Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 29 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primim la redactie de la Neculai Ivanov



Ca urmare a articolelor publicate în ziarul dvs., avînd ca temã conferinta de presã a Presedintelui CJ Neamt din data de 16.01.2013, articole cu caracter calomnios si tendentios la adresa mea, si tînînd cont de prevederile legale care garanteazã informarea corectã a publicului, vã solicit publicarea în totalitate a prezentului drept la replicã. Ca urmare a afirmatiilor calomnioase fãcute la adresa mea de cãtre Presedintele CJ Neamt în conferinta de presã din 16.10.2013, as dori sã mentionez urmãtoarele:
1.În ceea ce priveste participarea mea la cursul de Master International organizat de cãtre AgroParis Tech 2010-2011, mentionez cã în iunie 2010 am fost informat pe adresa companiei cã a fost selectionat un grup de 4 persoane din managementul companiilor de apã din România pentru a participa la acest Master. Recomandarea mea a fost fãcutã de cãtre Directia Strategii si Coordonare Programe din cadrul Ministerului Dezvoltãrii Regionale în baza bunei activitãti a Companiei Apa Serv si a finalizãrii componentelor cu finantare europeanã - ISPA. As dori sã reamintesc cã la data numirii mele ca Director General, contractul încheiat între Apa Serv si Strabag era reziliat de cãtre Strabag în data de 04.02.2008, pe motiv de neîndeplinire a conditiilor contractuale de cãtre Apa Serv, care ar fi putut duce la returnarea finantãrii primite de cãtre Apa Serv de ordinul milioanelor de euro.
Ca urmare a acestei solicitãri de participare la curs, pe data de 1 iulie 2010 am comunicat cã NU doresc sã particip la acest curs datoritã costului ridicat care ar fi implicat o cheltuialã mare pentru Compania Apa Serv. În data de 30 iulie s-a primit scrisoare din partea institutiei franceze pe numele companiei prin care se mentioneazã cã, avînd în vedere motivele refuzului meu, partea francezã va suporta suma de 15.000 euro din pretul total al cursului de Master. Tinînd cont de toate aceste aspecte, în data de 09.08.2010, Consiliul de Administratie al Apa Serv decide participarea mea la acest curs. Pe timpul studiilor am lucrat la strategia si planul de actiuni al companiei Apa Serv avînd ca obiectiv principal situarea Apa Serv în rîndul celor mai performante companii din sud-estul Europei. În toamna anului 2011 aceastã lucrare a fost prezentatã si predatã Consiliului de Administratie al Companiei Apa Serv. As dori sã mentionez doar cîteva aspecte din aceastã lucrare: toti utilizatorii vor avea contorizare individualã si citirea se va face automat (inclusiv pentru cei care locuiesc la apartamente) eliminînd astfel posibilitatea debransãrii generale, reducerea masivã a pierderilor de apã, accesul la apã pentru toti cetãtenii din aria de operare, inclusiv cei ce locuiesc în comune si sate. La sfîrsitul implementãrii acestui plan situatia financiarã a companiei va fi îmbunãtãtitã cu o valoare de ordinul milioanelor de euro, în conditiile în care nu se vor face restructurãri si fãrã o crestere a tarifului la apã.
2. S-a declarat cã modernizarea etajului 3 a fost de 17 miliarde.
Total fals! În auditul comandat de domnul Tãrîtã scrie negru pe alb suma decontatã a fost de 764.980 lei (inclusiv acoperisul clãdirii). Dacã deducem si TVA-ul rezultã cã valoarea investitã a fost de 616.919 lei, ceea ce reprezintã aproape o treime din ce s-a declarat!
3. În ceea ce priveste celelalte sume declarate în conferinta de presã, as dori sã mentionez cã toatã documentatia aferentã a fost întocmitã, avizatã, verificatã de cãtre compartimentele implicate- financiar, contabilitate, resurse umane, juridic etc, compartimente unde îsi presteazã activitatea profesionisti cu o bogatã experientã în domeniu. Mai mult, toate aceste documente au fost verificate de cãtre controlul financiar preventiv, auditul intern si auditul extern al companiei.
Dar, dupã cum stim, numai cine nu munceste nu greseste, iar dacã se vor constata cã anumite sume au fost necuvenite, cu sigurantã acestea vor fi returnate.


Neculai IVANOV, 19.01.2013 Piatra Neamt

Articol afisat de 1878 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Neculai IVANOV)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective