Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Conducerile asociaþiilor de proprietari ar putea rãmîne fãrã frîie

• pãrerile privind înfiinþarea unei firme gen Locato Piatra Neamþ sînt împãrþite

Numeroasele nereguli apãrute în administrarea asociaþiilor de proprietari din Roman au pus pe gînduri Primãria care susþine cã, în multe cazuri, administrarea este fãcutã de cãtre persoane care nu au pregãtire de specialitate. „Acestea sînt pur ºi simplu strivite de mulþimea problemelor care apar ºi, de aceea, consider cã operaþiunea de administrare a condominiilor trebuie efectuatã de o societate specializatã, care sã aibã angajaþi experþi contabili, juriºti, experþi în cadastru ºi construcþii. Acest lucru ar aduce, negreºit, pe lîngã clarificarea actelor financiar-contabile, ºi la preþuri mai mici pentru utilitãþi, deoarece atunci ar putea fi negociat de la egal la egal cu furnizorii. De asemenea, alt avantaj ar fi cã nu mai trebuie sã apeleze la alte firme pentru a întocmi cãrþile tehnice ale clãdirilor, deoarece, dacã nu sînt întreþinute permanent, cu timpul, acestea se vor dãrîma“, a declarat Vasile Nica, ºeful Compartimentului Audit din cadrul Primãriei Roman. ÃŽn anii 2002-2003, s-a încercat, cu sprijinul Primãriei, înfiinþarea unei firme private, al cãrei obiect de activitate sã fie cel menþionat, însã iniþiativa s-a lovit de opoziþia oamenilor ºi a fost abandonatã. „Am discutat cu preºedinþii ºi administratorii asociaþiilor de locatari sã înfiinþãm o firmã similarã societãþii Locato SA din Piatra Neamþ. Ne-am documentat despre aceastã problemã, dar nu am putut forþa conducerile asociaþiilor ºi pe proprietari sã o înfiinþãm. Atunci, am fi avut o singurã contabilitate, o singurã conducere, cu tot suportul tehnic ºi logistic necesar. Nu avem date tehnice concrete cu care sã putem compara rezultatele care ar fi fost obþinute de acest mod de administrare, faþã de cel actual. La aceea vreme, însã, noi am considerat cã ar fi o idee bunã, la fel ºi conducerea Primãriei Roman, dar asociaþiile s-au împotrivit. Primãria chiar alocase un miliard de lei pentru logisticã, spaþiu de desfãºurare a activitãþii, mijloace de transport, calculatoare etc.“, a declarat Nãstase Dorel, reprezentantul Primãriei Roman în relaþiile cu asociaþiile de proprietari. Reprezentanþii asociaþiilor spun cã nu se tem cã, prin aceastã schimbare, ºi-ar putea pierde locurile de muncã, deoarece ºi aºa nu cîºtigã cine ºtie ce din aceastã muncã plinã de dificultãþi. „Din partea mea, îmi este indiferent dacã va fi înfiinþatã sau nu o asemenea firmã, dar dacã este în avantajul romaºcanilor, desigur, cã aº fi de acord. Sînt expert contabil ºi mã voi descurca ºi fãrã sã mai am aceastã slujbã, deoarece meseria nu mi-o poate lua nimeni“, a declarat Gheorghe Todiricã, administrator la Asociaþia nr. 34.

Articol afisat de 1532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUªAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de silviu la data 15.07.2006 19:43
Buna idee, pana acum trebuia aplicata!!
Ar fi necesara o astfel de firma. Nu stiu ce studii au acesti administratori, dar cred ca o firma ar face o treaba mult mai buna. Mai ales ca orice tanti care isi gaseste 2-3 mosi sefi de bloc ce o sustin poate deveni peste noapte administrator. Nu cred ca populatia s-ar opune unei astfel de initiative. Se opun reprezentantii proprietarilor, care de multe ori nici nu sunt cunoscuti de cei pe care ii reprezinta.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective