Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sase inspectori au scãpat de examene

• ei au sustinut concursul în ultimele trei zile • ultimii evaluati vor ajunge în fata comisiilor pe 5 iunie •

Cîte doi, cîte doi, candidatii la functiile de inspectori scolari de specialitate ajung în fata comisiilor de concurs si primii sase care au sustinut examenul au scãpat de griji si s-au ales cu mandate pentru urmãtorii patru ani. Primele la testare au fost profesoarele Nina Sava - pentru geografie si management, si Meda Stirbu, pentru învãtãmînt special si activitãti extrascolare. Cum pentru jumãtate de normã la activitãti extrascolare mai existã un candidat, profesoara Stirbu va afla dacã se va titulariza si la aceastã disciplinã abia dupã ce va intra în concurs si contracandidata sa, profesoara Magdalena Gheorghitã, fost director al Clubului Copiilor Roman. În a doua zi de concurs, au ajuns în fata comisiilor profesorii Camelia Neta - pentru matematicã, si Ilie Tedli, pentru management institutional. Si ei au trecut examenul fãrã probleme, iar vineri, 22 mai, a fost zi de testare pentru Cristinel Secarã - pentru fizicã si resurse umane si Ioana Moga Tudoran, pentru chimie.
Conform metodologiei, candidatii trebuie sã treacã în prezenta comisiei de examen prin experienta de profesor care predã si evalueazã la clasã, timp de douã ore, apoi sã fie inspector la orã si sã evalueze defãsurarea procesului instructiv-educativ - acestea fiind probe practice, dupã care sã îsi sustinã un plan cu obiectivele propuse, sã li se evalueze un CV, sã solutioneze un test grilã etc.
Generalul Viorel Stan a declarat cã aproximativ o zi luminã tine testarea unui inspector, în cazul fiecãruia, pe lîngã membrii permanenti din comisia de concurs venind la Piatra Neamt profesori universitari de la specialitatea candidatului. Ultima zi în care se vor mai tria inspectorii este 5 iunie, dupã care organigrama Inspectoratului Scolar Neamt va fi completã, în sensul cã fiecãrui ocupant de post i s-a oferit ocazia de a se titulariza. Nu va avea aceast statut generalul Viorel Stan, care a preferat sã se retragã din examen si adjuncta Gabriela Banu, care nu a vrut sã meargã la concurs. Nici unuia dintre ei nu i s-a gãsit înlocuitor, motiv pentru care institutia va avea aceeasi conducere, mãcar pînã la un nou concurs. Este titularã pe postul de inspector scolar general adjunct profesoara Elena Laiu. Titularã este si Florentina Moise Vasiliu, director al Casei Corpului Didactic Neamt, al cãrei post este asimilat celui de inspector scolar general adjunct.

Articol afisat de 2011 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective