Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2013
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãcatele mãrturisite ale politicienilor

• am încercat sã testãm sinceritatea cîtorva dintre politicieni, întrebîndu-i care cred ei cã ar fi „pãcatele“ politice pe care le-au comis • „Cel mai mare pãcat este cã m-am bãgat în politicã“, a declarat Culitã Tãrîtã, presedintele CJ • „Sînt mai multe pãcate, dacã ar fi fost numai unul era mai bine“, sustine primarul Gheorghe Stefan • „M-am luat dupã unii si am fãcut promisiuni care nu au fost onorate“, spune deputatul Munteanu • „Este greu sã fac o ierarhie foarte strictã a pãcatelor politice, dar lucruri majore n-am a-mi reprosa“, zice presedintele PNL, Dorin Ursãrescu • senatorul Chelaru sustine cã: „ÃŽmi reprosez cã, fiind opt ani în opozitie, n-am reusit sã-i ajut pe alegãtorii mei atîta cît ar fi trebuit si mi-as fi dorit“ • deputatul Ionel Arsene afirmã cã „Toti sîntem pãcãtosi“ • nici unul dintre intervievati n-a pomenit de „preacurvia“ politicã •

Aflîndu-ne în Sãptãmîna Patimilor si fãrã a avea pretentia cã noi însine sîntem „sfinti“, ne-am propus sã testãm sinceritatea politicienilor nostri, motiv pentru care le-am adresat o întrebare simplã, dar clarã: „Care credeti cã ar fi «pãcatul» dumneavoastrã, ca politician, în fata electoratului?. Culitã Tãrîtã, presedintele CJ Neamt a rãspuns sincer si transant, spunînd cã cel mai mare pãcat este acela cã s-a bãgat în politicã: „Cel mai mare pãcat, si sincer spun acest lucru, este cã m-am bãgat în politicã. Un alt pãcat este cã nu am reusit, din pozitia de presedinte al CJ, sã rezolv ceea ce mi-am propus si promis cetãtenilor din Neamt. Totusi, multe lucruri au fost rezolvate, însã mai sînt destule de fãcut pentru bunul mers al judetului“. Gheorghe Stefan, primarul orasului Piatra Neamt, a recunoscut cã nu este fãrã de pãcat. Cel mai tare îl apasã faptul cã nu a reusit sã respecte toate promisiunile fãcute: „Greu de rãspuns la aceastã întrebare. Sînt mai multe pãcate, dacã ar fi fost numai unul era mai bine. Principalul este acela cã nu am putut sã respect toate promisiunile fãcute electoratului, însã nu întotdeauna am fost eu factorul decisiv. Dar simpul fapt cã nu ai respectat promisiunea reprezintã un pãcat“. Deputatul Ioan Munteanu a precizat cã se simte vinovat cã a mintit electoratul, însã vina pentru aceasta nu-i apartine în totalitate. Alesul a arãtat cu degetul spre fostii sãi sefi de partid care, în special în perioada campaniilor electorale, l-au convins sã facã diverse promisiuni, ulterior constatînd cã mare parte dintre ele nu pot fi duse la îndeplinire. De altfel, în timpul ultimei campanii electorale, deputatul Munteanu a refuzat sã mai facã promisiuni bombastice. Cu sinceritate le-a spus alegãtorilor ce s-ar putea face si ce nu, iar acest lucru a fost de apreciat, el cîstigînd colegiul fãrã emotii. „Cel mai mare pãcat îl reprezintã promisiunile pe care le-am fãcut electoratului la sugestia unor lideri. M-am luat dupã unii si am fãcut promisiuni care nu au fost onorate“, a declarat Munteanu.

„Nici un om nu este lipsit de pãcat“

Am încercat sã-i adresãm aceeasi întrebare si celei pe care la 9 decembrie am ales-o deputat în Colegiul Roman - Ion Creangã si care promitea de-a lungul campaniei cã va fi „trup si suflet” alãturi de romascani. N-am reusit sã obtinem un punct de vedere al Elenei Udrea, din simplul motiv cã la telefonul pe care ni l-a comunicat nu rãspunde, iar „mîna ei dreaptã“, consilierul personal Luminita Kohalmi, pe care am rugat-o în urmã cu o zi sã ne rãspundã la întrebare, ne-a spus cã n-a reusit sã ia legãtura cu deputata de Roman. Al doilea intervievat a fost primarul Laurentiu Leoreanu: „Nici un om nu este lipsit de pãcat. Biblic se spune cã «Sã ridice piatra cel care nu este vinovat!»,în sensul cã fiecare are o anumitã dozã de pãcat. Ca om politic cred doar cã am «pãcãtuit» poate prin faptul cã am fost prea credincios acolo unde am lucrat. Am pornit de la bazã în partid. Am construit douã partide de la rãdãcinã: PSDR-ul lui Cunescu si PDL-ul. ÃŽn PSD am fost vicepresedinte si am o strîngere de inimã din cauza unor neîntelegeri care m-au determinat sã pãrãsesc functia de consilier local si sã devin independent. Am construit în Roman si în 26 de comune aceste partide. Oamenii au crezut în mine pentru cã nu i-am mintit“. Acesta spune cã fiind de formatie cadru didactic, n-a mintit si ca fiu de cadre didactice a fost crescut în spiritul adevãrului. Acesta mai sustine cã se simte iubit de oameni si cã lumea nu-i reproseazã faptul cã a sprijinit-o pe Elena Udrea sã devinã deputat pentru cã dintr-un spirit de fair play i s-a pãrut cã are obligatii fatã de fostul ministru al Dezvoltãrii Regionale care l-a sprijinit în primul sãu mandat sã realizeze proiectele care au schimbat fata Romanului.

„Lucrurile trebuie asezate în bunã întelegere“

Viceprimarul Lucian Micu ne-a declarat, cu sinceritate, cã îsi reproseazã faptul cã n-a avut o implicare mai mare în materializarea si implementarea proiectelor primarului Leoreanu: „Ar fi trebuit, poate, sã mã implic mai mult în implementarea proiectelor municipiului. Mã refer concret aici la neimplicarea mea totalã în ceea ce priveste remedierea anumitor deficiente pe care, la un moment dat le-am constatat. Sper sã-mi fie învãtãturã de minte si sã nu se mai întîmple“. Unul dintre „orchestratorii“ rãzboiului din CJ, presedintele PNL, Dorin Ursãrescu, ne-a declarat: „Este greu sã fac o ierarhie foarte strictã a pãcatelor politice, dar lucruri majore n-am a-mi reprosa. Cînd am avut de luat o decizie am încercat ca aceasta sã fie în consonantã cu ceea ce cred eu cã este corect si drept. Si au existat multe asemenea ocazii si, de fiecare datã, chiar dacã în balantã au fost avantaje materiale, avantaje politice, am luat decizia pe care am considerat cã este corectã si nu mã împovãreazã. E o sãptãmînã în care toti vrem sã uitãm de cele rele si nu-mi doresc decît numai lucruri bune pentru toti nemtenii, iar Sãptãmîna Luminatã sã aducã liniste în casele tuturor nemtenilor“, a „mãrturisit“ Dorin Ursãrescu. Cît despre contributia la scandalul politic din Neamt, mai marele liberalilor a spus: „Este si motivul pentru care chiar de vinerea trecutã, noi, liberalii, am fãcut un demers cãtre toti liderii USL si am initiat discutii pe aceasta temã. Acum sîntem în discutii cu liderii de la PC pentru a gãsi solutia iesirii din criza politicã de la Neamt. Vom relua aceste discutii, dupã Pasti, cu cei de la PSD si UNPR si sperãm cã se va termina cu «joaca» de-a vicepresedintii de CJ si cu joaca de-a majoritãtile. Lucrurile trebuie asezate în bunã întelegere“, a mai spus Dorin Ursãrescu.

„Poate cu postul acesta, cu rugãciunile, ne-a luminat Dumnezeu“

Un alt politician intervievat a fost senatorul Leonard Cadãr. „Desi eu sînt romano-catolic, consider cã pot da un rãspuns cinstit întrebãrii dumneavoastre. Cred cã singurul meu pãcat politic a fost acela a investirii cu încrederea mea a unui om politic în care am crezut. ÃŽn rest pot spune cã am încercat sã fac doar fapte bune“, a spus proaspãtul senator. Senatorul Ioan Chelaru, si el de religie romano-catolicã, ne-a declarat: „ÃŽntrebarea dumneavoastrã este interesantã. Eu îmi reprosez în primul rînd împrejurarea cã fiind opt ani în opozitie n-am reusit sã-i ajut pe alegãtorii mei atîta cît ar fi trebuit si mi-as fi dorit. Ar fi trebuit sã determin alocarea mai multor fonduri pentru comunitãtile locale si aducerea unei investitii majore în zonã, care sã aducã mãcar cîteva sute de locuri de muncã“. Presedintele PSD, deputatul Ionel Arsene, a declarat si el pe aceeasi temã: „Toti sîntem pãcãtosi. Eu îmi doresc în fiecare zi sã devin un om mai bun si sã nu fac pãcate, însã trãim vremurile pe care le trãim. Sãptãmîna aceasta mi-as dori sã lãsãm patimile deoparte si sã fim mai buni“. Cît despre „patimile“ de la CJ acesta a spus: „Nu mai este scandal. Poate cu postul acesta, cu rugãciunile, ne-a luminat Dumnezeu si mai avem putin si se terminã cu toate neîntelegerile din Consiliul Judetean. Am avut discutii cu domnul presedinte Tãrâtã si urmeazã sã ne asezãm la aceeasi masã si sã lucrãm în interesul cetãteanului pentru cã de asta ne-au ales oamenii“. Mai spune politicianul cã sã tot fie vreo douã sãptãmîni de cînd „s-a cãzut la pace“.

Articol afisat de 1261 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. ORDEAN, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective