Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jaaaaaf la Apa Serv

Jaaaaaf la Apa Serv

• prime pentru negocierea contractului de muncã, prime pentru introducerea de clauze în contract, cîte 3.000 de lei pe lunã cheltuieli de protocol plus o leafã de peste 5.000 de lei - acestea erau unele dintre veniturile lunare ale fostului director • datele apar în raportul controlului de audit prezentat de seful CJ, Culitã Tãrâtã • jaful nu a fost dezvãluit în totalitate, urmînd a apãrea noi detalii despre cum trãiau „nababii“ de la compania judeteanã • în Neamt este una dintre cele mai scumpe ape potabile din Moldova •

Vorbim de nababi care au trãit din banii strînsi de la fiecare nemtean care se bucurã de „luxul“ de a avea apã chioarã la robinet, vorbim de cel putin un director care a trãit la firmã într-un confort greu de imaginat, în conditiile în care pentru amãrãsteni se decidea, cînd afarã erau 35 de grade Celsius, oprirea apei reci pentru cã nu dãduserã la asociatie niste milioane de lei, acumulînd datorii care afectau grav activitatea Companiei Judetene Apa Serv. Acestea ar fi parte din concluziile verificãrilor efectuate de Corpul de control din cadrul Consiliului Judetean la Apa Serv si care a scos la ivealã aspecte care duc pînã spre revoltã, vãzînd cum fostul director Neculai Ivanov a dat dovadã de... (vã lãsãm pe dumneavoastrã, cititorii, sã gãsiti un cuvînt potrivit), adunînd bani cu nemiluita pentru tot ceea ce fãcea în timpul serviciului si al deplasãrilor, desi nu fãcea decît ceea ce era obligat prin fisa postului. Conform datelor prezentate de presedintele CJ, Culitã Tãrâtã, Neculai Ivanov nu stia sã primeascã sume mai mici de patru cifre, pentru oricare dintre serviciile oferite sau pentru cã mergea în deplasãri ca sã se specializeze astfel încît sã poatã ajunge un manager cu prestantã internationalã si sã fie numit liderul echipei care avea sã se ocupe de un proiect în valoare de 107 milioane de euro - fonduri europene.

Leafa ca leafa, dar bonusurile umpleau sacul!

Ieri, dupã sedinta de CJ, presedintele Tãrâtã a fãcut public raportul controlului la firma mentionatã: „Remuneratia lunarã a directorului era de 5.125 de lei, dar ce conteazã e ceea ce se aduna din celelalte drepturi! Lua lunar 30 de milioane de lei vechi pentru fondul de protocol, pentru întîlniri cu colaboratorii, partenerii de afaceri, si asta se fãcea cu aprobarea CA. I se decontau toate deplasãrile la cursurile de pregãtire profesionalã. Nu lipseau diurna, compensãrile cu zile libere, tichetele lunare, prime de Crãciun si Paste, bani pentru tratamente, cîte 2.000 de lei timp de douã luni pentru activitatea depusã la negocierea contratului de muncã cu sindicatele! Dar nu i se putea acorda nici o reducere pe motiv de incompetentã. Pentru toate aceste nedreptãti si multe altele, exceptînd salariu, compania trebuie sã solicite banii înapoi, iar dacã nu vor ajunge la întelegere, se va merge pe calea instantei de judecatã pentru recuperarea prejudiciului“.

Coplatã de 17.000 de euro, pentru cursuri în Franta

Inginerul Ivanov a mers sã se specializeze în Franta, pentru dezvoltarea abilitãtilor de conducere si management si elaborarea de strategii în folosul companiei. Pentru scolirea sefului timp de un an - septembrie 2010 - august 2011, Apa Serv a achitat partial valoarea cursului, adicã 17.000 de euro, în aceastã sumã fiind incluse si biletele de avion, cazarea si diurnele, cartelele telefonice si restul confortului. Sumele prinse în raportul respectiv curg precum apa la robinete, presedintele citînd decontãri pentru aceastã specializare de peste un miliard de lei. „1,2 miliarde s-au dat de la Apa Serv pentru acest curs. Plus banii de protocol, care i se asigurau prin alimentarea cardului si pentru care nu trebuia sã prezinte documente justificative privind cheltuirea lor. La un moment dat vorbim de 11.954 de lei fãrã justificare, doar pentru protocol!!! Cazarea în Franta a fost de 38.374 de lei. Sînt bani dati ilegal, eronat! El a obtinut diploma de la cursul din Franta pe 20 octombrie 2011 si pe 1 septembrie si-a anuntat intentia de încetare a mandatului de manager la Apa Serv prin acordul pãrtilor, venind consilier la Consiliul Judetean. Doar cã a lucrat doar o zi, iar la Apa Serv avusese o clauzã în contract cã se poate întoarce ca si consilier al directorului, chiar dacã avea o demisie din companie. Si ca sã vedeti unde duce interesul... aveam sã aflu cã, în martie 2012, cã este numit lider de echipã în contractul de lucrãri comandat de Apa Serv si cîstigat de o firmã din Spania! De aceea se specializate pe banii companiei! Cei de la Audit au concluzionat cã s-au cheltuit sume foarte mari pentru «Ã®ntretinerea“ directorului, dar entitatea publicã nu a obtinut nici un avantaj. Asa cã rãmîn bani grei de recuperat“, a mai spus presedintele Tãrâtã. Dupã ce a absolvit cursul, Neculai Ivanov a decis sã meargã la specializare în Franta, în mai 2011, alte 14 persoane. Atît de la firmã cît si consilieri judeteni din AGA sau CA, care au tocat mult peste un miliard de lei vechi pentru cursul „Apa si apa uzatã în secolul XXI“. Auditorii au zis cã si acei bani trebuie recuperati, pentru cã nu se justificã cheltuirea lor.

Licitatie amînatã, pentru cã ar fi aranjatã

Toatã bãtãlia care s-a arãtat pe fatã zilele trecute, cînd s-a schimbat Colegiul Director si mai departe unii dintre directori, avea sã demonstreze lupta acerbã care s-a dat ani de zile la Apa Serv pentru bani. „ÃŽn spatele tuturor acestor treburi cred cã este si Gheorghe Stefan. Eu nu stau la discutii, nu fac jonglerii si nici nu mã intereseazã interesele unora, ci binele cetãtenilor. Plãtim o apã extrem de scumpã în Neamt. Am dat dispozitie noului director general sã retragã de pe SEAP caietul de sarcini pentru licitatia de 107 milioane de euro, pentru cã era întocmitã pentru unii. Mi s-au plîns firmele cã erau restrictionate la participare la licitatie, pentru cã erau conditionate de realizarea a 40 de km de retea de canal, într-o singurã lucrare. Asta e o cerere aberantã. De aceea spun cã lucrãrile se dãdeau cu dedicatie. Vreau sã participe toate firmele care se cred capabile! Voi veni si cu alte amãnunte despre ceea ce s-a întîmplat la Apa Serv, ca sã stie lumea de ce plãteste atît de mult, fãrã sã aibã vreo vinã. Fosta conducere a bãgat mîna în banul public si l-a fãcut varzã! Acolo s-a dat luptã pe viatã si pe moarte pentru cã nu le-au mai ajuns banii unora. Am sã anunt cît are de recuperat compania de la ei! Au luat anul trecut 24 de masini în leasing, desi aveau 21 în companie! Fiecare filfizon avea masinã la dispozitie. E incredibil ce s-a întîmplat, dar vom face luminã în aceastã situatie. Au dat de mai multe ori jumãtate de milion de lei pentru abonamente la meciuri la FC Ceahlãul si la altele jucate la Piatra Neamt! E o echipã mafiotã, dar am s-o desfiintez“, a mai spus Culitã Tãrâtã. Primarul Stefan va prezenta astãzi opinia sa în legãturã cu acuzele care i-au fost aduse.

Articol afisat de 3685 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective