Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Phoenix, motoare, politicieni si fete frumoase la prezentarea Ceahlãului

• elevii lui Vasile Miriutã au avut parte de o lansare pe motoare la show-ul desfãsurat miercuri searã, la stadion • generatia care a înfruntat pe Juventus în 1999 a fãcut un 4-4 „ca la teatru“ cu echipa politicienilor antrenatã de deputatul Munteanu • crainicul Cristian Topescu a încîntat asistenta cu remarci mestesugite: „Adrian Rãdulescu joacã fotbal cu douã mingi, una o tine sub tricou“, „Se dã pinalty doar atunci cînd spune presedintele Gheorghe Stefan“, „Antrenorul Munteanu face schimbãri din 3 în 3 minute, ca la hochei“, „Viorel Mãstãcãneanu nu dã indicatii, dã prime“, „De cinci minute suntem în ultimul minut de joc“ etc • concertul sustinut de Phoenix a tinut pînã dupã miezul noptii •

Prezentarea lotului echipei Ceahlãul suporterilor, înainte de startul noului sezon competitional a adus în tribunele arenei din Piatra Neamt o asistentã modestã, dar cu inima alãturi de ceea ce înseamnã fotbalul pietrean. Spectacolul intitulat „FC Ceahlãul, 20 de ani în Ligã“ a început la 19.30 cu un meci între generatia Juventus, coordonatã de pe margine de Viorel Mãstãcãneanu, presedintele CA al FC Ceahlãul, si echipa politicienilor locali, „plombatã“ cu jucãtori old-boys ai galben-negrilor, selectionatã antrenatã de deputatul Ioan Munteanu. Dupã 14 ani de la meciul cu Juventus, spectatorii i-au putut revedea în teren pe Cîmpeanu, Lefter, Soimaru, Solomon, Atomulesei, Domsa, Angelo Alistar, Leo Grozavu, Mihai Ionescu, Tiberiu Serban, Costel Ilie, Scînteie, Florin Axinia si Mihai Nemtanu, jucãtorii care au încheiat fãrã înfrîngere duelul cu italienii din cupa UEFA - Intertoto. A fost atunci 1-1, la Piatra Neamt si 0-0, în deplasare. Semn cã timpul nu iartã, peste unii trecerea anilor si-a pus vizibil amprenta, în timp ce altii, dupã cum comentau microbistii din tribune, ar putea face fatã si acum mãcar cîteva minute într-o ligã unde ritmul e ceva mai redus. Duelul cu „galbenii“ (politicienii) se anunta din start dezechilibrat, cu tot avertismentul comentatorului sportiv Cristian Topescu care anticipa, de la nivelul gazonului, cã mini-partida se va încheia la egalitate. Si asa a si fost, dupã aproximativ 35 de minute scorul indicînd o remizã amicalã, scor 4-4, obtinutã in extremis de selectionata „biciuitã“ cu indicatii tactice de deputatul Munteanu.

De la egal la egal, amical

„Nici un gol nu ne dau“, pronostica înainte de startul jocului parlamentarul-antrenor care a avut la dispozitie un lot numeros, din care au fãcut parte Adrian Rãdulescu (actual consilier prezidential, fost deputat de Neamt), Vlad Marcoci (deputat), consilierii judeteni Claudiu Stafie, Mihai Alexandru, Daniel Vasiliu, Ciprian Serban, Mircea Pintilie, Dan Vasile Constantin si Gheorghe Vasiloiu, primarii Ion Rotaru (Alexandru cel Bun) si Anton Covasan (Dãmuc). Echipa galbenilor a fost întãritã de fosti jucãtori ai Ceahlãului, din diferite generatii, precum Lucian Amarghioalei, Leon Ivanov, Iosif (Iosca) Iencsi, Vasile Vamanu, Ion Covrig, Constantin Vadana sau Constantin Apetrii, în timp ce în poartã a apãrat, în primele minute, fostul portar al nationalei, Florin Prunea, invitat special la eveniment. Joaca de pe gazon a fost pigmentatã de crainicul Cristian Topescu, cu observatii si remarci menite sã întretinã buna dispozitie în tribune, pentru cã în teren veselia era la ea acasã: „Adrian Rãdulescu joacã fotbal cu douã mingi, una o tine sub tricou“, „Se dã pinalty doar atunci cînd spune presedintele Gheorghe Stefan“, „Antrenorul Munteanu face schimbãri din 3 în 3 minute, ca la hochei“, „Viorel Mãstãcãneanu nu dã indicatii, dã prime“, „E îmbucurãtor cã galeria nu a scandat «pe ei, pe mama lor»“, „De cinci minute suntem în ultimul minut de joc“. Spre deliciul tribunei, politicienii au folosit tot felul de trucuri ca sã egaleze scorul de pe tabelã care indica, aproape de final, 4-2 pentru generatia Juventus. Cu douã mingi în teren si cu tot lotul aruncat în atac de pe banca de rezerve cînd situatia era disperatã, s-a ajuns la un egal „ca la teatru“, în aplauzele suporterilor. Unul din remarcatii tribunei si ai comentatorilor (Cristian Topescu secondat de Gelu Cracanã, ofiterul de presã al Ceahlãului) au fost ex-deputatul Rãdulescu, acestuia fiindu-i promis ad-hoc un bust în curtea clubului, cu conditia sã mai înscrie un gol. Venind vorba de cele opt reusite, mai mult sau mai putin spectaculoase, acestea au fost marcate de Costel Ilie, Florin Axinia, Adrian Solomon, Adrian Scînteie, pentru generatia ã'99, respectiv Constantin Apetrii (2), Andrei Rãdulescu si Ciprian Asofroniei, pentru echipa politicienilor si fostilor jucãtori ai Ceahlãului.

Lansare pe motoare

Dupã ce echipele s-au reunit pentru pozele de final, spectatorii au fãcut cunostintã cu Mattias Liciu, cel mai tînãr membru al galeriei Ceahlãului. La doar de 3 ani, copilul le-a demonstrat tuturor, la centrul terenului, cît de aprig poate sã batã toba ca sã-i încurajeze pe jucãtori. Impresionat a fost si presedintele CA al FC Ceahlãul, Viorel Mãstãcãneanu, care a tinut sã-l felicite pe micul tobosar. Atmosfera de sãrbãtoare a fost întretinutã apoi de trupa Heaven, cele trei fete sustinînd un recital de muzicã pop pe scena amenajatã în spatele portii, pe pista stadionului. Publicul a fãcut cunostintã apoi cu jucãtorii echipei Ceahlãul care vor debuta sîmbãtã într-o nouã editie a Ligii I, prezentarea fiind fãcutã într-o manierã cu totul ineditã. Dacã în urmã cu trei sezoane cei de la Steaua îsi prezentau lotul cu jucãtori adusi într-o masinã de lux, nemtenii au ales miercuri searã o solutie mult mai spectaculoasã. Rînd pe rînd, jucãtorii si stafful tehnic au salutat spectatorii din saua motocicletelor de putere ghidate de membrii a patru cluburi moto ce activeazã în Piatra Neamt (Free Wolf, Carpat Bikers), Suceava (North Gang Riders) si Bacãu (Moldavia Bikers). Componenta lotului pe care se bazeazã antrenorii Vasile Miriutã, Costel Ilie si Radu Lefter este formatã din urmãtorii 26 de jucãtori: Bogdan Miron, Bojan Jovic, Martin Jicha; fundasi: Adrian Gheorghiu, Andrei Dumitras, Marius Rusu, Gabriel Cînu, Andrei Tepes, Andrei Marc, Alexandru Ichim, Lucian Cazan, Victor Cãlin (junior), Cãtãlin Chis; mijlocasi: Sebastian Chitoscã, Doru Popadiuc (junior), Alexandru Achim, Marius Onciu, Daniel Stana, Lucas Garcia, Andrei Stefãnescu, Edon Hasani, Sorin Tãbãcariu (junior); atacati: Bojan Golubovici, Marian Constantinescu, Emil Jula, Gelu Miodrag Velici. Spectacolul a fost total, iar dupã prezentarea fiecãrui jucãtor în parte, pe pista stadionului au fãcut mai multe tururi zeci de motociclete într-o coloanã zgomotoasã si în aceeasi mãsurã impresionantã pentru public. Amatoare de senzatii tari au fost si componentele trupei Heaven care s-au lãsat plimbate cu puternicele motoare. Focurile de artificii de pe marginea gazonului, alinierea motociclistilor în spatele portii si poza de grup a lotului au fost de naturã sã ridice publicul în picioare pe fundalul sonor asigurat de noul imn al echipei cîntat de Phoenix. Spectacolul a continuat apoi cu recitalurile trupei Phenomenon si a solistei Andreea Palade, o tînãrã sperantã a muzicii din Piatra Neamt. Punctul culminant al show-ului l-a constituit evolutia legendarei trupe Phoenix care si-a început concertul în jurul orei 23.00. Primele douã piese ale recitalului au fost interpretate împreunã cu Andreea Palade, iar celelalte cîntece intrate în repertoriul de suflet al românilor au fost sustinute de Nicu Covaci& Comp pînã tîrziu, dincolo de miezul noptii. Cei care au rãmas pînã la final în tribune au cîntat împreunã cu idolii de pe scenã Mugur de fluier, Mica Tiganiadã, Strunga sau Fatã Verde.

Articol afisat de 2105 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Florin JBANCA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective