Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pe�te �i produse din pe�te scoase de pe pia��

• 730 de kilograme, �n valoare total� de 60,7 milioane de lei, au fost oprite temporar de la comercializare, �n cursul s�pt�m�nii trecute

730 de kilograme de pe�te �i produse din pe�te, �n valoare total� de 60,7 milioane de lei, au fost oprite temporar de la comercializare. Asta s-a �nt�mplat s�pt�m�na trecut�, c�nd cre�tinii ortodoc�i se preg�teau s� s�rb�toreasc� Floriile. S�pt�m�na trecut�, inspectorii Oficiului Jude�ean pentru Protec�ia Consumatorilor Neam� au efectuat 22 de ac�iuni de control. Acestea au avut drept scop verificarea modului de transport, depozitare �i etichetare a pe�telui, produselor din pe�te preambalate �i a conservelor. Patru kilograme de pe�te �i produse derivate, �n valoare de 350.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare, prezent�nd modific�ri organoleptice.
Verific�rile s-au desf�urat cu prioritate �n pie�ele agroalimentare, la unit��ile distribuitoare reprezentative pentru produsele din pe�te oceanic congelat �i derivatelor, precum �i �n unit��ile alimentare din mediul urban �i s�tesc.
La un agent economic din Piatra Neam�, s-a constatat c� vindea salat� de icre hering cu termenul de valabilitate dep�it. La nou� societ��i comerciale au fost constatate abateri de marcare a informa�iilor care trebuie, obligatoriu, s� se g�seasc� pe ambalaj. Pe unele ambalaje nu erau �nscrise numele �i adresa importatorului, ori data durabilit��ii minime. La unii agen�i economici s-au g�sit produse din pe�te la care etichetele cu �nscrisurile obligatorii erau depreciate, neexist�nd siguran�a identit��ii lotului, corespunz�tor documentelor �nso�itoare. La un depozit en-gross din Piatra Neam� au fost g�site conserve de sardin� de calitate �ndoielnic�, importate din Thailanda, pe�tele nefiind cur��at, identific�ndu-se resturi de solzi �n partea lichid�.
Trei agen�i economici care depozitau pe�te proasp�t �i congelat nu respectau condi�iile de transport, neav�nd �n dotare mijloace cu instala�ii frigorifice care s� asigure men�inerea temperaturilor prescrise de produc�tor.
Alte cinci societ��i comerciale care vindeau acelea�i produse nu le aveau depozitate �n instala�ii de frig corespunz�toare, ori m�car la ghea��.
Un aspect pozitiv a fost acela c� nu au fost �nt�lnite situa�ii �n care pe�tele s� nu fi fost �nso�it de certificat de s�n�tate public� veterinar�, ori achizi�ionat de la surse neautorizate.
Cele mai grave abateri au fost sanc�ionate cu 11 amenzi, �n valoare total� de 23 milioane de lei.

Articol afisat de 1745 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILI�ESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective