Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2017
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Mai 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

VIETI DISTRUSE! FIUL MORT DIN CAUZA TATÃLUI

• Ciprian Mardar a fost inculpat pentru ucidere din culpã • el a venit bãut acasã si s-a luat la ceartã cu fosta sotie • minorul de 14 ani i-a tinut partea mamei, iar Mardar s-a enervat • a tras în casã cu un pistol cu bile, iar de spaimã fiul s-a încuiat în camera de la mansardã • apoi a escalat geamul tip velux, a alunecat si a cãzut de la circa 7 metri • cîteva ore mai tîrziu s-a stins pe patul de spital •

Procurorii nemteni au finalizat urmãrirea penalã în cazul lui Ciprian Constantin Mardar, din Tîrgu Neamt si la circa patru luni si jumãtate de moartea fiului de 14 ani l-au inculpat pentru sãvîrsirea infractiunii de ucidere din culpã. Initial el a fost cercetat în libertate pentru omor, dar ulterior ancheta a stabilit cã fapta a avut loc din culpã. Tragedia a avut loc în noaptea de 26/27 ianuarie 2017, cînd inculpatul a venit acasã, a fãcut scandal si bãut fiind a tras în casã focuri cu o armã cu bile pe care o detine leagal. De spaima tatãlui, minorul s-a refugiat pe acoperisul casei, prin fereastra de la mansardã, de unde a cãzut, iar în scurt timp a decedat. Anchetatorii au refãcut filmul tragediei, iar la final au concluzionat cã inculpatul nu si-a dorit moartea fiului, dar ar fi putut sã prevadã acest rezultat. Conform actelor de urmãrire penalã Mardar era despãrtit de sotia sa de circa patru ani, dar cei doi au continuat sã stea sub acelasi acoperis pentru a-si creste fiul care la momemtul decesului avea 14 ani. Mardar este cunoscut ca fiind un om linistit si nu prea consuma alcool. A-a întîmplat însã ca în acea noapte sã vinã acasã bãut si pus pe scandal. Se întîmpla în jurul orei 1.30, moment în care ar fi intrat în dormitorul fostei sotii, cei doi locuind în camere separate. Ar fi aprins veioza, iar femeia i-ar fi fãcut observatie si i-ar fi spus sã o lase sã doarmã pentru cã este tîrziu, iar a doua zi trebuie sã ducã copilul la scoalã. De aici au plecat discutiile contradictorii, totusi fãrã un motiv întemeiat. La nervi, bãrbatul ar fi dat la un moment dat un pumn în tocul usii de la dormitorul nevestei, ceea ce a alimentat si mai mult disputa. Atunci s-a trezit minorul si a coborît la parterul locuintei, încercînd sã aplaneze conflictul dintre pãrinti. Au ajuns sã se îmbrînceascã reciproc toti trei, iar tatãl a observat cã bãiatul îi tine partea mamei, ceea ce a inflamat si mai mult spiritele. Pentru „impresie“, tatãl a mers în dormitorul lui, iar dintr-un sertar a luat arma cu bile de cauciuc pe care o detinea în mod legal. S-a reîntors în holul casei unde ar fi tras douã cartuse pentru a pune capãt scandalului. Apoi a coborît în living, a sparte paharele de pe o masã, apoi a aruncat tot ce era pe masã, a mai tras un foc si s-a reîntors la etaj.

Copilul îngrozit a cerut ajutor la 112

Speriat de cele ce se întîmplau în casã, minorul s-a refugiat în camera lui si a cerut ajutor la numãrul unic de urgentã 112. La fata locului a venit un echipaj în circa un sfert de orã, iar Mardar a fost cel care i-ar fi întîmpinat pe oamenii legii. I-a fãcut sã-si vadã rapid de drum, dîndu-le asigurãri cã lucrurile s-au calmat si nu mai este nevoie de interventia lor. Imediat cum a scãpat de politisti, a aruncat pistolul pe patul lui si a mers la mansardã dupã bãiat. Acesta se încuiase în biroul lui si cînd si-a auzit tatãl furios la usã a escaladat fereasta înclinatã tip velux si a iesit pe acoperis. Mardar a spart cu umãrul tãblia usii, dar copilul nu era în camerã. Acesta a încercat sã escaladeze acoperisul, sã urce pe coamã, dar fiindcã tabla era udã de la zãpadã a alunecat si a cãzut de la circa 7 metri înãltime. La ora 2.10 mama copilului l-a dus cu masina la spital, de la Tîrgu Neamt a fost transferat la Piatra Neamt, dar nu a mai putut fi salvat si a decedat la 7.50. Legistii au stabilit cã moartea minorului a fost violentã si s-a datorat socului traumatic si hemoragic, consecinta unui traumatism toraco-abdominal si de membre cu multiple leziuni osoase si viscerale, hemopneumotorax si hemoperitoneu consecutiv, leziuni produse prin cãdere si lovire de un corp dur, cu impact pe partea dreaptã si au legãturã de cauzalitate cu decesul.

„O conduitã gresitã într-o situatie periculoasã“

„Fapta inculpatului care pe fondul consumului de alcool a provocat scandal în locuinta proprie dupã care a tras cu arma în aceeasi incintã de mai multe ori a provocat o puternicã stare de temere în psihicul victimei, minor la acea datã, determinîndu-l sã urce pe acoperis de unde a cãzut, constituie infractiunea de ucidere din culpã“, au conchis anchetatorii. Procurorii au mai arãtat cã moartea adolescentului a fost determinatã de actiunea inculpatului de a trage cu arma în locuintã si existã o legãturã directã de cauzalitate între rezultatul produs si activitatea sa. Fapta a fost sãvîrsitã de cãtre inculpat sub forma culpei simple, mai precis cu neglijentã sau neprevedere. „Aceastã formã de culpã echivaleazã cu lipsa de precautie a inculpatului care nu a avut reprezentarea mintalã a rezultatului produs, el ignorînd în mod nepermis un astfel de rezultat, demonstrînd o anumitã deficientã nu în legãturã cu elementul volitiv, ci cu însãsi omisiunea de a nu fi cuprins în cîmpul constiintei sale posibilitatea rezultatului. Prin urmare inculpatul a avut o conduitã gresitã într-o situatie periculoasã, care a creat posibilitatea producerii de consecinte grave pentru viata fiului. Prin actiunea sa violentã, inculpatul a fost în mãsurã sã provoace o puternicã stare de temere în psihicul minorului determinîndu-l sã reactioneze în modalitatea arãtatã mai sus, avînd ca rezultat decesul acestuia“, au concluzionat procurorii. La anchetã Mardar a avut o atitudine sincerã, de recunoastere si regret a faptei. Fosta sotie nu este parte civilã în cauzã. Judecãtorii de la Tîrgu Neamt sînt acum nevoiti sã dea o solutie în acest caz, care dincolo de încadrarea si consecintele juridice rãmîne o traumã pe viatã pentru cei doi pãrinti, si cel mai probabil tatãl nu se va împãca niciodatã cu gîndul cã a determinat moartea fiului într-un moment de furie scãpatã de sub control.

Articol afisat de 2459 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective