Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 31 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

FALSII PRIETENI

ACCENT

Îti dai seama cã-s falsi, dar, din pãcate, prea tîrziu. Îmi vorbeste unul pãtit. Îti dai seama abia dupã ce, luîndu-te, o vreme, dupã aparente, dupã impresii exterioare - si asta e, bineînteles, vina ta - zici cã da, ãla, aia îti sînt prieteni. Iluzia aceasta e alimentatã si de multe evenimente de sãrbãtoare petrecute împreunã, cînd adevãrul-adevãrat se estompeazã sub o spumã superficialã si conjuncturalã.
Bine-bine - ti se poate spune- , dar un prieten nu ti-l faci doar dupã ce, sã zicem, beti mai multe sprituri împreunã, dupã cîteva revelioane si onomastici ori concedii la mare. O prietenie se sedimenteazã, stiam eu, mai ales dacã existã comunicare autenticã si comuniune de idei, de valori, de criterii. Iar asta se verificã în timp, cu încetul. Nu-i destul sã dansezi cu o fatã si, gata, te si însori cu ea. Asa-i, nu zic. Dar dacã te simti o vreme singur si trist, si strãin într-o lume mai nouã pentru tine, te cam grãbesti, te iei dupã detalii si nu esti atent la esentã, la fond. Asa te trezesti, dintr-o datã, mai ales cînd ai avea mare nevoie de sprijin, cînd esti la necaz, cã prietenul tãu, prietena ta, dispar, fac stînga-mprejur. Ti se aratã ca niste strãini, ori, si mai rãu, te trãdeazã, pur si simplu, îti devin aproape dusmani. Apropo de trãdare, nu stiam, într-un timp, de unde mi se trage cu bancurile alea politice. Cã pe vremea ÃŽmpuscatului, mai spuneam, recunosc. Si, dupã cum stiti, era o culpã majorã, o puteai mierli. Am scãpat printr-o minune, cînd am aflat si de unde stiau „ãia“... . „Prietenul“ meu le-o spusese. El era, în mod cert, cã chiar lui i-am zis ultimul banc. Deci era, cum se spune prin cartier, „bãiat de bãiat“. Halal sã-i fie! Si cine-i vinovatul? Pãi tu, mai ales tu. O prietenie, stim cu totii, e mai tare si mai puternicã decît dragostea. ÃŽn dragoste te poti lua si dupã prima vedere. Se întîmplã. Prietenia e un sentiment pe termen lung. Aici nu încap ipocritii, smecherii, cãcãnarii. Bine, dar mãcar te-ai lecuit?, întreb eu pe povestitorul meu, pãtitul din istoria asta. Desi prea tîrziu, cred cã m-am lecuit. Numai cã îmi pare rãu cã m-am înselat. Am pierdut o grãmadã de timp, si, cumva, încrederea în oameni.

Articol afisat de 1913 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Viorel TUDOSE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective