fi organizat un ceremonial militar-religios �n centru, cu participarea reprezentantilor formatiunilor politice, Parlamentului, culte, armat�, ISU, Politia Local� si National�, oameni de afaceri, �nv�t�m�nt etc. Tot cu prilejul Zilei Nationale, Asociatia Euro Est Alternativ, �mpreun� cu Zah�r M�rg�ritar (brand-ul Agrana) si municipalitatea colaboreaz� �n vederea desf�sur�rii unei manifest�ri cultural-artistice si de gastronomie intitulat� Festivalul Culinar Rom�nesc, �n perioada 1-2 decembrie, �n Piata Roman-Vod�. Vor avea loc manifest�ri spectacole de muzic� popular�, jocuri traditionale, concerte de muzic� usoar� si de fanfar� militar�; demonstratii inspirate din istoria militar� a Rom�niei prezentate de Asociatia Traditia Militar� si unul oferit de Fanfara Jandarmeriei Rom�ne. Va fi ridicat� la loc de cinste gastronomia traditional� rom�neasc�, astfel c� 8.000 de portii de fasole cu ciolan si c�rnati afumati vor fi oferite publicului spectator, cu �ncepere de la ora 14. Nu vor lipsi sesiuni de degustare a produselor specifice buc�t�riei ciob�nesti, sesiuni de degustare a produselor expuse �n bufetul permanent de la standul M�rg�ritar (preparate reci si calde), sesiuni de degustare la Cina de Ignat, sesiuni de degustare a produselor de la Cantina Socialist�; degust�ri de vinuri de Cotnari ori degustarea produselor de p�linc�rie Hanul lui Radu. Vor mai fi degust�ri a unor preparate specifice buc�t�riei militare de campanie, din buc�t�ria ungureasc� si produse de panificatie traditionale rom�nesti. De asemenea, vor fi standuri cu b�uturi fierte, produse traditionale, pictur� naiv�, somelieri, proiectii de filme, panificatii, expozitii de costume populare si un atelier de fier�rie veche la forj�. Maestrul gr�tarelor, Robert Rainford, poate fi urm�rit la lucru �ntr-un live cooking show, pe 1 decembrie, de la ora 20. �n aceste zile, la Roman va fi adus cel mai mare gr�tar, Goliath, pe care pot fi puse simultan 70 de kilograme de carne dar si cel mai mare protap, Taurus, pe care vor fi rumenite simultan dou� vite. Un mare specialist international �n preparate v�n�toresti va prepara specialit�ti din mistret, toti vizitatorii urm�nd s� fie asteptati de numeroase surprize delicioase.
|