Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Aprilie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sustinere din Japonia pentru pietreanul de la Chefi la cutite

• Ionut Popa a fost �ncurajat pe pagina de facebook de un fost coleg, buc�tar �n Japonia • „�i doresc succes! Experienta din competitie �l va ajuta s� progreseze“, a scris Teruhiko Morikawa •

Ionut Popa, pietreanul care face senzatie la concursul „Chefi la cutite“, are sustin�tori nu doar �n Rom�nia sau Europa, acolo unde produsele sale au fost gustate si apreciate, ci chiar si din zone mai �ndep�rtate. Dup� aparitia pe pagina de internet a cotidianului Monitorul a articolului privind evolutia sa la concursul gastronomic, pe retelele de socializare si nu numai au ap�rut numeroase laude si �ncuraj�ri. Unele extrem de exotice. Cum ar fi cea de la Teruhiko Morikawa, un buc�tar din Japonia, fost coleg cu Ionut Popa la cursurile organizate de „Academia International School of Italian Cuisine“ din Lucca. „L-am �nt�lnit acum doi ani la «Italiana Cuisine in Lucca». Giovanni (asa este cunoscut Ionut Popa de colegii din Italia - n.r.) a fost foarte cumsecade cu mine. Era unul dintre cei mai populari, cei mai �ndr�giti cursanti din clas�. Un buc�tar foarte activ. Mereu avea idei noi, mereu f�cea inovatii. Dac� eu cred c� are vreo sans� s� c�stige concursul din Rom�nia? Ce s� zic? E greu, dar �n mod cert aceast� experient� �l va ajuta s� progreseze. �i doresc succes“, a mentionat Teruhiko Morikawa, �ntr-o discutie purtat� pe o retea de socializare. El a mai precizat c� �n prezent lucreaz� la un restaurant din Japonia, de care este foarte m�ndru. Acesta ne-a trimis si o fotografie �n care apare al�turi de pietreanul Ionut Popa, �n timp ce studiau la academia din Italia.

Italia, Austria, Scotia

Povestea de viat� a lui Ionut Popa, Chef Giovanni pentru „cunosc�tori“, este una demn� de film. Plecat de acas� cu multi ani �n urm�, pentru a nu risca s� ajung�, la fel ca multe dintre cunostintele sale, s� aib� probleme cu legea sau cu drogurile, pietreanul s-a stabilit pentru o perioad� �n Italia. A tr�it �n rulot� si s-a angajat la un hotel. Ca om bun la toate. Din aceast� postur� a si intrat pentru prima dat� �ntr-o buc�t�rie. Pentru a sp�la vase. I-a pl�cut ceea ce a v�zut c� f�ceau buc�tarii si si-a formulat un tel: s� ajung� „de partea cealalt�“ a buc�t�riei, dup� cum �i place s� spun�, adic� printre buc�tari. Si a pus �ntreaga sa ambitie si hot�r�re �n scopul �ndeplinirii acestui deziderat. Iar rezultatele au ap�rut. A urmat cursurile „Academiei International School of Italian Cuisine“ din Lucca si a obtinut un atestat. Dar, dup� cum singur m�rturiseste, nu acesta a fost principalul c�stig. Ci faptul c� a avut ocazia s� lucreze al�turi de buc�tari renumiti �n Europa. Si de la fiecare a �nv�tat c�te ceva. Apoi a intrat, de data aceasta cu patalamaua la m�n�, �n buc�t�rii ale unor hoteluri sau restaurante cunoscute �n Italia sau Austria. Ba chiar si c�nd revenea �n vacante �n Piatra, ajungea tot prin buc�t�riile restaurantelor din oras, colabor�nd cu diverse ocazii festive. Apoi a prins un contract �n Scotia. Ca buc�tar sef la un restaurant cu specific italian. Si succesul profesional �ncepea s� se �ntrez�reasc�. �ns� nu se simtea �mplinit. �l m�cina un g�nd. Sau, mai corect, un dor. Cel de cas�. Nu mai putea suporta c� lipsea din fotografiile din albumul de familie, de la majoritatea evenimentelor mai importante, dup� cum declar�. Asa c� s-a urcat �n avion si, din Scotia, a aterizat la concursul „Chefi la cutite“. Unde �n prima rund� a f�cut senzatie.

Chef Giovanni, de la m�m�liga neagr� la hamburgerul negru

„Ne-ai stins lumina! Felicit�ri!“, a exclamat chef Florin Dumitrescu, dup� ce a gustat din preparatul preg�tit de pietreanul Ionut Popa. „Esti o adev�rat� gur� de oxigen“, a completat si chef Sorin Bontea. Pietreanul de 33 de ani a preg�tit o retet� de Saint-Jacques marinat �n sofran, pe o baz� de m�m�lig� neagr� si crem� de cartofi violeti cu varz� rosie. Rezultatul a fost obtinerea a trei cutite, maximum posibil, si accederea �n fazele urm�toare ale competitiei. Dar, asa cum afirma si fostul coleg japonez, Teruhiko Morikawa, pentru chef Giovanni nici o provocare nu e prea mare. Iar dorinta de a inventa mereu, o constant� a activit�tii sale. Asa c� a g�sit timp s� lanseze si �n orasul natal, la Piatra Neamt, un produs culinar inedit: hamburgerul negru.
Ingredientul „secret“ este c�rbunele medicinal, cel folosit si la realizarea celebrei m�m�ligi negre. Nici �n cazul prepar�rii c�rnii nu lipsesc surprizele: si aici e o retet� proprie.„Ceea ce v� pot spune este c� toate ingredientele s�nt naturale si din productie proprie, �n sensul c� nu e nimic cump�rat, ci totul este preg�tit �n buc�t�ria proprie. Ca un singur exemplu, pentru chifla neagr� la care am folosit c�rbunele vegetal sau medicinal, perioada necesar� pentru ca produsul s� fie gata este de patru ore. Nu poti s� gr�besti procesul, pentru c� exista riscul s� nu-ti mai ias�. Carnea e de vit�, practic 80% carne de vit� si 20% gr�sime de vit�. Sosul reprezint� tot o retet� proprie“, declara, la lansarea hamburgerului Chef Giovanni. Care a mai precizat ca �n Rom�nia mai face chifl� neagr�, din informatiile lui, doar Chef Sc�rl�tescu, dar folosind cerneala de sepie. Pietreanul a mai testat chifla neagr� c�nd lucra �n Austria. „�n Austria, hamburgerul l-am f�cut din somon, tot cu chifl� neagr�. Rezultatul? Prima oar� surpriz� si apoi se m�nca totul din farfurie. Asa am p�tit si �n Rom�nia c�nd am f�cut pentru meniul de Revelion, la un restaurant din Piatra Neamt, m�m�lig� neagr�. Toti s-au uitat mai �nt�i mirati, usor reticienti, apoi au l�sat farfuriile goale. Si la final m-au chemat din buc�t�rie s� m� aplaude“, si-a mai amintit Ionut Popa.

Articol afisat de 1089 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective