S-a dat startul operatiunii MOV
• �n S�pt�m�na Mare s�nt anuntate ample actiuni de control • clientii trebuie s� urm�reasc� anumite elemente pentru a lua produse proaspete • mieii, ou�lele si vinul din galantare vor fi monitorizate de comisari • S�pt�m�na Mare va fi una de foc pentru comisarii din cadrul Protectiei Consumatorului Neamt, dar si pentru firmele care comercializeaz� cam tot ce are nevoie un om gospodar pentru masa de Peste. �n �ntreaga perioad� functionarii vor verifica magazinele alimentare, cu prec�dere produsele din gama MOV (miel, ou�, vin) pe care oamenii le cump�r� �n mod obisnuit cu ocazia marii s�rb�tori. „�
• aceast� perioad� s�ntem �n plin� desf�surare a unor ample actiuni de verificare a modului �n care operatorii economici respect� prevederile legale din domeniul protectiei consumatorilor. S�nt verificate produsele specifice s�rb�torii pascale, cozonac, produse de patiserie, ciocolat� si produse de cacao, vopsea de ou�, vin, precum si produsele de post, peste si preparate din peste. Simultan verific�m serviciile de cazare si alimentatie public� aferente“, a declarat Nicoleta Nica, directorul Protectiei Consumatorului Neamt. Comisarii vor urm�ri conditiile de comercializare a alimentelor, adic� v�nzarea �n locuri autorizate, respectarea termenului de garantie, temperatura de p�strare si expunere a alimentelor, ori dac� colorantii pentru ou� s�nt destinati consumului uman. La produsele preambalate se verific� starea ambalajelor, respectarea cantit�tii nete sau a volumului declarat de produc�tor, modul de informare asupra elementelor de identificare si caracterizare ale produselor, precum si afisarea pretului �n mod vizibil si �ntr-o form� neechivoc�. �n aceast� perioad� comisarii recomand� atentie la informatiile despre produs, locul de comercializare si conditiilor �n care s�nt v�ndute alimentele. Se mai recomand� a se face cump�r�turile numai din locuri autorizate si nu de pe trotuar sau direct din portbagajul masinilor. Aceste produse pot avea un pret mic dar prezint� riscuri pentru consumatori. Carnea de miel este bine a fi achizitionat� din m�cel�rii, magazine sau locuri special amenajate �n piete. Produsul trebuie s� aib� stampila sanitar-veterinar�, carnea nu trebuie s� fie lipicioas� si trebuie tinut� la temperaturi cuprinse �ntre 0 si 4 grade Celsius. �n mare aceleasi recomand�ri s�nt valabile pentru peste sau ou�, la care �n primul r�nd trebuie verificat termenul de garantie. La fel, vopseaua pentru ou� trebuie achizitionat� din locuri autorizate si s� fie �n termenul de garantie, aceleasi recomand�ri fiind valabile pentru produsele de patiserie. Vinul nu trebuie s� provin� din pet-uri refolosite, recipientele neetanse, iar lichidul nu trebuie s� aib� depuneri. La toate aceste produse primul lucru care trebuie urm�rit de nemteni este aspectul, dup� care urmeaz� informatiile de pe etichet�, care ar trebui s� fie �n mod obligatoriu complete si redactate �n limba rom�n�.
|