Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dana Ursache, primarul de la Tasca, îndemn la solidaritate

La poalele Masivului Ceahlãu sãlãsluieste, de ani buni, o localitate care duce o luptã asiduuã pentru a-si ocroti valorile si a asigura o viatã decentã localnicilor. Comuna Tatca supravietuiette spiritual si prin zîmbetul copiilor ei, dar, uneori, acesta este înduiosãtor de trist, mai ales atunci cînd primesc rãspunsul „Nu avem!“. Toti ne amintim cu drag de un bãtrînel darnic, ce umplea ghetutele cu dulciuri si inimile de încîntare. Teama noastrã este cã, în acest an, Mos Nicolae va avea sacul gol pentru unii copii, ghetutele scîlciate vor rãmîne goale si ochisorii în lacrimi. Nimic nu se comparã cu bucuria unui copil de a zãri sub brad cadoul preferat, dar, din nefericire, la Tasca uneori lipseste însusi bradul. De aceea, cu îndrãzneala pe care ti-o dã nevoia, apelãm la mãrinimia dumneavoastrã si credem cu tãrie cã doriti ca acesti copii sã creascã fericiti. Pentru a transforma tristetea în bucurie, noi, o parte dintre cei cãrora le pasã de semenii lor, am luat initiativa organizãrii unei actiuni de întrajutorare a celor nevoiasi, care se va derula pe tot parcursul lunii decembrie 2016. Aceastã actiune va consta în strîngerea de bunuri (alimente, jucãrii, dulciuri, încãltãminte, îmbrãcãminte). Cum speranta moare ultima, avem încredintarea cã veti oferi un strop de bucurie unor suflete cu aripile frînte si care, drept multumire, vã vor binecuvînta si în visele lor. Vã asteptãm pe meleagurile noastre, unde veti fi întîmpinati cu recunostintã! Totodatã, vã rugãm sã rãspundeti solicitãrii noastre, chiar dacã, din diferite motive, vã va fi imposibil sã ne ajutati! Asa sunã mesajul emis de administratia localã tãscanã si distribuit tuturor celor cu inima largã în cultivarea unor gesturi caritabile acum în prag de sãrbãtori. Si cum am dorit sã descifrãm sensul acest mesaj, cu cine puteam s-o facem mai bine decît cu Dana Ursache, primarul comunei Tasca?

„Prioritar a fost si este de a comunica si a fi alãturi de consãtenii mei“

Reporter: Care a fost motivul conceperii acestui frumos mesaj adresat comunitãtii si unor unitãti economice legate de Tasca?

Dana Ursache: Este vorba despre o initiativã de a ajuta copiii care provin din familii modeste, dar si de a oferi, de oriunde, daruri pentru întreaga comunitate, indiferent de natura produselor. Evident, vom face un efort si din bugetul local, pentru cã eu cred cã si bãtrînii din comunã, nu numai copiii, pot primi cîte o atentie de sãrbãtori. Cazuistica socialã este diversã, iar în anumite locuri este de-a dreptul fãrã iesire. Cît priveste noua mea responsabilitate, cea de primar, desi n-a trecut decît jumãtate de an de cînd pãstoresc comuna, consider cã prioritar a fost si este de a comunica si a fi alãturi de consãtenii mei. Îmi face o deosebitã plãcere de a sti si a vedea cã oamenii din Tasca sînt alãturi de mine, rãspund pozitiv la orice idee plecatã din primãrie si se alãturã nouã în punerea lor în practicã. Cînd spun oameni, mã refer la populatia noastrã, la consilierii locali, la salariatii din primãrie, care muncesc enorm de mult si la agentii economici cu care colaborãm. Aceastã relationare mã face sã fiu tare fericitã. De asta si gîndul meu este permanent la oamenii comunitãtii, în cazul de fatã la modul în care am putea sã le îndulcim un pic Sãrbãtorile de Iarnã. Totul bazat pe un altfel de armonie si cei care trec prin Tasca pot observa deja acest aspect. De altfel, actiuni de acest gen trebuiesc fãcute tot timpul, dar acum ele ies în evidentã prin amploarea lor.

Rep.: Credeti cã oamenii se schimbã asa de-odatã?

D.U.: Nu, oamenii din Tasca sînt asa dintotdeauna, dar acum ei mã vãd ca pe un lider si asteptãrile lor mã fac sã dau tot ce e mai bun din mine, sã mã dãruiesc lor cu credintã si responsabilitate, ei vãzîndu-mã în acelasi timp si ca pe un tatã, si ca pe o mamã a lor. Si uite asa, relationãrile noastre au cãpãtat o turnurã favorabilã ambelor pãrti. Vã dau un exemplu: dacã ies la cumpãrãturi sîmbãta sau duminica, nu ajung acasã mai devreme de trei ore. Discutãm si rezolvãm probleme, dacã se poate pe loc, fãrã vreo amînare nejustificatã. Eu am cîstigat alegerile avînd în spate asa-zisul „Partid al Locuitorilor Comunei Tasca“, si-n slujba lui îmi voi desfãsura activitatea.

Rep.: Revenind la apropiatele Sãrbãtori de Iarnã, cum vor putea cei doritori sã rãspundã pozitiv prin actiuni caritabile?

D.U.: Sã ne anunte printr-un telefon, sau sã aducã produsele la Primãria Tasca. Acestea se vor înregistra si de aici vor ajunge la cei cãrora le sînt de folos, de Mos Nicolae sau prin intermediul lui Mos Crãciun. Sînt si eu mamã si stiu ce implicã bucuria pe fata unui copil. Mai cred cã, desi ne este greu tuturor, o mînã de ajutor nu stricã. Dumnezeu vede si sporette totul. Important este sã ne unim fortele si sã facem ce trebuie. Copiii de astãzi sînt cei care mîine vor conduce si vor clãdi aceastã tarã. Sînt cuvinte mari, dar acesta este adevãrul. Au nevoie de conditii bune de educatie si de toate celelalte necesare educãrii lor. Iar darul de sãrbãtori trebuie sã aducã bucurie, atît celui care îl primeste, cît si celui care îl oferã. Asa sã ne ajute Dumnezeu! Pentru fiecare din cele douã sãrbãtori avem programe special pregãtite, cuprinzînd actiuni pe care le vom oferi locuitorilor nostri în dar, odatã cu cadourile si urãrile noastre de La Multi Ani!. Sperãm sã aducem fericirea în casele tuturor tãscanilor si o datã cu aceasta intrarea optimistã în Noul An!

Articol afisat de 1227 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective