Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Intoxicat de la... salam

Ioan G., �n v�rst� de 54 de ani, din Roman, a ajuns la Serviciul de Urgent� din cadrul Spitalului Municipal duminic�, 7 octombrie, cu simptomele unei toxiinfectii alimentare, dup� ce a m�ncat salam. B�rbatul a precizat c� a consumat preparatul cu o zi �n urm� si c� s�mb�t� noaptea a �nceput s�-i fie r�u. „Nu este pentru prima oar� c�nd consum preparatele unei firme cunoscute de produse din carne. Nu a fost nici o problem�, n-am stat de dou� ori pe g�nduri �nainte de a prepara un sandvis. Spre sear�, �ns�, a �nceput s�-mi fie great�, apoi am avut v�rs�turi si scaune diareice. Nu stiu, practic, ce s-a �nt�mplat, toat� noaptea mi-a fost r�u si duminic� dimineata m-am prezentat la spital. Dup� ce o s� m� tratez, nu voi mai consuma salam din acesta“, a povestit Ioan G.. B�rbatul a primit tratamentul corespunz�tor, a r�mas c�teva ore la camera de stabilizare, fiind �ndrumat ulterior la Sectia boli infectioase. Cadrele medicale au precizat c� toxiinfectiile alimentare produse de preparatele din carne pot fi cauzate nu doar de produsul �n sine, care poate fi �n termenul de valabilitate, �ns� consumatorul trebuie s� respecte si conditiile de transport si depozitare. „De obicei, toate produsele din carne trebuie consumate cu prudent�. �n primul r�nd, trebuie verificat termenul de valabilitate al produsului comercializat, pentru c� au mai fost situatii �n care au fost consumate produse din carne expirate de o zi, �ns� consumatorii nu au prezentat tulbur�ri digestive. Ne-am mai confruntat cu situatii �n care bolnavii au ajuns la spital dup� ce au consumat salam uscat acas�, �n c�mar�. Populatia trebuie s� respecte toate conditiile de p�strare a oric�rui tip de aliment, at�t din punct de vedere igienic, c�t si termenul de valabilitate“, au precizat cadrele medicale.

Articol afisat de 1742 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L�cr�mioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective