Intoxicat de la... salam
Ioan G., �n v�rst� de 54 de ani, din Roman, a ajuns la Serviciul de Urgent� din cadrul Spitalului Municipal duminic�, 7 octombrie, cu simptomele unei toxiinfectii alimentare, dup� ce a m�ncat salam. B�rbatul a precizat c� a consumat preparatul cu o zi �n urm� si c� s�mb�t� noaptea a �nceput s�-i fie r�u. „Nu este pentru prima oar� c�nd consum preparatele unei firme cunoscute de produse din carne. Nu a fost nici o problem�, n-am stat de dou� ori pe g�nduri �nainte de a prepara un sandvis. Spre sear�, �ns�, a �nceput s�-mi fie great�, apoi am avut v�rs�turi si scaune diareice. Nu stiu, practic, ce s-a �nt�mplat, toat� noaptea mi-a fost r�u si duminic� dimineata m-am prezentat la spital. Dup� ce o s� m� tratez, nu voi mai consuma salam din acesta“, a povestit Ioan G.. B�rbatul a primit tratamentul corespunz�tor, a r�mas c�teva ore la camera de stabilizare, fiind �ndrumat ulterior la Sectia boli infectioase. Cadrele medicale au precizat c� toxiinfectiile alimentare produse de preparatele din carne pot fi cauzate nu doar de produsul �n sine, care poate fi �n termenul de valabilitate, �ns� consumatorul trebuie s� respecte si conditiile de transport si depozitare. „De obicei, toate produsele din carne trebuie consumate cu prudent�. �n primul r�nd, trebuie verificat termenul de valabilitate al produsului comercializat, pentru c� au mai fost situatii �n care au fost consumate produse din carne expirate de o zi, �ns� consumatorii nu au prezentat tulbur�ri digestive. Ne-am mai confruntat cu situatii �n care bolnavii au ajuns la spital dup� ce au consumat salam uscat acas�, �n c�mar�. Populatia trebuie s� respecte toate conditiile de p�strare a oric�rui tip de aliment, at�t din punct de vedere igienic, c�t si termenul de valabilitate“, au precizat cadrele medicale.
|