Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Martie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Chef Giovanni a lansat hamburgerul negru la Piatra

• pietreanul Ionut Popa, participant la Chef la cutite, a adus chifla neagr� �n premier� la Neamt • ingredientul „secret“ folosit �n realizarea produsului este c�rbunele vegetal • „Se spune c� un bun buc�tar poate face cunoscut� aproape toat� reteta unui produs, dar tot nu �i va iesi altuia asa cum �l face el“, a mentionat Chef Giovanni •

Ionut Popa, participant la concursul Chef la cutite, a lansat, miercuri, 1 martie, la Piatra Neamt, hamburgerul negru. Ingredientul secret este c�rbunele medicinal, cel folosit de Chef Giovanni si la realizarea celebrei m�m�ligi negre care i-a impresionat pe maestrii care jurizeaz� concursul gastronomic. Dac� �n cazul chiflei negre senzatia initial� e una de surpriz� p�n� la aflarea componentului misterios, nici �n cazul c�rnii nu lipsesc surprizele: si aici e o retet� proprie a lui Ionut Popa, care, din motive lesne de �nteles, e destul de zg�rcit �n a o prezenta �n am�nunt. „Ceea ce v� pot spune este c� toate ingredientele s�nt naturale si din productie proprie, �n sensul c� nu e nimic cump�rat, ci totul este preg�tit �n buc�t�ria proprie. Ca un singur exemplu, pentru chifla neagr� la care am folosit c�rbunele vegetal sau medicinal, perioada necesar� pentru ca produsul s� fie gata este de patru ore. Nu poti s� gr�besti procesul, pentru c� exist� riscul s� nu-ti mai ias�. Carnea e de vit�, practic 80% carne de vit� si 20% gr�sime de vit�. Sosul reprezint� tot o retet� proprie“, a declarat Chef Giovanni. Care a mai precizat c� �n Rom�nia mai face chifl� neagr�, din informatiile lui, doar Chef Sc�rl�tescu, dar folosind cerneal� de sepie. Pietreanul a mai testat chifla neagr� pe c�nd lucra �n Austria. „�n Austria, hamburgerul l-am f�cut din somon, tot cu chifl� neagr�. Rezultatul? Prima oar� surpriz� si apoi se m�nca totul din farfurie. Asa am p�tit si �n Rom�nia c�nd am f�cut pentru meniul de Revelion, la un restaurant din Piatra Neamt, m�m�lig� neagr�. Toti s-au uitat mai �nt�i mirati, usor reticienti, apoi au l�sat farfuriile goale. Si la final m-au chemat din buc�t�rie s� m� aplaude“, si-a amintit Popa. �ntrebat de planurile de viitor, a fost extrem de clar: „�n ceea ce priveste partea cu retetele de hamburger, �n scurt timp vreau s� lansez hamburgerul de post. Dar nu cu soia, cum s-ar astepta poate multi. Ingredientul special va fi busuiocul, dar mai multe o s� v� spun atunci. Planuri �n general? S� m� �ntorc acas�, la Piatra Neamt. Dac� va fi posibil acest lucru �n sensul c� �mi doresc s� continui cu buc�t�ria“. Hamburgerul negru nu e singura „fantezie“ a pietreanului scolit �ntr-ale buc�t�riei �n Italia. „Am retete si de chifle mov, verzi, rosii sau galbene. Toate cu ingrediente naturale. Ca o alt� surpriz� dac� vreti, am o retet� pentru un blat de pizza care contine 80% ap�“, a mai spus Ionut Popa. Cei care doresc s� guste hamburgerul preg�tit de chef Giovanni pot face acest lucru la restaurantul Crepes D'Art, �n statia de plecare a telegondolei, de l�ng� Gar�. Si pretul este unul atractiv: doar 23 de lei pentru o portie.
Dup� ce a pribegit mai bine de 17 ani, prin Italia, Scotia, Austria, pietreanul �n v�rst� de 33 de ani s-a �ntors recent �n fort� acas� ajung�nd �n atentia tuturor cu participarea la concursul Chef la cutite. Unde la prima aparitie a impresionat juriul, determin�ndu-l pe chef Florin Dumitrescu s� exclame: „Ne-ai stins lumina“. Si probabil c�, „profit�nd“ de �ntuneric, a venit cu chifla neagr� pentru pietreni.
C�t priveste modelele de buc�tari pe care le are, Ionut Popa e extrem de generos. „Am spus si cu alt� ocazie c� am �nceput de jos. �n buc�t�rie, �n Italia, am intrat prima dat� pentru a sp�la vase. Si de atunci �ncolo am �nv�tat de la toti cei cu care am lucrat. Sigur c� buc�tarii cei mai valorosi i-am �nt�lnit la «Academia International School of Italian Cuisine» din Lucca, pe care am absolvit-o �n Italia. Nu atestatul a fost cel mai important, ci faptul c� am avut ocazia s� lucrez al�turi de buc�tari de valoare. Si de la fiecare am �nv�tat c�te ceva. Asa cum am �nt�lnit buc�tari de valoare apoi �n restaurantele din peninsul� sau din Austria unde am lucrat. De la toti am avut ce afla. E nevoie de mult� atentie pentru a g�si gustul cel mai apropiat de gustul perfect. De exemplu, trebuie foarte mare atentie la dozaj. �n ce priveste chifla neagr� de exemplu, un gram de c�rbune �n minus nu-ti face aluatul negru, iar un gram peste face ca totul s� se piard�, s� ajung� nisip. Apoi, gustul ingredientelor difer� de la o regiune la alta, de la o tar� la alta si atunci umbli la dozaj. De altfel se spune c� un bun buc�tar poate face cunoscut� aproape toat� reteta unui produs, dar tot nu �i va iesi altuia asa cum �l face el. Cu acelasi gust, cu aceeasi savoare“, a mai spus Ionut Popa.

Articol afisat de 1249 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective