Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 7 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„DEPUTATUʼ“ FÃRCÃSANU NU-I PREA IUBIT ACASÃ

• Mihai Fãrcãsanu, presedintele PP-DD Neamt si candidat în colegiul 8 Deputati este acuzat cã a înselat mai multi consãteni • Valentina Lupu, care a cîstigat si un proces împotriva lui, spune cã acesta nu are caracter si cã a încercat sã rezolve litigiul pe cale amiabilã, însã Fãrcãsanu a dus-o cu vorba • Ioan Lupu, un alt pãgubit, afirmã cã politicianul trebuie sã-i dea peste 100 de milioane de lei vechi • la Poiana Teiului, doi fosti consilieri locali PP-DD îl acuzã cã i-a exclus ilegal din partid pentru cã nu au cotizat •

Despre Mihai Fãrcãsanu, presedintele PP-DD Neamt si candidat din partea acestei formatiuni politice în Colegiul 8 Camera Deputatilor multe lucruri se spun. De exemplu cã a înselat multe persoane de pe Valea Bistritei, inclusiv din satul natal Farcasa. Tocmai din aceastã cauzã, spun oamenii locului, Fãrãcsanu se vede nevoit sã-si viziteze mama doar dupã lãsarea întunericului pentru a nu se întîlni cu cei cãrora le datoreazã bani. Afacerist transformat peste noapte în politician, întîi la partidul lui Becali, în prezent sef peste organizatia PP-DD Neamt, Mihai Fãrcãsanu nu este privit cu ochi buni în Farcasa. Si asta în principal din cauza modului în care a înteles sã facã afaceri. Dupã ce s-a pensionat si a pãrãsit Ministerul Apãrãrii Nationale, Fãrcãsanu a ajuns la concluzia cã un gater ar putea sã-i aducã profit, astfel cã a înfiintat, în 2003, societatea Far Forest. Clienti nu i-a fost greu sã gãsescã. Afacerea era excelentã pentru ambele pãrti: proprietarul îsi încasa banii pe lemnul vîndut, iar Fãrcãsanu, prin firma sa, exploata masa lemnoasã, o transforma în cherestea si o vindea mai departe. Numai cã nu toate întelegerile au fost respectate. Cel putin asa sustine, prezentînd documente, o localnicã din Farcasa, care a avut de-a face cu Fãrcãsanu. Valentina Lupu s-a judecat ani de zile cu el si a reusit sã demonstreze în instantã cã politicianul i-a tãiat ilegal de pe proprietate cîtiva zeci de brazi. Dosarul a fost finalizat, iar Fãrcãsanu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pentru instigare la tãiere ilegalã de arbori. De asemenea, instanta a mai dispus ca politicianul sã-i achite femeii contravaloarea arborilor tãiati ilegal, plus cheltuieli de judecatã. ÃŽn total, putin peste 52 de milioane de lei vechi. „Sotul meu are un trup de pãdure de 4,4 hectare. ÃŽn 2005 s-a îmbolnãvit si s-a dus la Mures sã se opereze de inimã. Fãrcãsanu, care este fiu al satului si îl cunosc, a venit sã facã afaceri aici în Farcasa. A început sã însele lumea, dar pe mine nu m-a putut pãcãli. L-am dat pe mîna legii si l-am pus la punct. A tãiat 43 de brazi de pe proprietatea noastrã. A pîndit cînd a fost sotul la spital si s-a dus în pãdure sã taie arbori“, a declarat Valentina Lupu. Femeia spune cã a reusit cu greu sã-i convingã pe politisti sã ducã la bun sfîrsit ancheta, oamenii legii tãrãgãnînd dosarul ani buni. ÃŽn cele din urmã, dupã mai multe sesizãri la superiori, dosarul a ajuns în instantã, unde Valentina Lupu a cîstigat.

„N-are caracter“

Nevoitã sã umble ani de zile prin instante, cu tot ce înseamnã acest lucru, bani cheltuiti si timp pierdut, Valentina Lupu îl catalogheazã pe Fãrcãsanu drept un om fãrã caracter. A dus-o cu vorba si a mintit-o, desi ar fi dorit ca lucrurile sã se rezolve fãrã instantã. „Am fost la Politie ca sã mã împac cu el. M-a întrebat dacã sînt multumitã cu 25 de milioane, iar eu i-am spus sã-mi dea 15 cã-s multumitã. Nu mi-a dat banii. Zice acum cã l-am denigrat, dar este un mincinos. Cum sã-l denigrez cu acte? A vrut el sã mã încurce, dar eram în stare sã mã duc ca sã arãt cã e nedreptate pînã la Bucresti. N-are caracter! Dacã-mi dãdea atunci 15 milioane nu aveam treabã cu el, dar el s-a trezit colonel prin toate pãdurile. Nu vreau sã-l mai vãd. M-a oprit pe drum odatã si i-am spus «Mãi, Mihai, nu ai vrut sã-mi dai banii», iar el îmi zice «Drept acum ti-i dau, mã întorc si îi aduc». Nu a venit“, a conchis Valentina Lupu. Prin executor judecãtoresc, femeia primeste din pensia lui Fãrcãsanu suma de 98 de lei/lunar pînã la acoperirea datoriei. Mihai Fãrcãsanu nu-si recunoaste fapta, desi instanta a stabilit cã e vinovat. „ÃŽn primul rînd eu am fost administrator de firmã si nu m-am dus eu în pãdure. Muncitorii i-au tãiat de pe proprietate 20 de brazi. Eu am fost plecat în Germania si habar nu am avut nici cînd s-a judecat, iar instanta m-a acuzat de instigare la tãiere ilegalã. Eu am hectare de pãdure, nu tãiam eu 20 de arbori. Neprezenta mea în instantã a dus la aceastã hotãrîre.

„I se spune «Tunarul» cã a dat tunuri de sute de milioane de lei“

Valentina Lupu nu este singura care a avut de-a face cu Fãrcãsanu. Ioan Lupu, de loc din Farcasa, îl acuzã pe politician cã i-a tras o teapã de peste 100 de milioane de lei vechi. Bãrbatul este bolnav. Nu lucreazã si nu are pensie. Singura lui sursã de venit o reprezintã pãdurea mostenitã de la pãrinti. Din banii obtinuti de pe urma exploatãrii masei lemnoase, Lupu îsi întretine familia. ÃŽn instantã, bãrbatul a pierdut, însã a descoperit între timp un document care, spune el, îl va ajuta într-un nou proces. Ioan Lupu spune cã Fãrcãsanu ar fi declarat în instantã cã nu-l cunoaste, iar documentul descoperit demonstreazã contrariul. „Am avut încredere în el. ÃŽntîi mi-a dat banii pentru o cantitate, iar la urmã mi-a dat tunul, de aia i se spune «Tunarul» cã dã tunuri de sute de milioane de lei. Spune cã nu mã cunoaste, desi l-am primit în casã, l-am omenit. Sîntem si rude, un fel de cumãtri, pentru cã l-am cununat pe fratele sãu si i-am si botezat“, a declarat Lupu. Acesta spune cã, dacã îi va permite sãnãtatea, va bate fiecare comunã de pe Valea Bistritei pentru a le spune oamenilor cine este candidatul Fãrcãsanu. Politicianul se apãrã si spune: „Acest Ioan Lupu minte cu nerusinare. Minte cum respirã. Eu cu el m-am judecat si am proces cîstigat cu sentintã definitivã si irevocabilã. Presedintele PP-DD a reusit sã-si atragã antipatii si din partea unor fosti parteneri politici din zonã. Doi fosti consilieri locali din Farcasa, iesiti pe listele PP-DD, îl acuzã pe Fãrcãsanu cã i-a dat afarã din partid ilegal. Motivul: nu au vrut sã voteze propunerea lui pentru functia de viceprimar la Poiana Teiului si nu au cotizat. Fãrcãsanu spune cã nu el i-a exclus pe cei doi, decizia fiind luatã la nivelul organizatiei locale.

Articol afisat de 2251 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective