Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

UN POLITIST SANCTIONAT RUPE TÃCEREA

• comisarul Constantin Nechita, fostul sef al Politiei Roznov, a fost cel mai sanctionat politist în perioada în care IJP-ul s-a aflat sub comanda comisarului sef Aurelian Soric • ofiterul afirmã cã si acum este victima unui sef de politie care ar actiona la comanda destituitului Soric • politistul a acceptat sã vorbeascã despre aceste aspecte, dar si altele la fel de interesante •

Reporter: Domnule comisar, recent ati revenit în atentia presei locale, fiind zugrãvit în imagini deloc bune...
Constantin Nechita: Asa este si pot sã spun cã la mijloc este vorba de o actiune de manipulare a opiniei publice ce se înscrie într-un lung sir de abuzuri comise de un sef din Politia Neamt, cel care afirmã în diverse cercuri cã este protejat si sustinut în functia pe care o detine de un lider politic. Vreau sã precizez cã sînt absolvent al Academiei de Politie, promotia 1995 si în prezent am gradul de comisar în cadrul IPJ Neamt - Politia municipiului Piatra Neamt unde activez din luna Iunie 2010, cînd am fost destituit de pe functia de sef al Politiei Roznov de cãtre cãtre fostul politist - celebrul Aurelian Vasea Soric.
Rep.: Tot timpul ati acuzat cã ati fost victima abuzurilor fostului sef al IJP Neamt care a fost dat afarã din sistem în urma asasinatului de la Cafe Latino...
C.N.: Am spus si sustin în continuare acest lucru. Abuzul comis de cãtre Aurelian Soric este confirmat si de cãtre Curtea de Apel Bacãu, care, în data 5 aprilie 2012, prin sentinta civilã 82/2012, ce cuprinde 104 file, a anulat dispozitiile de sanctionare emise de IPJ Neamt si IGPR, iar litigiul, cu termen la data de 9 mai 2013 se rejudecã la Curtea de Apel Bacãu conform prevederilor Legii.nr.2/2013, art.XXIII, pct.(2) si (4) privind „unele mãsuri pentru degrevarea instantelor judecãtoresti”. Pe rolul acestei instante de judecatã se mai aflã, pentru termenul din data de 22 aprilie, si recursul declarat de IPJ Neamt la solutia pronuntatã de Tribunalul Neamt prin care s-a dispus anularea calificativului acordat pentru perioada 1 decembrie 2009-30 iunie 2010 si reluarea procedurii de evaluare.

„Soric a dispus 15 cercetãri prealabile împotriva mea“

Rep.: Pe ce bazã vã sustineti afirmatia conform cãreia fostul comisar Soric v-ar fi purtat sîmbetele?
C.N.: În scopul satisfacerii dorintei de rãzbunare a unei persoane dubioase, în perioada 2008-2010, mi-au fost dispuse un numãr record de 15 cercetãri prealabile. Cel care a dispus acest lucru l-a implicat si determinat pe apropiatul sã, un actual politist cu functie de conducere importantã, pentru a efectua un numãr de patru cercetãri prealabile, timp în care acest ofiter a formulat împotriva mea si o plîngere vizînd anumite aspecte nereale. Urmare a cercetãrilor temeinic efectuate de acest ofiter, cãruia nu o sã-i fac public numele, însã colegii mei stiu foarte bine despre cine este vorba, au fost dispuse retineri salariale si destituirea de douã ori de pe functia detinutã, dar aceste sanctiuni au fost anulate de cãtre instantele de judecatã si IGPR. Mentionez cã în demersul meu am fost sprijinit doar de cãtre conducerea Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI.
Rep.: Multi colegi vã antipatizeazã, dar la fel de multi sînt alãturi de dumneavostrã considerînd cã sînteti o victimã a sistemului...
C.N.: Cred cã este prea mult spus o victimã a sistemului. Mai degrabã pot spune cã sînt o victimã a abuzurilor comise de acel ofiter de care vã vorbeam. Cu toate acestea, pentru activitatea desfãsuratã în destructurarea unor grupãri infractionale, dar si pentru calitãtile profesionale am fost avizat ca unic ofiter în cadrul Politiei Piatra Neamt pentru a desfãsura activitãti sub supravegherea procurorilor din cadrul Directiei de Investigatii a Infractiunilor de Crimã Organizatã si Terorism. Cît priveste simpatia sau antipatia unora, amintesc cã eu am adoptat o atitudine criticã în interiorul institutiei, fatã de modul de acordare a unor calificative inferioare si sanctiunile abuziv aplicate de acel ofiter sef, în raportare la un management defectuos, lipsa de comunicare si viziune în combaterea fenomenului infractional, în acest sens fiind adresatã, de cãtre colegii mei, o informare cãtre Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI.

Perchezitie ilegalã?

Rep.: V-a afectat acest comportament al dumneavoastrã de a ridica vocea în fata sefilor si de a spune lucrurilor pe nume?
C.N.: Este suficient sã spun cã activitãtile de intimidare si rãzbunare din partea acestui ofiter au continuat pe parcursul anului 2012, culminînd cu incidentul din data de 7 februarie, cînd a adresat conducerii IPJ Neamt un mail cu un continut mincinos si a dispus sã fie efectuatã o perchezitie care a vizat documentele din fisetul personal, interesînd în special activitãtile pe care la desfãsor pentru DIICOT Bacãu si pentru destructurarea unei grupãri infractionale din Piatra Neamt, dar si mediul informatic proprietate al IGPR, la care am acces. Urmare a acestei activitãti au fost identificate doar nereguli minore, care nu-mi sînt imputabile. Abuzul însã a fost comis, întrucît perchezitia nu putea fi fãcutã înainte de începerea urmãririi penale si este dispusã numai de cãtre judecãtor.
Rep.: Ce mãsuri au fost luate în urma acestei actiuni?
C.N.: Mi-am precizat pozitia vizavi de acest ofiter atît fatã de conducerea IJP Neamt, cît si fatã de conducerea IGPR si, pentru detensionarea unei stãri conflictuale am solicitat încã din cursul lunii februarie 2013, sã desfãsor activitãti în cadrul Sectiei de Politie Gîrcina, în paralel cu delegarea pe care o am la DIICOT Bacãu.
Le-am comunicat sefilor suspiciunile pe care le am cu privire la posibile scurgeri de informatii într-un important caz aflat în lucru si au fost solicitate mãsuri specifice pentru conservarea si administrarea unor mijloace de probã cu privire la furturile comise în perimetrul unei societãti comerciale. Prezenta mea în perimetrul acestei firme s-a impus ca urmare a unor plîngeri penale privind furturile comise zilnic aici. Din pãcate cineva a fost interesat sã însceneze un scandal mediatic în care au fost atrasi infractori recidivisti.

Articol afisat de 3139 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective