Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Tovarãsii“ lui Arsene îsi bat joc de nemteni

• primãriile conduse de cei care nu apartin PSD n-au primit nici un leu la repartizarea cotelor din impozitul pe venit • primarul de la Alexandru cel Bun a fãcut o crizã de nervi si i-a numit pe consilierii PSD „tovarãsi“ • n-a primit nimic, ba e scos si dator • fericiti sînt alesii locali ai PSD • nici presedintele Tãrâtã n-a scãpat mai usor • culmea este cã, desi pesedistii sînt sprijiniti de pedelisti, Piatra Neamt si Roman au fost tãiate de la alocare •

Sedinta de Consiliu Judetean de ieri dupã-amiazã, care s-a încheiat dupã lãsarea întunericului, a arãtat cã în legilstivul judetean se poate mai rãu decît tot rãul de pînã acum. A fost sedinta în care s-au folosit apelative precum „uãi“, în care unii s-au rãstit la altii, în care cei sensibili au pãrãsit sala pentru a nu mai auzi injuriile celor supãrati si în care pesedistii, condusi în Neamt de deputatul Ionel Arsene, si-au încordat muschii si au arãtat cã pot face ce vor. Culmea, desi pedelistii se aratã a fi alãturi de pesedisti, cei dintîi au cam plecat cu coada între picioare, avînd în vedere cã au fost folositi, pentru cã au fost buni la vot, dar neglijati la împãrtirea „cascavalului“. Adicã ceva din circa 6,7 miliarde vechi, proveniti din repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit, ce reprezintã 20% din TVA pentru achitarea arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si a proiectelor de infrastructurã.

Tonul face muzica

ÃŽmpãrtirea initialã a celor 699.000 de lei între cele 83 de unitãti administrativ-teritoriale din judet n-a fost pe placul PSD. Presedintele Tãrâtã propusese sã se dea cîte 25.000 de lei pentru fiecare oras si sapte mii de lei pentru fiecare comunã. Au intervenit pesedistii majoritari împreunã cu pedelistii, care au rãsturnat total situatia. Astfel, orasele, cu exceptia Bicazului, au rãmas fãrã nici un leu si la fel s-a întîmplat cu comunele care n-au primari „rosii“. Cu certitudine s-au supãrat toti cei tãiati de la 7.000 de lei!!!, care au rãmas fãrã bani de utilitãti în primãrii. Primarul de la Alexandru cel Bun a venit la sedintã si numai cît nu s-a luat de umeri cu pesedistii, pe care i-a batjocorit cum i-a venit la gurã. Supãrarea lui era cu atît mai mare cu cît a fost scos dator cu 12.000 de lei, bani care i-au fost dati în plus în primãvarã, dintr-o eroare de calcul. „Voi gînditi cînd faceti asa ceva? Am Spitalul Bsiericani în grijã - acolo sînt oameni pe ultima sutã de metri, stiti ce înseamnã sã-i lãsati de tot pe capul meu? Tovarãsi - cãci asta sînteti - tovarãsi! - aveti pic de logicã?“. Nici n-a apucat sã termine ce avea de spus, cã vicele Manoliu a încercat sã îi explice cã de la începutul anului, Alexandru cel Bun a primit vreo sapte miliarde, dar a fost corectat de presedintele Tãrâtã, care a precizat cã s-au dat doar 1,5 miliarde lei vechi. „Spuneti-mi asa: «Du-te dracului Rotaru, cã tu esti din altã parte!», cã ãsta e adevãrul! Nu mã faceti sã spun totul aici! Ce ati fãcut voi pentru noi? Am dreptul sã vã întreb asta!“. Apoi, i-a abordat pe unii pesedisti pe rînd, dupã care, adresîndu-se lui Radu Tudorel, i-a spus cã a fost un nimeni pe vremea cînd l-a primit în PSD, Rotaru fiind cu functie de conducere. Apoi jocurile s-au fãcut astfel încît primarul a trebuit sã plece. Radu Tudorel a încercat sã îi explice cã dacã ar da cãtre Alexandru cel Bun bani, ar trebui sã vitregeascã alte comune. Lucru care s-a întîmplat cu zeci de primãrii care nu-s pesediste. Apoi au urmat apelativele „Uãi!“. Scenele sînt greu de redat în cuvinte, iar unii pesedisti, mai sensibili sau speriati sã nu fie abordati si ei direct, au iesit din salã. Rotaru nu s-a lãsat si a anuntat cã va face panouri cu poze ale consilierilor PSD pe care le va pune în diverse locuri din oras si comuna sa si va scrie „Aici scuipati si un leu donati“, sperînd cã în felul acesta va aduna bani pentru comuna sa. Presedinte Tãrâtã a încercat sã potoleascã spiritele si sã încerce o alocare de fonduri cãtre toate comunele ca „sã aibã bani de curent“, dar n-a avut succes. „Eu supun aprobãrii propunerea PSD, dar lãsati-o dracului de treabã, cã asta e împãrtire pe criterii politice. Bine e sã lãsãm la toti primarii bani sã-si plãteascã curentul!“. Proiectul cu propunerea PSD a trecut cu 21 de voturi, din 34 posibile.

Presedintele, singur în cabinet

O altã initiativã a PSD l-a vizat direct pe seful legislativului. De pe 1 ianuarie 2014, Culitã Tãrâtã nu va mai avea consilieri personali. Acum are doi, desi organigrama îi permite patru. Rãmîn fãrã serviciu pe bazã de contract Irina Corduneanu si Mihai Hanganu. Presedintele n-a fost deloc bucuros de aceastã manevrã si chiar a amenintat cu actionarea în judecatã. Lucru care n-ar fi pentru prima datã, avînd în vedere cã pesedistii i-au mai scos o datã pe consilierii personali pe tusã, pe vremea cînd erau patru, iar acestia s-au plîns instantei si între timp se fãcuse o pace scurtã în CJ si au fost reîncadrati. Procesul decurge, consilierii sperînd sã îsi recupereze banii pe perioada în care au rãmas fãrã serviciu din vointã politicã.

Articol afisat de 2047 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective