Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Aprilie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Patru chefi, campanie pentru viata unui copil

• cei patru si-au dat m�na pentru a ajuta un bebelus de dou� luni ce necesit� o operatie �n Germania • pietrenii pot gusta din preparatele lor, pe 20 aprilie, la Grand Hotelul Ceahl�u • banii obtinuti pe delicatesele preg�tite vor fi donati •

Ionut Popa, pietreanul care a impresionat la concursul „Chefi la cutite“, a reusit s� adune la Piatra Neamt „crema“ buc�tarilor din tar�. Iar scopul este unul cu at�t mai nobil, cu c�t este vorba despre o campanie umanitar�. Al�turi de mai multi colegi, „chefi“ �ntr-ale buc�t�riei, pietreanul de 33 de ani va g�ti la restaurantul Hotelului Ceahl�u, iar banii �ncasati vor fi donati pentru ajutorarea unui bebelus de doar dou� luni. Este vorba de Andrei Zl�vog, care trece printr-o mare cump�n� fiind diagnosticat cu peritonit� meconial�, atrezie jejunoidal� si ocluzie intestinal� prin bride. Practic, bebelusul nu mai poate fi hr�nit normal si a fost supus la dou� interventii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie Sf�nta Maria din lasi. Ele nu au avut rezultatul asteptat, iar medicii ieseni i-au recomandat o nou� interventie la o clinic� din Germania. Este singura sans� de care at�rn� viata lui Andrei. Costurile unei asemenea interventii, dar si cheltuielile adiacente ajung la aproape 100.000 de euro. Si aici intervin „chefii“ Giovanni, Machette, Gianny si V. Puiu. Ei vor g�ti un meniu sofisticat si capabil s� satisfac� si gusturile cele mai rafinate, iar banii �ncasati vor fi donati pentru Andrei Zl�vog. Evenimentul va avea loc pe 20 aprilie, de la ora 19, la Hotelul Ceahl�u. Pretul unui meniu va fi de 150 ron, iar rezerv�rile pot fi f�cute la num�rul de telefon 0233.219.991. C�t priveste farfuriile, acestea vor contine „bucate“ capabile s� �i satisfac� si pe cei mai pretentiosi: Terrine din ficat de vitel cu dulceat� de fenicul, jalapino, caramel de rosii si panbrioche negru; Chevice de somon �n crust� de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc si br�nz� de capr�, gel de sfecl� rosie cu sumac si sos de mango cu chilly; Piept de rat� „Shichimi“ cu piure de dovleac copt, piure de p�st�rnac cu vanilie, fructe de p�dure si sos de vin rosu afumat; Mousse de cartofi violeti cu ciocolat� alb�, piersic� confiat� cu crem� de mascarpone cu ghimbir si �nghetat� de p�ine cu cereale. Toate stropite cu un vin ales, de la Casa de Vinuri Cotnari, si pe fundalul sonor asigurat de formatii cunoscute. Tat�l micutului care are nevoie de o m�n� de ajutor, Iulian Zl�vog, s-a declarat extrem de recunosc�tor: „S�nt foarte recunosc�tor pentru c� exist� aceast� implicare de la Piatra Neamt si multumesc celor care ne �ntind o m�n� de ajutor. Am primit p�n� acum donatii, dar nu am mai beneficiat de un ajutor �n aceast� manier�, organizat�. M�ine plec�m �n Germania si orice ajutor este binevenit“. Ghiocel Tonco, director general Grand Hotel Ceahl�u, gazda evenimentului a f�cut si el apel la solidaritate: „Si eu s�nt p�rinte si �nteleg perfect prin ce trece domnul Zl�vog. Toti cei care partcip� la aceast� actiune umanitar�, noi, formatiile care vor c�nta, chefii care vor g�ti vor face acest lucru gratuit, iar toti banii vor fi donati pentru cauza lui Andrei Zl�vog. Orice donatie, chiar �nainte sau dup� organizarea acestui eveniment, este binevenit�“. El a fost secondat �n declaratii de Ciprian Ciuhat, director general adjunct Grand Hotel Ceahl�u: „Initiativa a fost a lui Ionut Popa, chef Giovanni, care a participat recent la un eveniment similar la Pitesti. Acolo se organizeaz� anual astfel de �nt�lniri ale chefilor buc�tari, iar banii s�nt donati pentru cauze umanitare. De ce nu, poate vom face si noi o traditie, iar evenimentul din 20 aprilie va fi primul dintr-o serie mai lung�“. Cei care doresc s�-l sprijine pe micutul Andrei Zl�vog, pot face donatii �n contul: Zl�vog Dumitru Iulian; LEI: R014BREL0002000734360100; EURO: R073BREL0002000734360202.

Chefii care vin la Piatra

C�t �i priveste pe cei patru buc�tari, o prezentare succint� a c�rtilor lor de vizit� scuteste de alte aprecieri.
Chef „Machette“: Szucs Adrian, 39 ani, Zal�u. Experient� �n restaurante din Spania si Austria. C�stig�tor al concursului Tvpaprika 2010. A g�tit pentru artisti la Festivalul Folk You. Coordoneaz� patru restaurante: Curtea Veche Jibou, Glamour Jibou, Paris Zal�u, Glamour Events Hall Zal�u. �n mai 2017 va inaugura Scoala de buc�tari „La chef Szucs Adrian“.
Chef Gianny: B�nut� Iulian, 35 de ani, Pitesti. Lucreaz� �n domeniul gastronomiei de aproape 20 de ani. Ca si caracter este un „cap tare“ care nu renunt� niciodat� la nimic pentru a-si atinge scopul. Tocmai de aceea este considerat de c�tre publicul pitestean „cel mai bun buc�tar din Muntenia“, dar si cel mai exigent c�nd vine vorba de farfuriile clientilor. Petrece zilnic c�te 14-16 ore �nv�t�ndu-si colegii cum s� respecte clientul si ceea ce g�teste pentru el. „Buc�t�ria mi-a dat s� m�n�nc, s� m� �mbrac, s� am o cas�. Lucruri pe care eu nu le-am avut la v�rsta de 15 ani. Buc�t�ria m-a f�cut om si nu golan f�r� viitor“, este crezul lui Chef Gianny.
Chef Puiu: Vasile Puiu, 33 de ani, Constanta. A lucrat la Oxford, �n Marea Britanie. A debutat �n 2001 �n satul de vacant� din Constanta, continu�nd practic o traditie din familie, fratele fiind tot buc�tar sef. Specialitatea sa s�nt preparatele din carne. Este �n prezent buc�tar sef la Restaurantul Reyna, din Constanta, dar pentru c� nu poate s� nu-si ajute aproapele a g�tit deseori, benevol, pentru oamenii str�zii, gr�dinite si aziluri de b�tr�ni.
Chef Giovanni: Ionut Popa, 33 de ani, Piatra Neamt. A absolvit cursurile organizate de Academia International School of Italian Cuisine din Lucca. A lucrat �n restaurante de top din Italia si Austria si a fost buc�tar sef la un restaurant din Scotia. A impresionat �n emisiunea „Chefi la cutite“ cu o retet� de Saint-Jacques marinat �n sofran, pe o baz� de m�m�lig� neagr� si crem� de cartofi violeti cu varz� rosie. A lansat hanburgerul negru la Piatra Neamt, cu o retet� �n care foloseste c�rbune vegetal. �ntors acas� �si doreste s� se implice �n actiuni prin care s�-si ajute semenii si s�-si �ndeplineasc� visul de a-si deschide propriul restaurant.

Articol afisat de 2664 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective